Η Μποτσουάνα είναι ένας από τους προορισμούς που λατρεύουν οι Δυτικοί επισκέπτες της Μαύρης Ηπείρου. Σε αυτό συνέβαλε η σχετική ηρεμία –εδώ δεν είχαμε ποτέ ούτε πραξικοπήματα, ούτε εμφύλιους-  και η ύπαρξη του μεγαλύτερου εσωτερικού δέλτα στον κόσμο, του Δέλτα του Οκαβάνγκο, που αποτελεί πόλο έλξης για τους οικολόγους – εναλλακτικούς με λεφτά για ξόδεμα.

Οι Σειρήνες του τουρισμού παρέσυραν και τους ήρωες της ιστορίας μας. Οι οποίοι, με ήσυχη της συνείδησή τους, αφού το σαφάρι στο οποίο θα έπαιρναν μέρος ήταν photo-safari, επιβιβάστηκαν σε ένα ελαφρύ σκάφος και ξεκίνησαν για να εξερευνήσουν τον ποταμό Τσομπ (Chobe National Park).

Οι προθέσεις των επισκεπτών προς τα ζώα του πάρκου ήταν αγαθές –αν δεν λάβει κανείς υπόψη την ενόχληση από την παρουσία των ίδιων και των οχημάτων τους. Όμως, ένας ιπποπόταμος, όμως θα δείτε στο video, δεν επείσθη. Και πήρε στο κυνήγι τη βάρκα και τους επιβαίνοντες.

Ευτυχώς, ο πιλότος του σκάφους είχε την ψυχραιμία να ανεβάσει ταχύτητα και με τους κατάλληλους ελιγμούς να απομακρυνθεί από τν ακτίνα δράσης του εξαγριωμένου θηλαστικού. Όχι, όμως πριν κοψοχολιαστούν όλοι.