1964, κάπου στη Μαγιόρκα. Ο άγγλος Robert Freeman σημαδεύει πίσω από το φακό του ένα άγνωστο μοντέλο, για τη φωτογραφία του Μαϊου. Το πουκάμισο της είναι ξεκούμπωτο. Η ανδρική φαντασία απογειώνεται και το πρώτο, επίσημο Ημερολόγιο της Pirelli κάνει αίσθηση. Η αλήθεια είναι πως και το 1963 είχε κυκλοφορήσει ημερολόγιο, αλλά τότε είχε «θαφτεί».

Το ημερολόγιο είναι το δώρο στους μεγάλους πελάτες της εταιρείας καθώς και σε VIP φίλους.  Από το 1964 κι έπειτα, οι γκαριαζιέρηδες οι οδηγοί φορτηγών όλου του κόσμου είχαν «κρεμασμένα» τα κορίτσια του Playboy και τα golden boys, οι executive, το  ημερολόγιο της Pirelli στο τελευταίο συρτάρι του γραφείο τους.

Brian Duffy, Terry Richardson, Patrick Demarchelier, Annie Leibovitz, Mario Testino, Herb Ritts είναι μερικά από τα «ιερά τέρατα» της φωτογραφίας που είδαν τα διασημότερα και πιο αναγνωρίσιμα κορμιά του κόσμου να παρελαύνουν μπροστά τους και εκείνοι να προσπαθούν να αποδώσουν όλον τον ερωτισμό που απέπνεαν. Μάλιστα, το 2011, ο Karl Lagerfeld ήταν ο φωτογράφος πίσω από το ημερολόγιο εκείνης της χρονιάς, ενώ το 1986 ο κορυφαίος όλων των αισθησιακών φωτογράφων, Helmut Newton,  είχε φωτογραφήσει αλλά η έκδοση εκείνη είχε μείνει στα συρτάρια.

Κλείνοντας 50 χρόνια Ημερολόγιο Pirelli, η φετινή ειδική έκδοση θα έχει αναφορές στον κορυφαίο φωτογράφο.

Η λίστα με τα… κορίτσια που φωτογραφήθηκαν ξεπερνά κάθε ανδρική φαντασίωση. Παραθέτουμε μόνο μερικές…  Sienna Miller, Naomi Campbell, Valeria Mazza, Eva Riccobono,Malgosia Bela, Gisele Bündchen, Emanuela de Paula, Sonny Freeman Drane, Kate Moss, Cindy Crawford,Selma Blair, Lauren Bush, Elsa Benitez, Laetitia Casta, Rachael Leigh Cook, Milla Jovovich, Doutzen Kroes,Heidi Klum, Sophia Loren, Penélope Cruz, Brittany Murphy, Amy Smart, Julia Stiles, Karolina Kurkova, Caroline Trentini, Raica Oliveira, Adriana Lima, Alessandra Ambrosio, Bridget Moynahan, Shannyn Sossamon, Mena Suvari, Monet Mazur, Aurelie Claudel, Fernanda Tavares, Isabeli Fontana, Frankie Rayder, Angela Lindvall, Hilary Swank, Lakshmi Menon, Yamila Díaz, Anja Rubik και Natasha Poly.

Το 1974 ήταν η χρονιά που το πιο γνωστό ημερολόγιο παγκοσμίως –πιο γνωστό και από το… fake των Mayas- σίγησε λόγω της πετρελαϊκής κρίσης. Και θα έκανε 10 χρόνια, για να επανέλθει καλύτερο, πιο δημιουργικό και ευφάνταστο, πιο αισθησιακό και artistic!

Και από το το ξεκούμπωτο πουκάμισο του μοντέλου, «Μαΐου 1964», το 1965 το γυμνό ανεβαίνει επίπεδο, αφού μπορεί κανείς να διακρίνει το στήθος  κάτω από τη μπλούζα, ενώ το μοντέλο ποζάρει με ξεκούμπωτο shorts.

Και φτάνουμε στο «σωτήριο» 1966, όπου έχουμε το πιο risky από όσα είχαν προηγηθεί… Και κάπως έτσι, διαμορφώνεται όλη η sexy αισθητική!