Τον λένε Ζ.Π. Εξαιρετικός αρχιτέκτονας και με γνώσεις που με κάνουν να νοιώθω τουλάχιστον αγράμματη βλάχα. Φίλος γνωστός ή κάτι τέτοιο που τον αγαπώ πολύ. Διάβασε αυτά που έγραψα για το τραβεστί πάρτι της Αμφίπολης και μου έδωσε μερικές πολύ σημαντικές πληροφορίες και φωτογραφίες. Το ότι δεν δημοσιεύω το πλήρες όνομα του, έχει να κάνει απλώς με το ότι ο ίδιος (κι εγώ γι αυτόν) δεν γουστάρει να γίνει κλόουν στα media.

«Οι  αρχαιολόγοι δεν ξέρουν την τύφλα τους. Άμα ρωτήσεις τους μισούς αγνοούν την ύπαρξη αυτών που σου γράφω. Το ‘μνημείο’ στην Αμφίπολη έχει τα χαρακτηριστικά της Μακεδονικής λατρείας της Αρτέμιδας και σχεδόν κανένα στοιχείο ή χαρακτηριστικό τάφου. Η Άρτεμις λατρευόταν με τη μορφή της Σφίγγας -που πετούσε πάνω από τα στρατεύματα προστατεύοντάς τα.

Στις φωτογραφίες που σου αποστέλλω θα βρεις παρατηρώντας τη λεπτομέρεια στην κεφαλή της λαβής του ξίφους του Φιλίππου Β’ που βρέθηκε στον τάφο του μαζί με τη στολή και το κράνος του, μια περικεφαλαία στην κεφαλή της οποίας υπάρχει μια μικροσκοπική σφίγγα. Εκτός απο τη σφίγγα θα δεις και έναν ανάγλυφο λέοντα στην παραγναθίδα, σύμβολο επισης της Αρτέμιδος ,όπως και ο Λέοντας που βρισκόταν τοποθετημένος στην κορυφή του μνημείου της Αμφίπολης.

 Όσο για τις Καρυάτιδες με μια πιο προσεκτική ματιά στις γωνίες του ψηφιδωτού δαπέδου στο Ανάκτορο των Αιγών συναντούμε την ιδια φιγούρα ,με παρόμοιο ένδυμα και πανομοιότυπο πόλο στην κεφαλή, που θεωρείται πως απεικονίζει επίσης την Άρτεμις. Πιθανολογείται πως το “μνημείο” της Αμφίπολης χτίστηκε απο τον Μέγα Αλέξανδρο πριν την εκστρατεία του, προς τιμή της Αρτέμιδος στο εσωτερικό της οποίας πιθανότατα να πραγματοποιούνταν ανθρωποθυσίες στο βωμό της.

Γι αυτο και το κόκκινο δάπεδο στον πρώτο θάλαμο. Επίσης πουθενά μέχρι τώρα στο μνημείο δεν βρέθηκε καμία πόρτα παρά μόνο σφραγίσεις που έγιναν για να προστατεύσουν το μνημείο ή πιθανότατα κάποιον νεκρό που ενταφιάστηκε αργότερα. Πιθανόν στο εσωτερικό του ναού. Ο οποίος δεν έχει κανένα χαρακτηριστικό τάφου, αλλά όλα τα χαρακτηριστικά ναού, να μη βρεθεί κανένας νεκρός ή  ίσως να εχει ενταφιαστεί μεταγενέστερα κάποιος απο τους στρατηγούς του Μ.Αλεξανδρου, ίσως ακομη και η εξόριστη γυναίκα του, αλλά το μνημείο δεν κατασκευάστηκε γι αυτή τη χρήση.

Θα φτάσουν κάποια στιγμή σε μια μεγάλη κεντρική αίθουσα που δεν θα βρουν κανένα μέσα και θα κοιτάζονται με απορία μεταξύ τους το που να βρούνε σκελετούς και κρανία απο θυσίες. Πιθανότατα το μνημείο σφραγίστηκε -μπαζώνοντάς το-απο τον Κάσσανδρο για να μην μπορεί να κάνει κανένας πια ανθρωποθυσίες στο εσωτερικό του. Σίγουρα γραφή δε θα βρούνε. Οι Μακεδόνες ιερείς έγραφαν με ιερογλυφικά.»

Έτσι για τελείωμα, οι απόψεις του Ζ.Π. δεν είναι προσωπικά του παραληρήματα, αλλά επιβεβαιώνονται κι από το Πάπυρος Λαρούς Μπριτάνικα. Καλή σας διασκέδαση κι ετοιμάστε εθνικές γιορτές κι ακόμα μια παραχάραξη της ιστορίας, έτσι για να σας φωτογραφήσουν με photo shop στο προγούλι σας.