Σε λίγες μέρες διαθέσιμο στο iPad σας το τεύχος Σεπτεμβρίου του NEWPOSTER. 

Κατεβάστε ΕΔΩ δωρεάν το NEWPOSTER

Από την αρχαιότητα το κάλλος είχε ιδιαίτερη θέση στη ζωή των ανθρώπων και ειδικώς των Ελλήνων, οι οποίοι το ανέδειξαν μέσα από τις τέχνες.

Από τότε ως σήμερα πολλά έχουν αλλάξει, εκτός από την επιθυμία των αισθήσεων να απολαύσουν οτιδήποτε τις ανυψώνει, με την έννοια της ικανοποίησης, μέσα από την αισθητική πρόσληψη που έχει ο κάθε άνθρωπος.

Δεν έχω άλλα λόγια να εξηγήσω γιατί κάθε χρόνο κατακλύζουν τα μέσα ενημέρωσης, ηλεκτρονικά και έντυπα, φωτογραφίες γνωστών και αγνώστων με μαγιό. Μάλιστα, έχει χτιστεί και μια ολόκληρη βιομηχανία γύρω από αυτό το θέαμα, καθώς, όπως θα διαβάσετε και σε άλλο θέμα στο NP, μια φωτογραφία κάποιας ή κάποιου λεγόμενου celebrity μπορεί να αγοραστεί μερικές χιλιάδες ευρώ.

Οι τηλεπερσόνες, για παράδειγμα, εκτός του ότι έχουν τους δικούς τους «παπαράτσι» και επιλέγουν βασανιστικά ποιες φωτογραφίες θα βγουν προς τα έξω, δήθεν αποκαλυπτικές, γνωρίζουν πολύ καλά αυτό το παιχνίδι και πουλούν ακριβά τον εαυτό τους. Ο Γ. Λιάγκας, μάλιστα, είχε αναφέρει στην τηλεοπτική του εκπομπή στις 9 Ιουνίου ότι «μια φωτογραφία με μαγιό της Ε. Μενεγάκη κοστίζει 3 με 5 χιλιάδες ευρώ»…!  

Η ωραία Ελένη της τηλεοπτικής μας… μυθολογίας έχει εκατομμύρια θαυμαστές και θαυμάστριες.

Μια φωτογραφία της είναι λογικό να πουλάει τρελά. Η ίδια, πάντως, πέρυσι το καλοκαίρι αντέδρασε εντόνως σε όλους αυτούς τους παπαράτσι και καθιέρωσε τις selfies. Με μαγιό, με παρεό, όπου κι αν ήταν, έβγαζε και μία και την ανέβαζε στο twitter, για να ικανοποιεί τους θαυμαστές της.

Αυτό το ενδιαφέρον προσπαθούν επί πολλά χρόνια να κερδίσουν όλα τα πρόσωπα της τηλεόρασης, του θεάτρου, του μόντελινγκ και του θεάματος γενικότερα.

Αν δεν πουλάς ως εικόνα, δηλαδή, δεν προχωράς πουθενά. Στη χώρα της υπερβολής, που ζούμε, κάποιοι το παράκαναν και οι ακρότητες διαδέχτηκαν η μια την άλλη. Δείτε πόσα περιοδικά ποικίλης ύλης-κουτσομπολίστικα υπάρχουν στα περίπτερα για να καταλάβετε για τι βιομηχανία μιλάμε.

Αποτέλεσμα ήταν, πριν από λίγα χρόνια, θες από ζήλια, θες από χιούμορ, να φτιαχτεί και ειδική ομάδα στο facebook με τον τίτλο «Όχι άλλη Μενεγάκη με μαγιό!».

Υποψιάζομαι ότι την έστησαν γυναίκες, οι οποίες έχουν στο αίμα τους την αντιζηλία… Και πώς να μην αισθάνονται φθόνο όταν βλέπουν τις κορμάρες που τους σερβίρουν τα έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά στο πιάτο;

Εμείς κάναμε μια επιλογή από φωτογραφίες με celebrities που είδαν το φως της δημοσιότητας και κάνουν «κλικ» στο μάτι.

Είτε ανδρικό είτε γυναικείο.

Διότι το κάλλος, όπως είπαμε, ικανοποιεί τις αισθήσεις, ξυπνά ένστικτα και χτίζει πρότυπα. Πολλές από τις φωτογραφίες που θα δείτε έχουν περάσει από την κρισάρα των ίδιων των «πρωταγωνιστριών», οι οποίες, αφού πρώτα τις ενέκριναν, τις προώθησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένα όμορφο σώμα το κοιτάζουν όλοι και πλέον το πόσο αρέσει μετριέται στα «κλικ» και στα «like» στο διαδίκτυο.

Περισσότερα βλέμματα, βεβαίως, κερδίζουν τα γυναικεία κορμιά απ’ ό,τι τα αντρικά…όπως και να το κάνουμε!  

Γι’ αυτό… φάτε μάτια ψάρια! Στη συνέχεια, αν πράγματι σας ανοίξει η όρεξη για ψάρι, έχουμε και κολιό!

Αύγουστος γαρ…

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΙΚΟΥΔΗ 

ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 

ΔΟΥΚΙΣΣΑ ΝΟΜΙΚΟΥ 

ΕΛΕΝΗ ΦΟΥΡΕΪΡΑ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΛΕΤΣΑ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ

ΦΑΙΗ ΣΚΟΡΔΑ 

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡΑΒΑΝΗ

ΕΦΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

ΕΛΙΝΑ ΚΑΝΤΖΑ

ΕΥΗ ΒΑΤΙΔΟΥ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΑΣΠΑ

ΖΕΤΑ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΤΣΟΥΚΑ