Η χειρότερη τρομοκρατική επίθεση σε γαλλικό έδαφος. Στόχος το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebbo οι εγκαταστάσεις του οποίου βρίσκονται στο 11ο διαμέρισμα του Παρισιού. Στο συγκεκριμένο περιοδικό δημοσιοποιούνταν σκίτσα του Μωάμεθ, ενώ σατιρίζονταν ο ισλαμικός φονταμενταλισμός.
 

Το μακελειό μοιάζει να μην έχει προηγούμενο, καθώς οι δύο τρομοκράτες εισβάλλουν στο χώρο του περιοδικού φορώντας κουκούλες και φωνάζοντας  “Ο Θεός είναι μεγάλος” άρχισαν να εκτελούν εν ψυχρώ δημοσιογράφους με τα καλάσνικωφ τους. Στην συνέχεια βγαίνουν στον δρόμο και εκτελούν αστυνομικούς.

 
https://www.youtube.com/watch?v=P3j4lS7UG0Q


Αξίζει να σημειωθεί πως στο περιοδικό είχε γίνει βομβιστική επίθεση και το 2011.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι τρομοκράτες διέφυγαν με αυτοκίνητα, ενώ δευτερόλεπτα μετά την επίθεση στα γραφεία του περιοδικού καταφθάνει ο Φρανσουά Ολάντ.
 

 

Η γαλλική σατιρική εφημερίδα αποτελεί “κόκκινο πανί” για το Ισλάμ. Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, η διεύθυνση της εφημερίδας είχε δεχτεί αρκετές απειλές στο Twitter και το Facebook πριν την σημερινή αιματηρή επίθεση. Το τελευταίο tweet της στις 7 Ιανουαρίου είχε ένα καρτούν με τον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Abu Bakr al-Baghdadi, ο οποίος λέεο: «Τις καλύτερες ευχές και από τον Αλ-Μπαγκντάντι επίσης. Και προπαντώς υγεία!».

 
https://www.youtube.com/watch?v=g3lSK4_6byY

Ο απολογισμός των θυμάτων μέχρι στιγμής είναι 12 νεκροί, 4 βαριά τραυματίες και περισσότεροι απο 20 τραυματίες. “Ήρθαμε να εκδικηθούμε για τον Μωάμεθ”, φώναζαν οι τρομοκράτες την ώρα της εισβολής, ενω τρομοκρατημένοι κάτοικοι απο ταράτσες σπιτιών τράβηξαν τα βίντεο  που βλέπετε.