Η κυρία Ραχήλ Μακρή είναι μια προσωπικότητα… ιδιαίτερη. Όλο το διάστημα που διαχειρίζεται τον πολιτικό λόγο, οι δηλώσεις της και οι εμφανίσεις της, κάθε άλλο διακριτικές δεν είναι…

Καταρχήν, είναι ξανθιά, υποψιάζομαι όχι φυσική. To «ξανθό» απο μόνο του, «αγαπάει» τον φακό και εκείνη έχει διαλέξει μια απόχρωση που φέρνει ανάμεσα στο ξανθό-πλατινέ της Κορομηλά και στο χρυσό-ξανθο της Μενεγάκη (για να μην σας γράψω του Τάκη Ζαχαράτου όταν εμφανίστηκε ως Έλλη Στάη).

Οι ενδυματολογικές της επιλογές επίσης δείχνουν ότι είναι μια κυρία που αν για κάποιο μεταφυσικό λόγο κληρονομούσε το βεστιάριο της Αλέκας Παπαρήγα, θα το έκαιγε στην πλατεία Συντάγματος.

Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι στο «πέρασμά της» τρίζουν τα «μάρμαρα» (και γράφω μάρμαρα, καθώς είναι ένα υλικό που δεν έχουμε συνηθίσει να τρίζει ποτέ).

Τις προάλλες που ήταν καλεσμένη του Γιώργου Παπαδάκη, απευθυνόταν στο δημοσιογράφο στον ενικό (όχι του Νίκου Χατζηνικολάου) αριθμό. «Άκουσε να σου πω Γιώργο», «θα σου απαντήσω Γιώργο», «μην με διακόπτεις Γιώργο», την ίδια ακριβώς στιγμή που όλοι οι άλλοι είχαν υιοθετήσει τον πληθυντικό αριθμό. Θα μου πείτε ότι η Ραχήλ δεν αποδέχεται τον «πληθυντικό των κουτόφραγκων» καθώς εκείνοι στην καθημερινότητα χρησιμοποιούν τον πληθυντικό. 

Διαθέτει, όμως, και τον «αέρα» της «επιθετικής ξανθιάς» που ξέρει να διεκδικεί τα πάντα για να κάνει και εντύπωση. Παράδειγμα: Δεν θα ήθελα να διαφωνήσω ποτέ με την Ραχήλ για την διεκδίκηση ξαπλώστρας σε παραλία. Δεν είμαι ανόητη.

Και τώρα έρχομαι στην δήλωση που πολλούς σοκάρισε. Έδωσε η κυρία Μακρή συνέντευξη σε κανάλι της Βόρειας Ελλάδας, ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε φυσικά, και όταν ρωτήθηκε πώς θα βρούμε χρήματα, αν οι αγορές, λέμε τώρα, αγουροξυπνημένες και πάνω στο πρωινό χουζούρεμα, αρνηθούν να χορέψουν πεντοζάλη με την παντόφλα, η υπέροχη Ραχήλ Μακρή δήλωσε το προφανές. «Θα δώσουμε εντολή (οι του ΣΥΡΙΖΑ) στην Τράπεζα της Ελλάδας να κόψει 100 δις και να τα ρίξει στην κυκλοφορία».

 

 

Οι απορίες μου: Καταρχήν, γιατί αυτή την τόσο πρακτική λύση δεν την σκέφτηκε να την προτείνει κανένας μέχρι τώρα και μας έχουν κάνει «μπαούλα» στο ξύλο;

Γιατί να «κόψουμε» 100 δις και όχι 300 δις ή 500 δις; Τι μας σταματάει Ραχήλ μου; Μήπως είναι θέμα μηχανήματος; Δηλαδή μετά τα 100 δις, μπλοκάρει το εργαλείο, όπως τα φωτοτυπικά όταν τελειώνουν τα μελάνια; Αν έχουμε τα 100 δις, δεν έχουμε ανάγκη να «κόβουμε», θα δώσουμε εντολή σε διάσημους ζωγράφους να ζωγραφίζουν τα χαρτονομίσματα, έτσι ώστε να κυκλοφορήσουν και κάποια συλλεκτικά με την υπογραφή ας πούμε του Φασιανού (το γεγονός ότι η τεχνική του Φασιανού μπορεί να μην αρέσει σε πολλούς, θα ξεπεραστεί καθώς το χρήμα είναι χρήμα και δεν θα  τα χαλάσουμε αν τα 50 ευρώ αντί για τον χάρτη της Ευρώπης έχουν ένα απο τα περίφημα πτηνά του ζωγράφου στο κέντρο). Μέχρι να βγούνε τα συλλεκτικά-ζωγραφιστά, θα έχουμε ξαναρίξει τα μελάνια στο εκτυπωτικό και θ’ αρχίσει να δουλεύει το εργαλείο, ε;

Με εκνευρίζετε τώρα όλοι εσείς που ή γελάτε ή παραβλέπετε την πρόταση της Ραχήλ (συγνώμη που πέρασα στον ενικό κυρία Μακρή, αλλά μου αρέσει το σκεπτικό σας). Την εναλλακτική αυτή ο Σαμαράς την ξέρει; Ο Καμμένος; Ο Θεοδωράκης; Ο Βενιζέλος; Ο Παπανδρέου που τον έφαγε η ξενιτιά τα τελευταία χρόνια; Ο Φώτης ο Κουβέλης; Για το ΚΚΕ δεν ρωτάω, γιατί εκείνοι είναι ορθόδοξοι και ποτέ δεν θα υιοθετούσαν την εύκολη λύση της εκτύπωσης χρήματος καθώς τα εργαλεία παραγωγής είναι σατανικά και ταυτισμένα με την πλουτοκρατία.

Αυτό που κρατώ ως τεράστια απορία περιμένοντας απάντηση είναι:  Γιατί 100 δις και όχι 300, 500; Τι μας σταματάει; Αν δεν προκάνει το μηχάνημα, μήπως αφού τυπώσουμε τα 100 πρώτα δις να παραγγείλουμε άλλα δύο βοηθητικά;