Ήταν γνωστός από τότε που… άρχισε να περπατάει. Αρχικά ως μέλος των Jackson 5 και στη συνέχεια ακολουθώντας solo πορεία, είχε δείξει ότι διαθέτει ένα σπάνιο ταλέντο. Ωστόσο ο Michael Jackson έπρεπε να περιμένει μέχρι το 1982 για να γίνει ο θρύλος της μουσικής, που όλοι γνωρίζουμε σήμερα. Για να γίνει ο Βασιλιάς της pop!

Ήταν 30 Νοεμβρίου του 1982, όταν στα δισκοπωλεία βγήκε το «Thriller», το άλμπουμ που άλλαξε τα δεδομένα στη μουσική. Παρά το γεγονός ότι πριν τη κυκλοφορία του δίσκου, πολλοί ήταν αυτοί που έλεγαν πως ο Jackson είχε υποκλιθεί στους λευκούς και ότι η νέα του δουλειά δεν θα έχει επιτυχία, κομμάτια όπως το «Billie Jean», «Beat It» και φυσικά το ομώνυμο κομμάτι, απογείωσαν το «Thriller».

Όλοι χόρευαν στους ρυθμούς του MJ, μιμούνταν τις χορευτικές του φιγούρες, φορούσαν το -κλασικό πλέον- κόκκινο jacket του. Και ο δίσκος δεν έλεγε να σταματήσει αυτή του την ξέφρενη πορεία στα charts. Πουλούσε κάθε εβδομάδα 1 εκατομμύριο αντίτυπα, έφτασε στο Νο.1 των charts στις περισσότερες χώρες και έκανε τον Jackson τον απόλυτο star της pop.

Σήμερα υπολογίζεται ότι έχει πουλήσει περισσότερα από 65 εκ. αντίτυπα παγκοσμίως και παρά τα 31 χρόνια που έχουν περάσει από την κυκλοφορία, συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις.