Το Huangshan (το όρος Χουάνγκ, που σημαίνει κίτρινο βουνό) βρίσκεται στην επαρχία Ανχούι της Κίνας. Είναι στην Λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και είναι ένα από τα πλέον γραφικά αξιοθέατα στην Κίνα. Η φήμη του βουνού είναι τόσο μεγάλη ώστε η συνολική περιοχή έχει πάρει το όνομα του.

Το βουνό είναι ένας ορεινός όγκος από γρανίτη που αποτελείται από 36 κορυφές και έχει ύψος πάνω από 1.800 μέτρα. Αποτελεί ένα παγκόσμιο σημείο αναφοράς λόγω της ιδιαίτερης ομορφιάς και της  αγριότητας του τοπίου. Οι διαδρομές που έχει να βαδίσει ο επισκέπτης είναι μονοπάτια λαξεμένα στους βράχους, ξύλινα μονοπάτια στερεωμένα σε κάθετους βράχους, σκαλοπάτια σκαμμένα που σχηματίζουν σκάλες.
 

 


 



 

Οι  ορεινοί αυτοί όγκοι, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, σχηματίστηκαν πριν από 12.000.000 χρόνια. Αναφορές λένε ότι για να κάνεις την διαδρομή σε όλο της το εύρος πρέπει να ανέβεις 60.000 σκαλοπάτια.

 


 

Σιγά-σιγά με τα χρόνια δημιουργήθηκαν καταλύματα για να μπορούν οι επισκέπτες να διανυκτερεύουν. Σήμερα πλέον έχουν κατασκευαστεί και ξενοδοχεία όπου η τιμή είναι αρκετά τσουχτερή. Ο επισκέπτης, καλό είναι, να φροντίσει να έχει κάποιες βασικές προμήθειες σε τροφή και νερό για να μην τα πληρώσει στο βουνό πολύ ακριβά.



 

Οι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των επισκεπτών δίνουν ορισμένες βασικές οδηγίες και πληροφορίες που θα τους είναι πολύ χρήσιμες.

1. Να φοράνε μαλακά αθλητικά παπούτσια και να πάρουν μαζί τους  απαραίτητα είδη, ανάλογα με τις προσωπικές τους  ανάγκες (π.χ. γάντια, κάλτσες, μπατόν περπατήματος). 
2. Να έχουν κάποια τρόφιμα υψηλής θερμιδικής αξίας για να εξασφαλίσουν αρκετή σωματική δύναμη. 
3. Όταν διψάσουν κατά την διάρκεια της αναρρίχησης , να πίνουν νερό πιπιλίζοντάς  το και όχι με γουλιές. 
4. Να λάβουν υπόψη τους ότι το περπάτημα στα ξύλινα μονοπάτια, που είναι στερεωμένα στους κάθετους βράχους, θα πρέπει να γίνεται με προσοχή και να αποφεύγονται οι ταλαντώσεις.
5. Όχι σκουπίδια στο βουνό. 
6. Απαγορεύεται το κάπνισμα ή κάψιμο στο παντού στο βουνό.