Τσιρίδα=οξεία κραυγή, αυτή που βγάζει κάποιος όταν τσιρίζει, και οι τσιρίδες που ακούγονται αυτή την περίοδο στον Alpha έχουν ξανθιά προέλευση, με λυγερόκορμο κορμί και ηλικία γύρω στα 26! Άρα, δεν είναι η κ. Ελένη Μενεγάκη, που έχει περάσει προ πολλού αυτό το ηλικιακό όριο, αλλά η περίφημη και φερόμενη ως διάδοχός της κα. Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, που τσιρίζει ή όπως προτιμούν να λένε κάποιοι εργαζόμενοι στο κανάλι ουρλιάζει σχεδόν καθημερινά.

Το περίφημο και πολυδιαφημισμένο «Σπίτι της, σπιτάκι της» -ξέρω πολύ καλά τι γράφω- όχι μόνο δεν έφερε την πολυπόθητη τηλεθέαση, αλλά έχασε άνετα από το αντίστοιχο πρωινό του «Ε», με το δίδυμο Καραβάτου-Κατσούλη.

Ο συναγερμός που σήμανε στον Alpha όπως μου μετέφεραν εγκυρότατες πηγές, δεν θα λήξει μέχρι τα νούμερα της κ. Σπυροπούλου να ανέβουν. Τα μίτινγκ είναι συνεχή, ο Τζόνι Καλημέρης και η Ζίνα Κουτσελίνη εθέαθησαν σε ένα από αυτά να είναι όρθιοι και να ακούνε τις φωνές -σικ εναλλαγή λέξης για την τσιρίδα- της ξανθιάς ενζενί, ενώ οι γραμματείς ενίοτε τρέμουν να της μιλήσουν.

Η σκηνή που εκτυλίχθηκε προ ημερών έξω από την αίθουσα συσκέψεων είναι απόλυτα χαρακτηριστική. Εργαζόμενοι σε άλλη εκπομπή του καναλιού που περίμεναν να μπουν στην αίθουσα, αναγκάστηκαν να περιμένουν σχεδόν μια ώρα παραπάνω από την προκαθορισμένη, αφού η Κωνσταντίνα δεν έλεγε να τελειώσει.

Το να γίνει έστω και η παραμικρή νύξη για διακοπή, κατέστη αδύνατο, αφού όταν το είπαν σε μια γραμματέα, απάντησε άμεσα ότι «Αν μπω και διακόψω τώρα, το πιθανότερο είναι ότι θα απολυθώ…» και δεν συνέχισε. Οι εργαζόμενοι που κατάλαβαν αμέσως ποια θα απέλυε την γραμματέα δεν είπαν τίποτε και περίμεναν την κ. Σπυροπούλου να τελειώσει.

Το ίδιο ακριβώς, να τελειώσει δηλαδή οριστικά κάποια στιγμή, περιμένουν μάλλον και οι τηλεθεατές, που την έχουν κατατάξε ι-προσωρινά η για πάντα θα δείξει- στην κατηγορία του τηλεοπτικού «ανθρωποδιώκτη», από την οποία δύσκολα επιβιώνει μια παρουσιάστρια.

Μπορεί -ο Θεός είναι μεγάλος- η κα. Σπυροπούλου να καταφέρει κάποια στιγμή στην ζωή της, να γίνει «Μενεγάκη στην θέση της Μενεγάκη», μόνο που για να συμβεί αυτό θα πρέπει να κατανοήσει κάποια βασικά πράγματα.

Πρώτον, ότι σταρ δεν γίνεσαι από την μια στιγμή στην άλλη όσο και αν σε σπρώξουν και όσες Αραβανή, Γερμανού και Καραβάτου αν «εξαφανιστούν» από το κανάλι στο οποίο εργάζεσαι κι εσύ, ώστε ο δρόμος σου να είναι στρωμένος με πέταλα.

Δεύτερον, ότι αν δεν μάθεις να μιλάς σωστά στο γυαλί, εκτίθεσαι και εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα, όσο έμπειρους καθοδηγητές και να έχεις. Και η Ελένη έχει πετάξει «διαμάντια» όπως τον αλήστου μνήμης «λούτσο» αλλά το έκανε συνειδητά παριστάνοντας την ξανθιά bimbo και τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Εξακολουθεί να πουλάει τρελά.

Τρίτον, το να οδηγείς έστω και άθελά σου στελέχη όπως την κα. Κουσελίνη και τον κ. Καλημέρη στα πρόθυρα λιποθυμίας και νευρικής κατάρρευσης -όσο και αν οι ίδιοι δεν θα το παραδεχτούν ποτέ- νομίζοντας ότι είσαι το παν, δεν θα σου προσφέρει τίποτε θετικό στο βιογραφικό σου.

Τέταρτον, ο κόσμος που βλέπει τηλεόραση δεν είναι χαζός. Ξέρει πως εμφανίστηκες κυριολεκτικά εν μια νυκτί στον Alpha, έχει δει φωτογραφίες σου στο σπίτι της Μενεγάκη τα περασμένα Χριστούγεννα όπου ήσουν καλεσμένη κι έχει βγάλει τα συμπεράσματά του.

Οπότε, όσες συνεντεύξεις και εξώφυλλα κι αν κάνεις, σε όσες φωτογραφήσεις κι αν προβείς για τηλεοπτικά περιοδικά και lifestyle έντυπα, οι τηλεθεατές που είναι νοήμονες, αν δεν θέλουν να σε δουν απλά θα στο δείξουν.

Και μέχρι στιγμής στο δείχνουν πολύ…