Και κάπως έτσι πέσαμε όλοι στα πόδια της Αριάννα Χάφινγκτον. Της Αριάννα Χάφινγκτον-Στασινοπούλου συγγνώμη, γιατί κατά βάθος είναι Ελληνίδα η γυναίκα, μην κοιτάτε που μέχρι πρότινος δεν την απασχολούσε και τόσο πολύ η μαμά πατρίδα. Είχε άλλωστε στο νου της πώς θα σώσει τις Ηνωμένες Πολιτείες, πρώτα μέσω της πολιτικής καριέρας του πρώην συζύγου της και κατόπιν μέσω της αρθρογραφίας και της βιβλιογραφίας της. Πού να βρεθεί καιρός για την ψωροκώσταινα. Μην ξεχνάμε ότι την πρώτη της συνέντευξη σε ελληνικό μέσο την έδωσε πριν από κανά τριάρι χρόνια, καθώς ως τότε σνόμπαρε τα media της γενέτειράς της σε βαθμό κάτι παραπάνω από υπερβολικό.

Αλλάζουν όμως οι καιροί, αλλάζουν και οι άνθρωποι. Η Ελλάδα βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα μέσω της προσφυγής της στο ΔΝΤ και στην πρώτη γραμμή του μετώπου στον καυγά ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Και τότε, όλως εξάφνως, ευαισθητοποιήθηκε η Αριάννα Χάφινγτον-Στασινοπούλου και αποφάσισε να θυμηθεί τον τόπο της. Αρχικά με τις εκδόσεις των βιβλίων της και στη συνέχεια με την έλευση στην Ελλάδα της ενημερωτικής ιστοσελίδας Huffington Post. Του πνευματικού της τέκνου δηλαδή, καθώς στα χεράκια της μεγάλωσε και ανδρώθηκε, για να το πουλήσει ύστερα στην American Online και να εξαργυρώσει τους κόπους της. Μια αξιομνημόνευτη επένδυση, αναμφιβόλως.

Μια επένδυση που γιορτάστηκε την περασμένη εβδομάδα με χαρές και πανηγύρια και δεξιώσεις και επισκέψεις και συναντήσεις. Ανάμεσα στις τελευταίες και ένα τετ α τετ με τον Κάρολο Παπούλια, όπου η Αριάννα θυμήθηκε την αντιστασιακή δράση του απερχομένου Πρόεδρου της Δημοκρατίας. Ο οποίος Πρόεδρος δεν ήταν ο μοναδικός επίσημος που την τίμησε, καθώς από την δεξίωση για τα θυρανοίξια της ιστοσελίδας πέρασαν ο Αντώνης Σαμαράς, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Πάνος Σκουρλέτης, η Σοφία Βούλτεψη, ο Κώστας Τασούλας, η Αντζελα Γκερέκου, η Εύα Καϊλή, ένας σωρό κόσμος τέλος πάντων και συγχωρέστε μας αν ξεχνάμε κάποιους και κάποιες, τα εχουν αυτά η δημοσιογραφία και οι δαίμονές της.

Όλα αυτα μοιάζουν υπέροχα και καταπληκτικά και απαστράπτοντα. Προκύπτουν ωστόσο μερικά τοσοδούλια ερωτήματα στην πορεία προς τη δόξα. Όπως για παράδειγμα, για ποιο λόγο υποδέχθηκε στην Ηρώδου του Αττικού ο Κάρολος Παπούλιας την Αριάννα Χάφινγκτον-Στασινοπούλου; Ως μπίζνεσγουμαν ας πούμε ή μήπως ως επιτυχημένη συγγραφέα; Υπό αυτές τις συνθήκες άλλη δουλειά δεν θα έπρεπε να κάνει εκτός να συναντάται με επιχειρηματίες και μπεστσελερίστες και το καλοκαίρι το Προεδρικό Μέγαρο θα έπρεπε να μετακομίζει στη Μύκονο. Αν πάλι την δέχθηκε ως εκπρόσωπο του ελληνισμού στις ΗΠΑ, θα έπρεπε να ξέρει ότι η συνδαιτυμών του δεν ασχολείται ιδιαιτέρως με την ομογένεια και με τα ελληνοτουρκικά φροντίζει να είναι πολύ προσεκτική.

Σε περίπτωση που το ζήτημα ήταν να συναντήσει ο Πρόεδρος ένα πρόσωπο επιρροής στο ελληνικό ίντερνετ, μάλλον θα έπρεπε να προηγούνται άλλα άτομα στην ατζέντα του. Ο Νίκος Ευαγγελάτος, ας πούμε, που χαλάει κόσμο με το newsit. Και θα συνεχίσει να χαλάει κόσμο, ως την ώρα που θα σταθεί ανταγωνιστικά απέναντι του το huffingtonpost.gr. Ενα βαρβάτο brand name ανά την υφήλιο, αλλά μια μάλλον άγνωστη ποσότητα για την Ελλάδα. Θα πιάσει, δεν θα πιάσει, κανείς δεν το ξέρει.

Ουκ ολίγα ξένα brand names πέρασαν απ’ τα μέρη μας κι έφαγαν χώμα -ακόμη και η κραταιά Vogue, που χαλάει κόσμο σε όλη την υφήλιο. Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε και καλό είναι να φυλάει κανείς τα ρούχα του πριν εκτεθεί.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Κάρολος Παπούλιας, ο Αντώνης Σαμαράς και οι λοιποί επιφανείς που έσπευσαν να υποβάλλουν τα διαπιστευτήριά τους, μάλλον βιάστηκαν κάπως και μάλλον υπερέβαλαν εαυτούς. Aλλά στη χώρα της υπερβολής και της φαιδράς πορτοκαλέας, δεν θα περίμενε κανείς τίποτε λιγότερο.