Και ανάμεσα στα πολλά που ειπώθηκαν πριν τις εκλογές και σε τριμερές δεσμεύσεις, απειλές για το κακό που θα συμβεί από απουσίες πολιτικών και μεταναστεύσεις, ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος μίλησε για πολλά. Σε ραδιοφωνικούς σταθμούς δήλωνε πως αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ «θα φύγουμε από την χώρα» και αλλού πως θα «μεταναστεύσει». Ακόμα μέσω του προσωπικού του ιστολόγου μιλούσε για αυτοκτονία, σε περίπτωση που θα εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

«… Η χώρα μας είναι εδώ και είμαστε πια τέτοιας ηλικίας ώστε να είναι αδύνατα, πολύπλοκα και ευφάνταστα σχέδια για το μέλλον. Μαζί θα αυτοκτονήσουμε», σημείωνε τον Δεκέμβρη του 2014. Στο ίδιο κείμενο σημείωνε γλαφυρά: «…Με τον τρόπο αυτό, ακούμε «σοβαρούς» αναλυτές και πολιτικά πρόσωπα με θέση στους θεσμούς μας να διακηρύττουν ότι είναι δυνατόν να αρνηθείς μονομερώς να πληρώσεις το μισό σου εξωτερικό χρέος και με αυτούς, που τόσο άγρια «εφέσωσες», να συνεχίσεις να διαπραγματεύεσαι το υπόλοιπο ότι το κράτος θα αυξήσει το έλεγχό του πάνω στο τραπεζικό σύστημα και θα αποκτήσει την κυριότητα των τεσσάρων μεγαλυτέρων τραπεζών της χώρας ότι ανάλογες εξελίξεις θα πυροδοτηθούν και σε άλλες χώρες και θα ενισχύονται από εμάς δηλαδή ότι η Αθήνα θα γίνει εστία (foco) μιας παγκόσμιας τσιπρικής επανάστασης, που θα πάρει τη θέση της στην ιστορία τέλος ότι όλα αυτά θα τα κάνουμε όντας μέλη της ευρωζώνης και έχοντας το ευρώ ως νόμισμά μας, αλλά αν χρειαστεί να φύγουμε θα αποχωρήσουμε αγέρωχα τραγουδώντας εύθυμα «λαλούμ, λαλούμ, λαλούμ και τζουμ τριαλαρό» όπως ο ΕΛΑΣ όταν εγκατέλειπε την Αθήνα μετά το Δεκέμβρη του 1944…»

Σύμφωνα με τον κ. Θεόδωρο Παγκάλο οι αντάρτες που πολέμησαν τους Ναζί στη χώρα, έχοντας αραδώσει τα όπλα τους, με τις γενειάδες, τα δίκοχα και ζωσμένοι φυσεκλίκια ως αλλά στρουμφάκια, άδοντας «λαλούμ, λαλούμ, λαλούμ και τζουμ τριαλαρό» πιθανόν κρατούσαν και γλειφιτζούρια και μαλλί της γριάς στα δουλεμένα  χέρια τους, αντί για καραμπίνες και περίστροφα! Θα πείτε ο καθείς με τις εικόνες του και τις αναφορές του!

Παρ’ όλα αυτά, 25 Ιανουρίου του 2015 ο ελληνικός λαός εξέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ για να τον κυβερνήσει. Πέρασε η Δευτέρα της 26η   Ιανουαρίου και όπου να ‘ναι, πάει σιγά σιγά και η 27η Ιανουαρίου. Στο τρίτο αυτό 24ωρο που ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχτηκε απ’ τον λαό, επειδή κακοί άνθρωποι εμείς δεν είμαστε, απλά αναρωτιόμαστε: Κύριε Πάγκαλε, πώς πάτε από υγεία;

Και κάτι ακόμα… Αφού πέρασαν οι δυο πρώτες μέρες, βαλιτσούλες φτιάξατε; Και για πού με το καλό;