Η Βοσίνσκα ανήκει στην ελίτ του φωτογραφικού επαγγέλματος. Στα έμπειρα χέρια της έχουν αφεθεί αστέρες του κινηματογράφου αλλά και μεγάλες εμπορικές φίρμες που την εμπιστεύτηκαν για να αυξήσει τις πωλήσεις τους και να εδραιώσει το όνομά τους. Όμως, το πάθος της φωτογράφου είναι άλλο. Λατρεύει να ταξιδεύει και να απαθανατίζει σκηνές και τοπία στις πέντε ηπείρους, μακριά από τους περιορισμούς του φωτογραφικού στούντιο.

 

 

Το πάθος της αυτό οδήγησε τη Βοσίνσκα σε ένα πρωτότυπο όσο και προκλητικό project. Φωτογραφήθηκε γυμνή σε λόγγους και ραχούλες, σε άδεια αεροπλάνα και κρεμασμένη από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου της και το γυμνό αυτό οδοιπορικό το «τακτοποίησε» σε ένα άλμπουμ με τίτλο «The Experience vol. 1». Αρτιστίκ, εντυπωσιακό και μια ιδέα εγωπαθές.

 

Στην ερώτηση «γιατί γυμνή;», η Βοσίνσκα απαντάει: «Γιατί το γυμνό είναι διαχρονικό. Δεν τοποθετεί την εικόνα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο αλλά απηχεί την ομορφιά του τοπίου. Όταν κάποιος δεν φοράει τίποτα, δεν μπορεί κανείς να προσδιορίσει την εθνικότητά του, τις προτιμήσεις του ή την χρονιά που ελήφθη η φωτογραφία».  

Για να προμηθευτείτε το άλμπουμ «The Experience vol. 1» επισκεφτείτε το σάιτ της γκαλερί The Dilettantes στο Λος Άντζελες.