Είναι ένας άνθρωπος “παγιδευμένος” σε ένα σώμα που δεν τον εκφράζει απόλυτα, σε όποια μορφή κι αν παίρνει.

Είτε ως άνδρας, είτε ως γυναίκα.

Κι όμως, έχει καταφέρει να συμφιλιωθεί και να αποδεχθεί τον εαυτό του και με τις δύο όψεις διεκδικώντας μέσα από τη δουλειά και τον τρόπο ζωής του, το σεβασμό στη διαφορετικότητα. Το δικαίωμα να κάνεις όνειρα όπως κι αν είσαι εξωτερικά και σε όποια ψυχική κατάσταση κι αν βρίσκεσαι.

Andreja Pejic.

Το –a στην κατάληξη του ονόματος προστέθηκε πρόσφατα για να βάλει την καθοριστική πινελιά στον πίνακα που έχει σκεφτεί για τον εαυτό του ο πρώην Andrej, που εδώ και κάποια χρόνια κάνει καριέρα στις διεθνείς πασαρέλες ως τρανσέξουαλ μοντέλο ενώ έχει γίνει εξώφυλλο σε περιοδικά όπως το “Elle” και η γαλλική “Vogue”.

“Θέλω απλά να δημιουργήσω κάτι που θα βοηθούσε να χτιστεί μια γέφυρα μεταξύ της κοινότητας των τρανσέξουαλ και του υπόλοιπου κόσμου”, αναφέρει στην προσωπική της σελίδα στο διαδίκτυο ενώ παράλληλα βρίσκεται στο στάδιο της δημιουργίας ενός ντοκιμαντέρ όπου περιγράφεται η εμπειρία της από τη μετάβαση του νεαρού αγοριού που κάποτε υπήρξε, σε ένα από τα πιο διάσημα μοντέλα του κόσμου.

Ο αγώνας του ανθρώπου να δηλώσει δυναμικά το παρόν και το ότι όποιο φύλο τον εκφράζει περισσότερο δεν είναι κάτι που θα μπορούσε να του στερήσει το δικαίωμα σε μια ελεύθερη και ξέγνοιαστη ζωή

Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο, την Andreja, να αφηγείται την ιστορία της ζωής της: