Εχει αγώνα απόψε. Και τι αγώνα! Ολυμπιακός εναντίον Παναθηναϊκού στο κατάμεστο Γεώργιος Καραϊσκάκης και η Ελλάδα όλη έχει κλείσει τη βραδιά της. Άλλοι καναπέ, άλλοι μπυραρία, άλλοι καφετέρια, άλλοι σπίτι, άλλοι γήπεδο.

Για προγνωστικά εννοείται δε θα μιλήσουμε, καθότι έχουμε αποτινάξει χρόνια τώρα τη γραφικότητα όσων νομίζουν ότι οι αθλητικοί συντάκτες τα «βλέπουν» τα ματσάκια. Λες κι άμα ξέραμε πιθανότητες και αποτελέσματα, θα γράφαμε όλη μέρα ειδήσεις και θέματα σα γραφομηχανές…

Επειδή, λοιπόν, μια μάχη Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού είναι πάντα ανοιχτή, επειδή όλοι θυμόμαστε τι έγινε πέρσι στο Φάληρο… από το πουθενά και επειδή η βαθμολογική διαφορά είναι μόλις τρεις βαθμοί, θα σας γράψουμε 3 λόγους που θα κερδίσει η ομάδα του Μίτσελ και τρεις λόγους ικανούς να δώσουν στο σύνολο του Αναστασίου το ποθητό διπλό.

[fullimage]16966[/fullimage]

O Oλυμπιακός θα κερδίσει επειδή…
 

  1. Θέλει να πάρει εκδίκηση για το περσινό 0-3. Οι ερυθρόλευκοι θέλουν να ξεχαστεί εκείνη η μαύρη βραδιά με το ίδιο -τουλάχιστον σκορ- και τώρα που προέρχονται από τη μεγάλη νίκη επί της Γιουβέντους, θα κλείσουν ιδανικά ένα δύσκολο οκταήμερο.
  2. Το ζήτησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο πρόεδρος των πρωταθλητών φρόντισε να κρατήσει σε εγρήγορση τους παίκτες του, σα να μην… έγινε ποτέ το 1-0 επί της Γιούβε και αμέσως μετά το ματς με τους Ιταλούς δήλωσε: «Αυτό που θέλω εγώ είναι η νίκη επί του Παναθηναϊκού».
  3. Θα κρατηθεί κοντά στον ΠΑΟΚ, ο οποίος θέλει να επανέλθει στις νίκες μετά την ήττα από τη Φιορεντίνα. Οι Θεσσαλονικείς υποδέχονται τη Βέροια και όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, στην Τούμπα παίζουν οι δύο πρωτοπόροι του πρωταθλήματος.

 

[fullimage]16965[/fullimage]

Ο Παναθηναϊκός θα κερδίσει επειδή…
 

  1. Εχει ανάγκη το τρίποντο. Δεν τον χαλάει το χικάκι, αλλά το repeat του περσινού διπλού, θα είναι βάλσαμο στις ανοιχτές πληγές της ομάδας που μαστίζεται από τραυματισμούς.
  2. Θα σταματήσει η γκρίνια μετά την ήττα από τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο. Στο τριφύλλι όλοι κρίνονται αυτή την περίοδο και στην περίπτωση που οι παίκτες του Αναστασίου πάρουν τη νίκη, το restart θα είναι γεγονός. Και τι καλύτερο, από το να πατηθεί το κουμπί μέσα στο σπίτι του αντιπάλου.
  3. Το γόητρο. Ο Παναθηναϊκός φωνάζει τα τελευταία χρόνια για τη διαιτησία και μια ενδεχόμενη νίκη θα ενισχύσει τη φωνή του στα παράπονα που διατυπώνει ανοιχτά για τα σφυρίγματα που παίρνουν οι δύο ομάδες.



Και ένας λόγος που μπορεί να έρθει η ισοπαλία
 

Για να ξενερώσουμε όλοι. Από αφεντικά, προέδρους, μέχρι οπαδούς, ποδοσφαιριστές. Μόνο η Τσόλκα θα είναι ευχαριστημένη που δε θα έχει χάσει. Για τον Θεοδωρόπουλο δε λέω… Θα με ρωτάει ποιος είναι ο Μίτσελ όταν περνάει τα tags!