Το βλέμμα του κ. Χρήστου Παναγιωτόπουλου σήμερα το πρωί ήταν απλανές κατά μεγάλα διαστήματα, όπως διαπίστωσαν αρκετοί συνάδελφοί του. Η ημέρα της αποκαθήλωσής του από τον «θρόνο» του διευθυντή ειδήσεων -αυτή που δεν περίμενε ποτέ ότι θα έρθει σύμφωνα με τα όσα έλεγαν οι αντίπαλοί του- τον βρήκε μάλλον έτοιμο από καιρό.

Άλλωστε σύμφωνα με το παρασκήνιο, οι εκδότες του μεγάλου καναλιού είχαν αποφασίσει σε μια εξ απορρήτων συνάντηση που έλαβε χώρα πριν από τριάντα ημέρες, την απομάκρυνσή του. Ήταν ένα ραντεβού που έμεινε επτασφράγιστο μυστικό στο οποίο κρίθηκε η τύχη του κ. Παναγιωτόπουλου και εν πολλοίς η επόμενη ημέρα για τον ειδησεογραφικό τομέα του σταθμού.

Εκεί ελήφθη από τους εκδότες η απόφαση να βολιδοσκοπηθεί ο κ. Νίκος Στραβελάκης, ως μόνιμη διάδοχη κατάσταση, μόνο που ο δημοσιογράφος απάντησε μετά από σκέψη ότι: «Δεν μπορώ να το κάνω». Οι εκδότες τότε αποφάσισαν και του ανακοίνωσαν ότι θα είναι ο μεταβατικός διευθυντής ειδήσεων. Τα αφεντικά του MEGA έχουν ήδη αρχίσει να συζητούν το ενδεχόμενο να αναλάβει το βάρος της διεύθυνσης ειδήσεων η κυρία Όλγα Τρέμη. Αυτός φαίνεται να είναι και ο λόγος που δεν δέχθηκαν σε καμία περίπτωση να φύγει από το μεγάλο κανάλι.
Το όνομά της πρότεινε ο κ. Φώτης Μπόμπολας, ο κ. Βαρδής Βαρδινογιάννης και ο κ. Σταύρος Ψυχάρης με μοναδικό διαφωνούντα τον κ. Γιώργο Μπόμπολα που στήριξε τον -μέχρι σήμερα το πρωί- γενικό διευθυντή ειδήσεων του καναλιού. Ο λόγος είναι ότι ο κ. Γ. Μπόμπολας ήθελε διακαώς την Μαρία Σαράφογλου στο κεντρικό δελτίο σε μια επιθυμία στην οποία είχε συναινέσει και ο κ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος.

Έτσι δικαιολογείται το ότι παρά την αποχώρηση της «σιδηράς κυρίας» των ειδήσεων από την θέση της κεντρικής anchorwoman του δελτίου, η κ. Τρέμη εξακολουθούσε να είναι στο κανάλι και να λαμβάνει κανονικά το μισθό της. Σύμφωνα μάλιστα με το παρασκήνιο, οι εκδότες την έβλεπαν εδώ και καιρό ως την ιδανική λύση, αφού σχεδόν όλοι τους είχαν απομακρυνθεί από τον κ. Παναγιωτόπουλο και κρατούσαν πλέον αποστάσεις.

Ο τελευταίος προσπάθησε στην δική του προ ημερών μυστική συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά στην κατοικία του δεύτερου, να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα μηνών που τον ακολουθούσε. Τελικά δεν κατάφερε τίποτε, επειδή ο κύβος είχε ριφθεί και σήμερα το πρωί αποχαιρέτησε μέσα σε κλίμα φόρτισης τους συναδέλφους του, λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί και επίσημα η παραίτησή του.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν θα πάρει την παχυλή του αποζημίωση, το ύψος της οποίας έχει ήδη συμφωνηθεί μετά από μια διαπραγμάτευση που δεν κράτησε πολύ.

«Τουλάχιστον τώρα θα εντρυφήσει ανενόχλητος στα ποιητικά του πονήματα», σχολίαζε συνάδελφός του, ο οποίος δεν έχει καλεστεί στην επικείμενη παρουσίαση της καινούριας συλλογής του κ. Παναγιωτόπουλου, την επόμενη εβδομάδα.

Αυτή την φορά, και με τις εξελίξεις να τρέχουν, η συγκεκριμένη παρουσίαση θα παρουσιάζει σίγουρα πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την πρώτη…