Αυτή η σχέση κρατάει χρόνια. Από τότε που Παναθηναϊκός και ΟΦΗ είχαν καλές σχέσεις. Και μόνο η ανάμιξη στις δύο ομάδες της οικογένειας Βαρδινογιάννη, “μαρτυρά” πολλά. Οι μετακινήσεις, μάλιστα, πολλών ποδοσφαιριστών από τη μία ομάδα στην άλλη, ειδικά στη δεκαετία του ’80, έδιναν πάντα τροφή για σχόλια στο… πεινασμένο παρασκήνιο.
 
Από το θάνατο, ωστόσο, του Θεόδωρου Βαρδινογιάννη και μετά, οι σχέσεις άρχισαν να φθίνουν και με το πέρασμα το χρόνου να γίνονται όλο και πιο τυπικές. Αποκορύφωμα η στροφή της μίας ΠΑΕ εναντίον της άλλης στις μέρες μας, με τις πιθανές εξελίξεις να αναμένονται έως και ακαριαίες για τον χαμένο (αν υπάρξει).
 
Για ένα διάστημα η σκόνη είχε καθίσει, όπως προαναφέρθηκε. Μετά, όμως, την κίνηση των «πρασίνων» να ταχθούν στο πλευρό της Σούπερ Λίγκας στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο ΟΦΗ κατά της διοργανώτριας αρχής, με την παρουσία δικηγόρου του τριφυλλιού, και τον κίνδυνο αποβολής των Κρητικών από το πρωτάθλημα να είναι ορατός, το τσεκούρι ξεθάφτηκε. Ο Παναθηναϊκός εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του και μάλιστα ζήτησε άμεση εφαρμογή της απόφασης για αποβολή του ΟΦΗ από το πρωτάθλημα, θεωρώντας παράνομη την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια.  
 
Οι Κρητικοί δεν το άφησαν να πέσει κάτω. Έχουν σκοπό να στείλουν επιστολή στη Σούπερ Λιγκ ζητώντας αναψηλάφηση του φακέλου αδειοδότησης των «πρασίνων».

Σύμφωνα με τη Live Sport, η ΠΑΕ ΟΦΗ θα στείλει στη διοργανώτρια αρχή επιστολή, με κοινοποίηση τόσο στο ΣΔΟΕ, όσο και στο υπουργείο Οικονομικών. Μέσα από αυτή θα ζητεί αναψηλάφηση του φακέλου αδειοδότησης του Τριφυλλιού, θεωρώντας ότι εξασφάλισε παράτυπα την άδεια. Παράλληλα πρόκειται να γίνει λόγος και για φοροδιαφυγή ύψους 5 εκατ. ευρώ, η οποία προκύπτει από την πώληση των εισιτηρίων μέσω της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας».