Αποκαλυπτικός και τολμηρός αποδεικνύεται ο Στέφανος Καπίνο, που μετακόμισε το καλοκαίρι από τον Παναθηναϊκού στην γερμανική Μάιντζ. Ο πρώην τερματοφύλακας των πρασίνων αποκάλυψε ότι δεν ήθελε να φύγει από τον Παναθηναϊκό και άσκησε κριτική στις προηγούμενες διοικήσεις της ομάδας για την κατάληξη που είχαν οι σχέσεις τους με τα “παιδιά” του Παναθηναϊκού. Μεταξύ μας, δεν έχει πολύ άδικο ο μικρός.

Όσα είπε -αποσπασματικά- ο Καπίνο στην “Πράσινη”:

– Θα ήθελες να ξαναδείς με την πράσινη φανέλα τον Καραγκούνη;
«Εννοείται! Θα ήταν τιμή και περηφάνια για όλους τους Παναθηναϊκούς να κλείσει την καριέρα του ο Γιώργος με την φανέλα της ομάδας…». 

– Από τον Πειραιά στην Παιανία και από την Παιανία στη Γερμανία. Ποιο ταξίδι είναι πιο δύσκολο; 
«Από την Παιανία στη Γερμανία. Όταν έχεις μεγαλώσει κάπου, είναι οικογένεια για σένα και ο Παναθηναϊκός ήταν για μένα οικογένεια. Είναι δύσκολο λοιπόν να φύγεις από την οικογένεια και θέλει υπομονή και επιμονή». 

– Από τους παίκτες που έφυγαν, δική σου αποχώρηση συζητήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη. Κάποιοι είπαν ότι ο Καπίνο ήταν λεφτά στην τράπεζα. Μήπως τελικά ήταν λάθος που έφυγες; 
«Πιστεύω ότι το καλύτερο πρωτάθλημα της ζωής μας να έκανα τα λεφτά θα ήταν πάνω-κάτω τα ίδια για τον Παναθηναϊκό». 

– Εσύ ήθελες να φύγεις; 
«Όχι… Ήθελα να κάτσω ακόμη έναν χρόνο. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι μετανιώνω για την επιλογή μου». 

– Αν ο Παναθηναϊκός είχε την δυνατότητα να σταματήσει το κύμα φυγής των δικών του παιδιών… θα ήταν πιο κοντά η κατάκτηση του πρωταθλήματος; 
«Ο Παναθηναϊκός έχει χειριστεί πολύ λάθος το θέμα των δικών του παιδιών. Δεν αξιολόγησε όσο έπρεπε τους παίκτες που έβγαλε από τα σπλάχνα του και μεγαλύτερο παράδειγμα αυτό από του Καραγκούνη δεν υπάρχει. Είναι πολύ άσχημο να μην σε τιμάει η ομάδα σου και να μην σου δίνει την ευκαιρία να γυρίσεις και να κλείσεις την καριέρα σου εκεί». 

– Εσύ θα ήθελες κάποια στιγμή να γυρίσεις στον Παναθηναϊκό; 
«Εννοείται, αλλά το ότι θες να γυρίσεις, δεν σου εξασφαλίζει το ότι θα γυρίσεις. Παίζουν πολλά πράγματα ρόλο». 

– Τον Αλαφούζο πως τον κρίνεις; 
«Είναι τεράστια η προσπάθεια που κάνει όλοι πρέπει να του βγάλουμε το καπέλο. Εύχομαι να πετύχει γιατί δεν αξίζει στον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να δώσει κάποια χρήματα παραπάνω για να κάνει μια μεταγραφή, γιατί θα αποζημιωθεί κάπου αλλού. Για αυτό και δεν μπορεί να κρίνει κανείς τις μεταγραφικές κινήσεις».