Ενα μακρύ… ουφ ακούγεται από όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα πέριξ των διαπραγματεύσεων του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή με τις διεθνείς ομοσπονδίες ποδοσφαίρου.

Τα σημεία τριβής μεταξύ των δύο πλευρών που αφορούσαν το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου φαίνεται να ξεπερνιούνται σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το sdna, κάτι που σημαίνει ότι αποφεύγεται το grexit, δηλαδή ο αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων από τον ευρωπαϊκό χάρτη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δύο πλευρές απέχουν ένα βήμα, για την ακρίβεια μία παράγραφο ενός άρθρου, πριν από την απόλυτη συμφωνία. Μοναδική εκκρεμότητα είναι πλέον το μέτρο για αποκλεισμό ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε περίπτωση σοβαρών επεισοδίων στις εγχώριες διοργανώσεις.

Το άλλο σημαντικό θέμα, τα πειθαρχικά όργανα με τακτικούς δικαστές αντί της μεικτής σύνθεσης με συνταξιούχους και δικηγόρους που ίσχυε μέχρι σήμερα και για το οποίο η ΕΠΟ ήταν κάθετα αντίθετη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φαίνεται πως λύθηκε. Αυτό σημαίνει ότι συμφωνήθηκε να καταρτίζεται, πάντα και μόνο από τακτικούς, εν ενεργεία, δικαστές μια λίστα από τον πρόεδρο του Πρωτοδικείου. Από τη λίστα αυτή, που θα είναι μικρή, η Ελληνική Ομοσπονδία θα επιλέγει εκείνους που θα απαρτίζουν το πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο δικαιοδοτικό όργανό της.