Έφτασα στο κλειστό γυμναστήριο του Tae Kwon Do με ανάμικτα συναισθήματα για να δω πρώτη φορά στη ζωή μου, την έκθεση Erotic Art. Δεν χρειάστηκε καν να φτάσω στην είσοδο για να καταλάβω ότι δεκάδες ζευγάρια παντός είδους, κολλητοί φίλοι, νεαρά κορίτσια αλλά και ηλικιωμένοι άνθρωποι προχωρούσαν χαλαρά για να μπουν σε έναν άλλο κόσμο.

Αυτόν, όπου τα πάντα -ή σχεδόν τα πάντα- επιτρέπονται. Όπου οι δονητές και οι πλαστικές κούκλες του έρωτα είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό, όπως και τα λιπαντικά με γεύση φράουλας! Ναι, η έκθεση είχε αρκετά πράγματα, όχι όμως την ποικιλία που πιθανώς να αναζητούσαν οι εκατοντάδες επισκέπτες στα περίπτερά της.

Θα μπορούσες να πεις ότι ήταν το βασίλειο των δονητών, οι οποίοι κυριαρχούσαν σχεδόν σε όλα τα περίπτερα. Είδα πάρα πολλά ζευγάρια να ψάχνουν απενοχοποιημένα και με πονηρά γελάκια μεγέθη και ποιότητες, ενώ η φίλη που με συνόδευε γελούσε βλέποντας αντικείμενα, την χρήση των οποίων δεν φανταζόταν.





Μια σιλικονάτη κούκλα ή love doll αν προτιμάτε, αξίας 1300 ευρώ -η κανονική της τιμή ανερχόταν στα 2000 ευρώ- ήταν πιθανώς το πιο ακριβό έκθεμα και γι’ αυτό έτυχε ιδιαίτερης μεταχείρισης από δεκάδες χέρια, αντρικά και γυναικεία. «Κοίτα το, είναι σαν αληθινό», έλεγε μια κοπέλα στο φίλο της αναφερόμενη στο «γατάκι» της κούκλας, το οποίο άγγιξε διστακτικά στην αρχή, πιο άνετα στην συνέχεια.

Μια ντουζίνα πορνοστάρ έδωσαν το δικό τους σόου, υπήρχαν χοροί από στρίπερ με δέκα ευρώ για τους τολμηρούς, ενώ η γυμνή σάρκα γενικώς προσφέρθηκε με αφθονία σε μάτια που απολάμβαναν το θέαμα.

Ναι, οι έλληνες την ψάχνουν πλέον στο σεξ χωρίς να ντρέπονται, έχοντας αφήσει πίσω τους για πάντα ταμπού αλλοτινών εποχών. Τότε που έμπαιναν συνωμοτικά σε κάποιο sex shop, με το φόβο μην τους δει κάποιος γνωστός ή ακόμη χειρότερα, κάποιος συγγενής.


Το κατάλαβα, όταν είδα δύο νεαρές ντυμένες από πάνω μέχρι κάτω στα δερμάτινα, να ποζάρουν για φωτογράφους, τηλεοπτικά συνεργεία, ακόμη και επισκέπτες, χωρίς να νοιάζονται για τίποτε.

Δεν ήταν στον κόσμο τους, ήταν απλά ερωτευμένες…