«Επιβάλλεται να στηρίζεις τη Χ.Α… Αν κάποιο κόμμα θα μπορούσε να κυβερνήσει σωστά την Ελλάδα, αυτό θα ήταν η Χρυσή Αυγή. Τουλάχιστον αυτή έχει μέσα της τη λέξη “Αυγή”». 

Ο… «καλλιτέχνης» Νότης Σφακιανάκης θέλει διαφήμιση. Έχει πολλά χρόνια να κάνει ένα super hit και ελέω κρίσης, πρέπει να κρατήσει το κασέ του ψηλά. Και παράλληλα να είναι γεμάτο το μαγαζί που τραγουδάει. «Επιβάλλεται», σου λέει! «Επιβάλλεται». Να μια λέξη που ταιριάζει απόλυτα σε «φασιστικές νοοτροπίες». Ψήφος και επιβάλλεται. Μόνο ένας φασίστας μπορεί να της «δέσει», έντεχνα, πάντα…

«Βεβαίως και δεν είναι φασίστες η Χρυσή Αυγή. Και έχουν κλείσει μέσα, κάποιον ο οποίος είναι αρχηγός πολιτικού κόμματος. Κανένα δικαίωμα δεν έχεις ρε. Ποιος στο έδωσε το δικαίωμα. Πες τους να πάνε να γαμηθούνε».

Ο νόμος μήπως; Που -επιτέλους- εφαρμόστηκε… Τι θα πει «είναι αρχηγός κόμματος»; Μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, δηλαδή;

Για να μην πλατιάζουμε, αν τον Σφακιανάκη δεν τον βάραινε η κατηγορία της φοροδιαφυγής, θα είχε «λουφάξει» στα… αφορολόγητα γαρύφαλλα του!

Κάποια στιγμή, μασώντας επιδεικτικά την τσίχλα του, μπορεί να «εκτελέσει» και το «Καλλιτέχνης θα πει», θα κλείσει και τα μάτια, θα το «νιώθει» στο πετσί του, θα κυλάει στο αίμα του ο κάθε φθόγγος. Τύπου. Και καλά. Καλλιτέχνης, βέβαια, είναι αυτός που κάνει Τέχνη. Που εξυψώνει την ψυχή, που ανοίγει νέους δρόμους, που διδάσκει την ευγένεια, την αγάπη, που εξυμνεί το κάλλος του ανθρώπου. Όλων των ανθρώπων.

Ψιλά γράμματα… Ο Νότης, ο ελληναράς που έγραφε με… λατινικούς χαρακτήρες το όνομά του, είναι «πολιτικό ον». Μάλιστα.

Οι τσιχλόφουσκες είναι ωραίες και γευστικές, για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Μετά τις φτύνεις. Αυτό θα πρέπει να το ξέρει ο τραγουδιστής – και φυσικά, όχι καλλιτέχνης.