Με έναν ποδοσφαιριστή τα έχει βάλει από την Τετάρτη το βράδυ ο κόσμος του Ολυμπιακού. Τον Αλμπέρτο Μποτία, ο οποίος -κακά τα ψέματα- είχε βασικό ρόλο στην τραγωδία που παρακολουθήσαμε στη Σουηδία, για τη δεύτερη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η αλήθεια είναι ότι ο 25χρονος αμυντικός είναι επιλογή του Μίτσελ, ο οποίος τον είχε σταντ μπάι από τη στιγμή που κατάλαβε ότι ο Μανωλάς δεν θα είναι φέτος στο Ρέντη. Οι δυο τους γνωρίζονταν, βλέπετε, από τη μικρή κοινή θητεία τους στη Σεβίλη μέχρι ο προπονητής του Ολυμπιακού να απολυθεί και να αναλάβει ο Εμερι. Ο οποίος τον έστειλε στην Ελτσε, όπου έπαιξε όλη τη σεζόν.

Ακόμη κι όταν έληξε ο δανεισμός του, όμως, δεν γύρισε στους Σεβιγιάνους. Ο Εμερι του είπε να βρει ομάδα και ο Ολυμπιακός του έκατσε… κουτί. Αμεσα ενεργοποιήθηκε ο κοινός μάνατζερ των Μίτσελ-Μποτία, Μαριάνο Αγκιλάρ, ο τεχνικός του Ολυμπιακού τον είχε σε εκτίμηση και το deal ολοκληρώθηκε πριν ακόμα γίνει Ρωμαίος ο Μανωλάς. 

Ο νυν στόπερ των ερυθρολεύκων χρειάζεται χρόνο. Εχει φανεί εδώ και καιρό. Δεν γνωρίζει κανείς σε ποιο σημείο θα φτάσει, το σίγουρο είναι πάντως πως όταν ξεκινούσε στη θρυλική Μασία, την ακαδημία της Μπαρτσελόνα, οι προσδοκίες ήταν μεγαλύτερες. Στη Μπάρτσα έπαιξε για μία και μοναδική φορά το 2009, χρονιά που στο Καμπ Νου έπαιζε και ο Ερίκ Αμπιντάλ…