O λατρεμένος Robert Rodriguez φέρνει στη μικρή οθόνη, την cult ταινία του «Από το Σούρουπο ως την Αυγή» που το 1996 σφράγισε την έναρξη της συνεργασίας του με τον Quentin Tarantino. Το φοβερό δίδυμο, με τον Tarantino να συνυπογράφει το σενάριο, μας έδωσε ένα συναρπαστικό, πειραματικό, κινηματογραφικό μείγμα που ξεκινά σαν κλασική «ιστορία Tarantino» για να εξελιχθεί σε ένα υπερφυσικό, βαμπιρικό, λουτρό αίματος. Με την κακή παρένθεση των δύο μετριότατων, straight-to-dvd sequel που βγήκαν το 1999, ήρθε η στιγμή να αποκατασταθεί μία από μεγαλύτερες και πιο αγαπημένες σύγχρονες «καλτιές» από τον ίδιο τον δημιουργό της. Η σειρά «Από το Σούρουπο ως την Αυγή» ετοιμάζεται πυρετωδώς κι αναμένεται να ξεκινήσει να προβάλλεται την άνοιξη του 2014. Και μάλιστα από το νεοσύστατο καλωδιακό δίκτυο του ίδιου του Rodriguez. Πράγμα που σημαίνει, καμία οικονομία στους σκοτωμούς και το αίμα! Η σειρά θα αποτελείται από δέκα επεισόδια, διάρκειας μίας ώρας το καθένα. Τα επεισόδια 1 και 2 του πρώτου κύκλου, τα σκηνοθετεί ο Rodriguez που φυσικά εκτελεί και χρέη παραγωγού. Όπως λέει ο δημιουργός «αν η ταινία Από το Σούρουπο ως την Αυγή, είναι η σύντομη ιστορία, η σειρά είναι ολόκληρο το μυθιστόρημα».

Στην τηλεοπτική μεταφορά πρωταγωνιστούν: ο D.J. Cotrona στο ρόλο του Seth Gecko που απογείωσε την καριέρα του George Clooney, ο Zane Holtz είναι ο Richie Gecko (στην ταινία τον υποδύονταν ο Tarantino), ο Jesse Garcia είναι ο Texas Ranger Freddie Gonzalez – ένας χαρακήρας που δημιουργήθηκε για τη σειρά- ενώ η έκπληξη στο καστ είναι ο Don Johnson ως Σερίφης Earl McGraw.

Το υπερφυσικό στοιχείο, το έγκλημα, και οι… σφαγές έχουν και πάλι τον πρώτο λόγο! Ο Seth Gecko και ο βίαιος, απρόβλεπτος αδερφός του Richard “Richie” Gecko, καταζητούνται από το FBI και τους σερίφηδες Earl McGraw και Freddie Gonzalez μετά από μία αιματοβαμμένη ληστεία τράπεζας. Καθώς ταξιδεύουν για να το σκάσουν στο Μεξικό, συναντούν τον πρώην ιερέα Jacob Fuller και τον παίρνουν όμηρο μαζί με την οικογένειά του. Το χάος ξεσπά όταν κάνουν μία παράκαμψη σ’ ένα strip club στο οποίο δε γνωρίζουν ότι το κουμάντο του «μαγαζιού» το έχουν βρικόλακες. Και τότε ξεκινά ο χαμός καθώς θα πρέπει να επιβιώσουν μέχρι την Αυγή για να βγουν ζωντανοί.

Η σειρά θα είναι ακόμη πιο έντονη από την ταινία, νέοι χαρακτήρες θα κάνουν την εμφάνισή τους με περισσότερα backstories, ενώ επεκτείνεται η μυθολογία των βαμπίρ. Άραγε τι άλλο μας επιφυλάσσει ο δαιμόνιος δημιουργός, αντάξιο με τον all time classic sexy χορό της Salma Hayek αγκαλιά μ’ ένα φίδι;

Ο Rodriguez μας υπόσχεται μία άγρια, ξέφρενη τηλεοπτική διαδρομή κι εμείς ανυπομονούμε να δούμε πως θα… ξημερωθούμε!