Το ραντεβού έγινε, η συνέντευξη Τύπου δόθηκε και όλος ο κόσμος γύρω από τον Παναθηναϊκό περιμένει τις εξελίξεις. Θα υπάρξουν; Θα έχουν σημασία; Γιατί από το πρώτο ραντεβού δεν «βγήκε» τίποτε πιο χειροπιαστό;

Ας τα δούμε όλα αυτά με τη σειρά:

Κατ’ αρχάς, όσοι γνώριζαν δεν έπεσαν από τα σύννεφα με την ολιγόλεπτη συνάντηση, ούτε με όσα είπε ο Γιάννης Αλαφούζος αργότερα στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους.

Ο πρόεδρος της Πράσινης Συμμαχίας αναφέρθηκε στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο λέγοντας πως «αποκτήσαμε ισχυρό σύμμαχο». Αυτό, σαφώς και είναι πέρα για πέρα αληθινό. Δεν υπήρχε, εξάλλου, λόγος να βγει και να μιλήσει δημόσια ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» και να πει άλλα αντί άλλων. Άσχετα αν δεν αποκάλυψε τον μεγαλοεπενδυτή που φέρνει ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ. Ουδείς εξεπλάγην με το επτασφράγιστο μυστικό.

Εδώ εντοπίζεται η πρώτη μεγάλη αλήθεια και η ουσία των πραγμάτων. Ο κ. Γιαννακόπουλος έδωσε σε όλους να καταλάβουν ότι δεν θα αποφασίσει μόνος του, αλλά και ότι δεν θα μπει μόνος του. Εδώ «κρύβεται» η άλλη μεγάλη αλήθεια. Ο Δημήτρης πήρε τα οικονομικά της ΠΑΕ, τις υποχρεώσεις, τα χρέη και τους διακανονισμούς που έχει συνάψει με τους ποδοσφαιριστές η εταιρεία, ώστε να τα μελετήσει και στη συνέχεια να ενημερώσει τον «ακριβό» συμπαίκτη του.

Ο οποίος, όπως λένε όλες οι πληροφορίες, θα παίξει σοβαρό ρόλο και δεν είναι μακριά από την πραγματικότητα να ειπωθεί ότι εκείνος θα δώσει την ασίστ για το «σκοράρισμα» στα διοικητικά των «πρασίνων».

Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι αν τα 24 εκατ. ευρώ που είναι τα «επίσημα» χρέη της ΠΑΕ ανεβαίνουν στα 45 συνυπολογίζοντας διακανονισμούς, δάνεια κλπ., τότε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν θα «ψηθεί» εύκολα. 

Γι’ αυτό το λόγο, από την αρχή αναφέρθηκε σε επιχειρηματία από το εξωτερικό που βρίσκεται στο πλάι του και τον οποίο έχει πείσει να εξετάσουν από κοινού το καυτό ζήτημα «ΠΑΕ Παναθηναϊκός». Σε κάθε περίπτωση, η ζυγαριά θα γέρνει πότε από τη μία πλευρά, πότε από την άλλη. 

Ο Βοτανικός μπορεί ουσιαστικά να έχει ξεχαστεί και στο μυαλό του «μικρού» Γιαννακόπουλου να έχει ριζώσει η ιδέα της «πράσινης πολιτείας» στο ΟΑΚΑ, από την άλλη ξεδιάλυνε γρήγορα τις όποιες παρερμηνείες για αποχώρησή του από την ΚΑΕ. Το μπάσκετ δεν το αφήνει.

Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο καιρό έψαχνε συνεταίρο…