Κάποιοι πιο παλιοί, θυμούνται ακόμη τον Γιάννη Μωράκη, την εποχή που ήταν ένας ασυνήθιστος παρκαδόρος, ο οποίος απομνημόνευε ονόματα πελατών και ήξερε τι αυτοκίνητο οδηγούσε ο καθένας. Αυτό που σίγουρα δεν φαντάζονταν οι «πελάτες» του, ήταν ότι μετά από μια διαδρομή που περιελάμβανε ατέλειωτες εργατοώρες, άγχη, πολύ τρέξιμο και ελάχιστες ώρες ύπνου, ο Γιάννης θα έφτανε να διαχειρίζεται πάνω από τριάντα μαγαζιά. Για να γίνει αυτό βέβαια χρειάστηκε να σερβίρει πολλά πρώτα τραπέζια, να οδηγήσει σαν μετρ πολλούς επώνυμους στις κρατήσεις τους και να λιώσει τα πόδια του στην δουλειά.

Την Παρασκευή το βράδυ γιόρτασε με ένα όμορφο πάρτι τα πέντε χρόνια λειτουργίας του Cash στο Κεφαλάρι, ένα από τα πιο όμορφα εστιατόρια της Αθήνας. Εκεί είχα δει πέρυσι, τον Γιώργο Παπανδρέου με την σύζυγό του Άντα και την κόρη του Μαργαρίτα να τρώνε σούσι, στο πιο απομακρυσμένο τραπέζι του κήπου. Το είχε ζητήσει ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός, που δεν έχαιρε της καλύτερης εικόνας και ο Γιάννης φρόντισε ώστε να μην τον ενοχλήσει κανείς.
 

[fullimage]21109[/fullimage]
 

Κατά καιρούς έχω ακούσει πολλά για τον Μωράκη, όπως και για όλους όσους ασχολούνται με την νύχτα, αφού η επιτυχία προκαλεί τον φθόνο. Κάποιοι λένε ότι έχει το άγγιγμα του Μίδα, αφού όποιο μαγαζί και αν στήσει θα πάει σφαίρα. Το Rock’ n’ Roll, το Bogart, το Guzel, το Lalu, το Cabaret, είναι κάποια από αυτά. Η νυχτερινή αυτοκρατορία του ξεκινάει από την Αθήνα, περνάει από τις Σπέτσες και φτάνει στην Μύκονο και την Πάτμο. Και φέτος ετοιμάζει εκπλήξεις όπως μου είπε, θέλοντας να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά, έστω και αν όλο αυτό του κόστισε λένε κάποιοι τον γάμο του.

Διανύοντας την τέταρτη δεκαετία της ζωής του, ξεκινάει από το πρωί να γυρνάει ο ίδιος τα μαγαζιά του ένα-ένα για να δει πως ρολάρει η κατάσταση. Το βράδυ θα περάσει από όλα τα κλαμπ του, θέλοντας να χαιρετήσει γνωστούς πελάτες και φίλους και το ξημέρωμα θα πάει να κοιμηθεί λίγες ώρες, πριν αρχίσει πάλι την γύρα. Ο ίδιος μου έχει πει ότι αν δεν το κάνει αυτό, θα υπάρχει πρόβλημα, αφού όταν παρουσιάζονται επιπλοκές στην λειτουργία, πρέπει να λυθούν επιτόπου.

 

 

Το κατάλαβα και χτες το βράδυ, όταν περίμενε μαζί με τον Νεκτάριο Ντάλα- από τους καλύτερους sommelier στην Ελλάδα και με ένα ντύσιμο που παραπέμπει σε Ιταλό δανδή-τους φίλους που πήγαν να του ευχηθούν για το Cash. Μου μίλαγε και ταυτόχρονα τα μάτια του σκάναραν τον χώρο, όπου τα κοκτέιλ και το Johnny Wallker Gold label έρρεαν άφθονα, σε συνδυασμό με εξαιρετικό finger food.

H τρέλα του παραμένει το live. Ανέστησε την Έλλη Κοκκίνου, ο Νίνο του πήγε σφαίρα και ο Τόνι Σφήνος προκαλεί πανικό κάθε Σαββατοκύριακο. Τώρα ετοιμάζεται για το colpo grosso στην Μύκονο με ένα πολύ δυνατό όνομα, το οποίο μου αποκάλυψε αλλά όπως μου είπε «μην το γράψεις, δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμο», ενώ ανοίγεται και στην Σαντορίνη για πρώτη φορά.

Αμφιβάλλει κάποιος ότι δεν θα πετύχει κι εκεί;