Ακούγοντας τα τραγούδια και μαθαίνοντας τις παρουσιάστριες της βραδιάς είχαμε από πριν τα προαισθήματα για μια βραδιά χλιάρη. Προκατειλημμένη; Πιθανόν, αλλά όταν έχεις στη μνήμη σου, έντονη  ακόμα, την περσινή αντίστοιχη βραδιά με τον Γιώργο Καπουτζίδη να έχει άποψη και για το φεστιβάλ και για το τι σημαίνει, αλλά και ένα χιούμορ που σαρώνει κάθε πικρία, αλλά και μια ντίβα σαν την Δέσποινα Βανδή, ήδη, ο πήχης είναι ψηλά! Έτσι ζήσαμε στο βραδινό τελικό για την ανάδειξη του καλλιτέχνη κάποια από κακά έως ανεκτά τραγούδια, κανένα συμπαθητικό ή πιο αρμονικό ώστε να αντέχει για σουξεδάκι, αλλά τα είχαμε γράψει ξανά εδώ, μόλις τα είχαμε ακούσει.

Η κυρία Μαρία Ελένη Κυριάκου έχει πολύ ωραία και καλλιεργημένη φωνή, αξιοπρεπέστατη παρουσία χωρίς φτήνιες και τάχα σέξι, φωναχτές φτηνό – μπουζουξήδικες εμφανίσεις! Τι κρίμα όμως που το τραγούδι της είναι βαρετούλι, σα να το χεις ακούσει, ειδικά στη Eurovision, εκατοντάδες φορές από τις χώρες που αγαπάνε αυτά τα ακούσματα! Οι υπόλοιπες υποψηφιότητες στηρίχτηκαν σε χορευτικά και εμφανίσεις όπου η κραυγαλέα σεξουαλικότητα θεωρούταν προαπαιτούμενο, με μεγίστη εντύπωση να μας κάνει το πώς καταφέρνουν αυτές οι κοπέλες όχι να χορεύουν αλλά, απλώς, να περπατούν πάνω σε τακουνιά άνω των 15 πόντων που -δεν μπορεί- τους το έχουνε τσακίσει το κότσι και το έχουν κάνει πλαστελίνη! Εξίσου σέξι ήταν, όσον αφορά τις προθέσεις τουλάχιστον, και οι δυο παρουσιάστριες!

Συμπαθέστατες, ανθρώπινες, άμεσες, φιλικές, καλλιεργημένες, με σωστά ελληνικά και άνεση συνήθως, οι κυρίες Μαίρη Συναντσάκη και Ντορέττα Παπαδημητρίου, αυτό το βράδυ έπαθαν σύνδρομο μεσαίου sex symbol, συνοικιακού target group. Αποκαλυπτικά, φανταχτερά, χτυπητά ρούχα με αποκορύφωμα τη στιγμή που η κυρία Συναντσάκη εμφανίζεται γυμνή από μέσα με ένα ανοιχτό σακάκι, σαν εικόνα από παλιά επίκαιρα που όταν πιαναν ζευγάρια σε μοιχεία τους έριχναν κάτι από πάνω και τους πήγαιναν στο τμήμα, όπου χάζευαν κλεφτές και αστυνόμοι και περαστικοί τα τσιτσιδώματα των άλλων! Δίπλα της και η καλή ηθοποιός κυρία Παπαδημητρίου, για να μη υστερήσει, φόρεσε πολύχρωμο ντεκολτέ ως τον αφαλό που ‘χε και κάτι κορδονάκια να το συγκρατούν.

Νιώσαμε άβολα ως τηλεθεατές στο σπίτι: Οι ίδιες άραγε είχαν το νου τους να πουν τα λόγια τους, η μην ανοίξει παραπάνω το ντεκολτέ και φανερωθούν όσα κανονικά δεν επιτρέπεται. Αυτού του είδους οι εμφανίσεις, μπορούν να υποστηριχτούν από τη Βανδή, τη Βίσση ή την Δούκισσα Νομικού, που οι πρώτες είναι τόσο σταρ ώστε να ‘χουν άνεση σε κάθε πρόταση, ενώ η νεότερη είναι τόσο όμορφη που της πάει ακόμη και η μπουρνοζοπετσέτα  χωρίς να σοκάρει, άσχετα που και σ’ αυτήν την γύμνια τής την προσάψαμε γιατί δεν την είχε ανάγκη!

Οι δυο διαβάζοντας απ’ τα ότο κιου κάτι ανέμπνευστα κείμενα αναλώθηκαν σε αστειάκια κρύα, σε μια παρουσίαση επίπλαστα άνετη, με τα άβολα ρούχα τους και μια υπερτονισμένη οικειότητα με όλους όσοι ανέβαιναν στην σκηνή! Ιδιαίτερα άχαρο το ότι τονιζόταν πως θα έρθει όποιος καλούσαν στην  σκηνή και πως θα φύγει, ενώ ήταν μακριά η θέση του έως και  δυο προάστια πέρα και κυλούσε ο χρόνος. Ο πρόεδρος της επιτροπής ώσπου να ανέβει στην σκηνή, νομίσαμε πως ήταν απ’ έξω και δεν έβρισκε να παρκάρει απ’ τον χρόνο που χρειάστηκε.

Με το που τέλειωσε η εκφώνηση της νικήτριας, την μαύρο-Παπαρίζου δεν είχαν τι να την κάνουν και ψέλλιζσε από μόνη της «να, εγώ εδώ θα καθίσω πιο πέρα» και όταν οι παρουσιάστριες άρχισαν να μας λένε τους χορηγούς και τις ευχαριστίες του έδωσαν και κατάλαβε στα σαρδάμ! Θα μου πείτε, οι κυρίες αφιλοκερδώς το έκαναν και δεν πληρώθηκαν, αλλά πάλι καλά! Είναι τέτοια αίγλη του μουσικού διαγωνισμού που σε μερικές περιπτώσεις ίσως έπρεπε να πληρώνουν για τον παρουσιάζουν κιόλας!

Η βραδιά -και πως αλλιώς;- σχολιαζόταν απ το tweeter με αστείο, δηκτικό και συχνά σαρκαστικό τρόπο. Στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι απόλαυση η μεγάλη διαδικτυακή παρέα αυτή και ο τρόπος που σχολιάζει. Ιδιαίτερα όμως άτυχο ήταν το γεγονός των αστείων για την ωραιότατη Έλενα Παπαρίζου, της οποίας χρεώνεται ότι έχει κιλά! Φωτογραφίες της να κρατάει ένα πιτόγυρο και πολλά αστεία και από γυναίκες ήταν ο σεξιστικός επίλογος μιας βραδιάς, τόσο ντεκολτέ, τόσο εξαεριζόμενης που και αυτό ακόμα δεν μας ξένισε! Άντε και του χρόνου…