Αν ετοιμάζεσαι να κατέβεις σήμερα Εξάρχεια για να πιεις το καφεδάκι σου, να ‘χεις το νου σου. Τι εννοώ «να ‘χεις το νου σου»; Να μωρέ… Ας πούμε, μην έχεις σκυμμένο το κεφάλι προσέχοντας μη σκοτωθείς από καμία κακοτεχνία στο πεζοδρόμιο. Ή από κανένα αντικανονικά παρκαρισμένο αμάξι κάποιου αντικοινωνικού οδηγού. Όχι. Δεν είναι αυτός ο πραγματικός κίνδυνος.

Ο ρεαλιστικός κίνδυνος στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, αδερφέ μου, έρχεται από ψηλά. Από τις ταράτσες συγκεκριμένα. Εκεί δηλαδή, όπου κυκλοφορεί, εκπαιδεύεται, ξημεροβραδιάζεται και επιχειρεί η 1η ΑΜΚΑ. Σαν να σε έχω μπροστά μου, βαθιά νυχτωμένε αναγνώστη. Σε ακούω που ρωτάς «τι ΑΜΚΑ και αριθμό ταυτότητας μου λες;». Γατάκι, ανυποψίαστε κι αθώε τύπε…

ΑΜΚΑ, κουτορνίθι, να το ξες στο εξής, είναι η Αερομεταφερόμενη Μοίρα Καταδρομέων Αναρχικών. Η πασίγνωστη μονάδα των ιπτάμενων αλεξιπτωτιστών-αντιεξουσιαστών που έκανε την εμφάνισή της στα προ ημερών επεισόδια.

Και να ξες επίσης πως η 1η ΑΜΚΑ δεν πετάει απλώς μολότοφ από ταράτσες κτιρίων. Η αεράμυνα αέρος-εδάφους που έχει συγκροτήσει, ειδικεύεται στο παρκούρ και πηδάει από τη μία ταράτσα στην άλλη με περισσή ευκολία.

Ότι διαβάσατε στις δύο προηγούμενες παραγράφους, δεν είναι μια εξωπραγματική και ειρωνική παρουσίαση. Αντιθέτως, αποτελεί λέξη προς λέξη όλων όσων είπε γνωστός ρεπόρτερ του ΑΝΤ1 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί για να διαπιστώσετε με τα… αυτιά σας το σουρεαλιστικό κρεσέντο παραστρατιωτικού ρεπορτάζ πόλης.
 

https://www.youtube.com/watch?v=9PoqTPAiSfQ


«Οι πελταστές των Εξαρχείων», όπως τους χαρακτήρισε ο συμπαθής κατά τ’ άλλα ρεπόρτερ, ήταν λογικό να γίνουν βασικό θέμα συζήτησης στα κοινωνικά δίκτυα.

Και πηγή τρελής έμπνευσης, βεβαίως…