Διαπραγματεύσεις, συσκέψεις, συμμαχίες, αναλύσεις, plan B, εκλογές, δημοψήφισμα,GREXIT… Πολιτική και οικονομική ορολογία σε μόνιμη VIP θέση στους δέκτες των τηλεοράσεων μας αλλά και στις προσωπικές μας συζητήσεις μεταξύ τυρού και αχλαδίου για το πρότυπο της νομισματικής (και όχι μόνο) πολιτικής που θα ακολουθήσουμε.

Μπορεί, λοιπόν, το “αύριο” για την ελληνική οικονομία και κατ’ επέκταση για το ίδιο μας το μέλλον να φαντάζει θολό, ωστόσο τίποτα δεν φαίνεται να είναι πιο ξεκάθαρο από το ίδιο μας το παρελθόν. Και όταν μιλάμε για το παρελθόν, αναφερόμαστε φυσικά στην προγενέστερη κατάσταση, αυτήν κατά την διάρκεια της οποίας η… δραχμούλα δέσποζε στις συναλλαγές μας και τα πάντα φάνταζαν (και ήταν;) ωραία.

Οι χρήστες του ελληνικού Twitter το έριξαν κι αυτοί με τη σειρά τους στις αναμνήσεις και στην παρελθοντολογία, δημιουργώντας το topic #anamniseis_draxmis στο οποίο καταθέτουν τις θύμισές τους από τα χρόνια πριν το ευρώ. Κι από ότι φαίνεται, η πλειοψηφία νοσταλγεί τις εποχές που αντί του ισχνού δεκάευρου, η τσέπη μας ένιωθε τη… σιγουριά από την ηγετική παρουσία του… Γέρου του Μοριά!