Η φανέλα του Παναθηναϊκού είχε μουσκέψει από τον ιδρώτα στην προσπάθεια να γυρίσει το ματς κόντρα στον Πανιώνιο, αλλά το αποτέλεσμα δικαίωσε άπαντες στο πράσινο στρατόπεδο. Από προπονητή μέχρι παίκτες που έδωσαν μέχρι τέλους ό,τι ψήγμα δύναμης είχε μείνει στο κορμί.

Εκείνος όμως που «παίζει» το κεφάλι του είναι ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Αναστασίου.

Ο «Ολλανδός» είδε την προηγούμενη εβδομάδα τον καλύτερο φορ του πρωταθλήματος, Μάρκους Μπεργκ, να τίθεται νοκ άουτ για τέσσερις μήνες και όλοι έσπευσαν να μπουν στο… μυαλό του κόουτς για την επόμενη κίνησή του. Για τον τρόπο που θα αντιμετώπιζε το μεγαλύτερο αγκάθι που θα μπορούσε να πατήσει κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Οι μεταγραφές ολοκληρώθηκαν και πλέον οι περιπτώσεις που ενδεχομένως να απασχολήσουν τον Παναθηναϊκό, είναι μόνο ελεύθεροι ποδοσφαιριστές.

Ο Αναστασίου έχει ερωτηθεί κατ’ επανάληψη. Ο ίδιος απαντά: «Θα πάρουμε παίκτη μόνο αν βρούμε κυνηγό με διαφορετικά χαρακτηριστικά» λέει, αφήνοντας σχεδόν επιδεικτικά στην άκρη τις προτάσεις του τεχνικού διευθυντή Νίκου Νταμπίζα.

Όλα αυτά μέχρι… τώρα. Διότι μεταγραφικός δρόμος υπάρχει. Μένει να δούμε πού θα βγάλει τον προπονητή των πρασίνων η (γενναία) επιλογή του.