Μόνο “ντροπή και αίσχος” μπορεί να πει κανείς για τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Κριστιάν Καρεμπέ στο ντέρμπι της Λεωφόρου, μεταξύ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, από δύο ανεγκέφαλους όπως θα δείτε στο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο.

Οι δύο “άνδρες” φαίνεται να κάνουν άσεμνες χειρονομίες στον Καρεμπέ, ο οποίος δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στον αγώνα κατά του ρατσισμού, χειρονομίες που και η ίδια η ΠΑΕ Παναθηναϊκός -προς τιμήν της- καταδίκασε. Ο Γιάννης Αλαφούζος, μάλιστα, προανήγγειλε ότι θα βρεθούν οι ένοχοι και θα τιμωρηθούν.

Για το θέμα πάντως, έχει ήδη ενημερωθεί η UEFA μέσω της FARE, του οργανισμού κατά του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο.

Δείτε το βίντεο…

 




Τα άλλα “ελληνικά” περιστατικά

Δυστυχώς, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά στη χώρα μας που αλλοδαπός ποδοσφαιριστής γίνεται θύμα ρατσιστικής επίθεσης (στα ευρωπαϊκά γήπεδα αποτελεί καθημερινό φαινόμενο).

Το 2003 στη Ριζούπολη, σε ματς Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, καταγράφηκε επεισόδιο με τον έξαλλο Κριστιάν Καρεμπέ να χτυπάει τους Γιάννη Οκκά και Παντελή Καφέ. Τι είχε συμβεί; Ο άσος των ερυθρολεύκων υποστήριξε ότι ο Κύπριος έκανε ρατσιστικά σχόλια εναντίον του
 



Το 2011 στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός ήταν η «σειρά» του Τζιμπρίλ Σισέ να γίνει αποδέκτης ρατιστικής επίθεσης από την εξέδρα. Ο ίδιος δήλωσε: «Αυτό έχει γίνει ήδη δύο φορές. Ήμουν το θύμα με κραυγές μαϊμούδων. Εκείνο το βράδυ έγινε το ίδιο. Και σε αντίθεση με αυτά είχαν τη δυνατότητα να περάσουν μέσα και ιπτάμενες μπανάνες τις οποίες κουνούσαν όποτε είχα τη μπάλα. Εγώ δεν μπορώ πλέον να συνεχίσω σε αυτό το πρωτάθλημα. Θα κάνω καταγγελία στην ΟΥΕΦΑ και να ξέρετε ότι θα τραβήξω το σχοινί».

Ένα χρόνο μετά, το 2012, στην Τούμπα, θύμα πέφτει ο Καζίμ Ρίτσαρντς, από οπαδούς του Δικεφάλου. Σε συνέντευξή του είπε: «Οι Τούρκοι είναι φιλικοί άνθρωποι και ποτέ δεν κάνουν διακρίσεις. Στην Ελλάδα για πρώτη φορά στη ζωή μου έπεσα θύμα ρατσιστικής επίθεσης. Μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ μου πετούσαν μπανάνες. Μάλιστα, δέχθηκα ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους. Είχα πει πως εάν ήταν φρέσκες, θα τις έτρωγα».

Μόλις πέρυσι, το 2014, στον ημιτελικό Κυπέλλου ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, οπαδοί του γηπεδούχου πέταξαν μπανάνες στον Λεάντρο Σαλίνο και αυτός τις επιστρέφει στην εξέδρα.

 

https://www.youtube.com/watch?v=7eASgeAfQmU


Μήπως ήρθε η ώρα να μην ξαναπλησιάσουν μερικοί τα γήπεδα ούτε από το απέναντι πεζοδρόμιο;