Κάθε λίγο και λιγάκι, κάθε εβδομάδα, κάθε δέκα μέρες, φτάνουν στην ΕΠΟ φάκελοι από την UEFA. Οι φάκελοι, φυσικά, δεν έχουν γράμματα… ερωτικού περιεχομένου, ούτε απονείμουν τα εύσημα για την εύρυθμη λειτουργία του ελληνικού πρωταθλήματος. Περιέχουν ποδοσφαιρικούς αγώνες ύποπτους για χειραγώγηση.

Ειδικά το τελευταίο διάστημα, οι αναφορές της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας έχουν ενταθεί, αναζωπυρώνοντας το κλίμα καχυποψίας στους Ελληνες ποδοσφαιρόφιλους, σε μια εποχή που εκκρεμεί η δίκη για τα στημένα, αλλά και για την εγκληματική οργάνωση.

Το περίεργο, βέβαια, στην υπόθεση, είναι πώς γίνεται να αθωώνονται όλοι και όλες και ποτέ κανείς, ποτέ όμως, να μην έχει καταδικαστεί. Ο Ακης τα ΄παιρνε και είναι φυλακή. Το ίδιο και η γυναίκα του, το ίδιο και η κόρη του, το ίδιο και το συγγενολόι του. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο τίποτα.
Αν, λοιπόν, αναρωτιέστε, η απάντηση είναι παρακάτω.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία φαίνεται ότι έχει στήσει καλά τον μηχανισμό προστασίας της. Τι έχει κάνει; Ο πειθαρχικός κώδικας προβλέπει, βεβαίως, ποινές για φυσικά πρόσωπα και για ΠΑΕ, όμως για να κριθεί μια ομάδα υπαίτια για χειραγώγηση αγώνα, θα πρέπει να εμπλέκονται τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστές της. Δηλαδή, αν εμπλέκεται ένας προπονητής ή πρόεδρος ομάδας, αυτές αθωώνονται! Πρέπει οι ένοχοι να είναι τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστές! (εδώ φωνάζουμε… “ΟΛΕ”).
 
Το σκεπτικό της πειθαρχικής επιτροπής, αναφέρει: «Κατά τη ρητή διατύπωση των διατάξεων αυτών, δεν θα αρκούσε για τη θεµελίωση της υπαιτιότητας µίας οµάδας η τυχόν αποδεδειγµένη εµπλοκή άλλων -πλην ποδοσφαιριστών- φυσικών προσώπων συνδεόµενων µε αυτή π.χ. προπονητή ή άλλου αξιωµατούχου»!

Και επειδή οι πειθαρχικές διώξεις που άσκησαν οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς της ΕΠΟ αφορούσαν τις ΠΑΕ και όχι κάποιο πρόσωπο, ζουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα…