Μια μεγάλη δημοσκόπηση με την εγκυρότητα της Metron Analysis, δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, με αντικείμενο έρευνας τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η δημοσκόπηση φιλοξενείται από το SDNA και τα ερωτήματα της πρώτης φάσης, χτυπούν απευθείας στη… ρίζα του κακού. Το ίδιο και οι απαντήσεις των 1000+ ερωτηθένων, που κλήθηκαν να διατυπώσουν γνώμη σε μια “ταραγμένη” εποχή για το ποδόσφαιρό μας με λουκέτο στα γήπεδα, επεισόδια στη Λεωφόρο, ντου στον προημιτελικό ΑΕΚ-Ολυμπιακός κλπ.

Η εταιρία έθεσε την εξής απλή ερώτηση: Ποιο από τα παρακάτω πιστεύετε ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου; Οι μισοί και πλέον θεωρούν ως υπ’ αριθμό ένα πρόβλημα, αυτό της διαφθοράς των παραγόντων. Συγκεκριμένα, ένας στους δύο Έλληνες πιστεύει ότι το βασικό πρόβλημα είναι η παραγοντική διαφθορά, κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει πάρα πολύ και την πολιτική ηγεσία.

Ως δεύτερο μείζον πρόβλημα λογίζεται η οπαδική βία, αφού ένας στους τέσσερις (25%) τη θεωρεί σημαντικότερη πληγή του, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός της διαφοράς του ποσοστού στην απάντηση «η διαιτησία» (13% έναντι 8% επί συνόλου των ερωτηθέντων) από αυτούς που ασχολούνται πιο ενεργά με το ποδόσφαιρο.

Στις παρακάτω καρτέλες θα δείτε επιπλέον τι πιστεύουν οι οπαδοί Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Οι απαντήσεις θα σας εκπλήξουν…
 

 

 

Θεσμοί για πέταμα


Εκεί που έρχεται η πλήρης απαξίωση και αρνητική γνώμη του κοινού, είναι στη λειτουργία και το κύρος των θεσμών. Η Metron Analysis ζήτησε από την κοινή γνώμη να βαθμολογήσει από το 0 ως το 10 τους θεσμούς. Δηλαδή Πολιτεία, Δικαιοσύνη, ΕΠΟ, Super League, Διαιτησία, που εμπλέκονται στο ποδόσφαιρο. Ο μέσος όρος των απαντήσεων προκαλεί… λύπη.

Δείτε τις απαντήσεις στις καρτέλες παρακάτω. Όλοι οι θεσμοί παίρνουν βαθμολογία κάτω από τη βάση.