Έντονη ήταν η εβδομάδα που μας πέρασε, με ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε εναντίον της συγκυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας, ο νέος κύκλος των σκληρών διαπραγματεύσεων με την τρόικα, οι απεργιακές κινητοποιήσεις κυριάρχησαν στην πολιτική ατζέντα.

Επίσης, είδαμε τα πρώτα χειμερινά «σημάδια», ενώ η περασμένη Κυριακή ήταν η πρώτη που άνοιξαν τα εμπορικά μαγαζιά μετά το 1908.

3 Νοεμβρίου 

Συγκέντρωση εργαζομένων ενάντια στο ανοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή. Για πρώτη φορά μετά το 1908 τα εμπορικά καταστήματα λειτουργούν Κυριακή, κατά την περίοδο των Φθινοπωρινών εκπτώσεων.

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, το Δίκτυο των Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργάνωσε μια εκδήλωση για τον μητρικό θηλασμό όπου περισσότερες από 200 μητέρες θήλασαν δημοσίως. 

 

 

 

4 Νοεμβρίου

Συνάντηση του Aντιπροέδρου της Kυβέρνησης και YΠEΞ Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz στις 4 Νοεμβρίου, 2013. 

 

Συνάντηση του προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μαρτιν Σούλτς, στις 4 Νοεμβρίου, 2013.

 

Ομιλία του Μάρτιν Σούλτς σε εκδήλωση στην Παλαιά Βουλή απο την Ελληνογερμανική Αγωγή Στέφανος Βουτσάς.

 

5 Νοεμβρίου

Συνάντηση της τρόικα με τον υπουργό εργασίας Γιάννη Βρούτση.

 

“Ναοί στο σχήμα του ουρανού…” έκθεση φωτογραφίας του Λουκά Χαψή στο Πλανητάριο.

 

Συγκέντρωση των εργαζομένων του ΤΡΑΙΝΟΣΕ έξω απο το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣΤΕ) σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά την ιδιοτικοποίηση της εταιρίας.

 

Επεισοδιακή εξοδος της Τρόικας απο το υπουργείο Οικονομικων, λόγω συγκέντρωσης διαμαρτυρίας καθαριστριών του υπουργείου.

 

Συνάντηση Αντιπροέδρου Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου με τον Υπουργό Εξωτερικών της Λεττονίας Edgars Rinkēvičs στις 5 Νοεμβρίου, 2013.

 

6 Νοεμβρίου

Η ισχυρή βροχόπτωση και οι κλειστοί δρόμοι εξαιτίας των πορειών στο κέντρο της Αθήνας οδήγησαν σε αρκετά προβλήματα στους δρόμους. Αθήνα, 6 Νοεμβρίου, 2013.

 

Απεργία 24ωρη και πορεία προς το Σύνταγμα από την ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα στις 6 Νοεμβρίου, 2013

 

Ακινητοποιημένα τα τρένα λόγω της συμμετοχής εργαζομένων του ΟΣΕ στην 24ωρη απεργία, στο πλαίσιο της κινητοποίησης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

 

Πόρεια διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ κάτα την διάρκεια 24ωρης γενικής απεργίας.

 

Συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας κατά την διάρκεια της 24ωρης γενικής απεργίας, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα στις 6 Νοεμβρίου 2013.

 

7 Νοεμβρίου

Δελτίο ειδήσεων από την ΕΡΤ σε αυτοσχέδιο “στούντιο” ακριβώς έξω από την κεντρική πύλη με τα ΜΑΤ που την φυλάνε να λειτουργούν ως φόντο. Αθήνα, 7 Νοεμβρίου, 2013, Νίκος Πηλός

 

Αυστηρά αστυνομικά μέτρα για την άφιξη των εκπροσώπων της τρόικας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα Αγγελική Παναγιώτου

 

Επιχείρηση εκκένωσης από τα ΜΑΤ του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. Αθήνα, στις 7 Νοεμβρίου, 2013

 

8 Νοεμβρίου

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης που υπέβαλαν ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτές του κόμματος, στις 8 Νοεμβρίου, 2013

 

Συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

 

Συνάντηση του αντιπροέδρου της κύβερνησης και ΥΠΕΞ Eυάγγελου Bενιζέλου με την πρόεδρο της βουλής της Iταλίας Laura Boldrini.

 

Δεύτερη ημέρα συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια της Βουλής, 8 November 2013.

 

Η Μαρία, πρώην εργαζόμενη στην ΕΡΤ, παίζει κιθάρα καθισμένη στον φράχτη που περικλείει το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, στις 8 Νεμβρίου, 2013 Μενέλαος Μυρίλλας.

Φωτογραφίες: FOSPHOTOS / Αλέξανδρος Κατσής, Νίκος Πηλός, Αγγελική Παναγιώτου, Παναγιώτης Τζάμαρος, Μενέλαος Μυρίλλας, Στέφανος Βουτσάς