«Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη κανείς», έγραφε ο Πλούταρχος, σε μια ατάκα που έμελλε να είναι από τις πιο χρησιμοποιημένη στα παγκόσμια χρονικά. Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί και να μην την είχε στο μυαλό του, αφού εκείνος είναι από την πλευρά εκείνων που μπορεί να την «αγαπήσουν», αφού εκείνος δεν είναι ο «προδότης».

Σε ρόλο καλλίφωνης «Σειρήνας» ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης άδει ξελογιαστικές μελωδίες, προσβλέποντας να δώσει μια διαφορετική προοπτική στους άνδρες του καραβιού του ΠΑΣΟΚ που δείχνουν να έχουν χάσει την πίστη τους. Την προοπτική να βουτήξουν στην «κολυμβήθρα του Σιλωάμ», για να εξαγνιστούν από το «ναι σε όλα», αλλά και την προοπτική της εξουσίας. Γιατί «την εξουσία λίγοι τη μίσησαν».

Κι ενώ η επιχείρηση αρπαγής της «Ωραίας Ελένης» είναι σε πλήρη εξέλιξη, σε… «αδειανό πουκάμισο» προσπαθούν να αναδείξουν έναν δικό τους βουλευτή, τον Πέτρο Τατσόπουλο. Γιατί; Πολύ απλά γιατί δεν θα μπαίνει στη λογική της «ξύλινης γλώσσας». Κι ενώ έχουν ακουστεί… «τέρατα», από απλά στελέχη τοπικών, η Κουμουνδούρου φαίνεται να στοχοποιεί τον συγγραφέα. Η πολυδιαφημισμένη ανεκτικότητα εξαντλείται λοιπόν στον βουλευτή που είδε από μια άλλη σκοπιά τα γεγονότα; Παύει κάθε άλλη ιδιότητα, επάγγελμα, σκέψη-εκτός-κομματικού-πλαισίου, από τη στιγμή που εκλεγείς;

Αν ναι, τότε δεν θα πρέπει να μένουμε έκπληκτοι από το επίπεδο των δηλώσεων των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Γνώστες της πολιτικής επικοινωνίας θεωρούσαν πως ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να διαγράψει 3-4 στελέχη για να ενισχύσει το ηγετικό του προφίλ. Μπορεί να συμβεί αυτό σε ένα αριστερό, προοδευτικό κόμμα; Μάλλον όχι.

Και η επιβεβαίωση έρχεται μέσα από το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Newpost.gr που αναφέρει πως «ο κ. Τσίπρας δεν θα ήθελε να διαγραφεί ο κ. Τατσόπουλος αλλά να αποχωρήσει οικιοθελώς.

Η γνωστή και «Ποντιοπιλατική» μέθοδος, δηλαδή… Ναι, ο Πέτρος Τατσόπουλος εξέφρασε άποψη, λέγοντας «πως δεν υπάρχει τίποτε κοινό ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ». Συγνώμη, αλλά δεν ανακάλυψε την πυρίτιδα. Δυσαρεστήθηκε με τον όγκο της συγκέντρωσης έξω από τη Βουλή την προηγούμενη Κυριακή, αλλά πρώτος από όλους, ήταν ο Αλέξης Τσίπρας που ήταν δυσαρεστημένος.

Και όταν το επίσημο… όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, η «Αυγη», τον αποκαλεί «γελωτοποιό», μετά από ένα άρθρο εναντίον της εφημερίδας, ποιος θα περίμενε να μην απαντήσει. «Γελωτοποιός» ο εκλεγμένος βουλευτής του κόμματος; Μάλιστα. Πώς να εξέλαβαν το χαρακτηρισμό αυτό οι ψηφοφόροι του Πέτρου Τατσόπουλου;