Eίναι από τις στιγμές που τα λόγια δίνουν τη θέση τους στα συναισθήματα. Και είναι η στιγμή που μεταξύ των συναισθημάτων επικρατούν ο θαυμασμός και η ταπεινοφροσύνη για μια τόσο μεγάλη καρδιά όπως του Λορέντζο Σούνμπαερτ.

Ο Βέλγος έκανε το τελευταίο του όνειρο πραγματικότητα και έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα σε ματς της αγαπημένης του Μπριζ. Μετά, έφυγε από τη ζωή ήρεμος και ικανοποιημένος. «Είναι το τελευταίο μου ματς. Ελπίζω να κερδίσουμε».

 

 



Με αυτά τα λόγια και με την επτάχρονη κόρη του, Ντίνα, ο Λορέντζο Σούνμπαερτ έδωσε το εναρκτήριο -και συνάμα τελευταίο για εκείνον- λάκτισμα στο παιχνίδι της αγαπημένης του Μπριζ κόντρα στην Μουσκρόν. Έπασχε από χρόνια ανίατη ασθένεια και ήξερε πως δεν θα αντέξει άλλο.

 

 

 


Λίγο πριν από την ευθανασία έκανε πράξη το όνειρό του. Πάτησε το χόρτο του «Γιαν Μπρεϊντέλ» και αποχώρησε με το γήπεδο ολόκληρο να δακρύζει. «Θα πανηγυρίσω από εκεί ψηλά το νταμπλ της Μπριζ, όπως πρέπει», ήταν τα λόγια του Λορέντζο, ο οποίος από το μεσημέρι της Τρίτης δεν βρίσκεται ανάμεσά μας…