Έλα Φώτη… καρέκλα!

Εάν η κατάσταση της χώρας δεν ήταν τόσο ζοφερή θα μπορούσε η πολιτική σκηνή να είναι σκηνή επιθεώρησης που θα χάριζε άπλετο γέλιο σε μικρούς και μεγάλους.

Εκτός από την οικονομική και κοινωνική απελπισία, ουδέποτε οι πολιτικοί πέτυχαν να αυτοεξευτελισθούν με τρόπο τόσο οικτρό, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια…και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Και ξαφνικά -λέμε τώρα- η εφημερίδα Καθημερινή βγάζει το σενάριο της επιλογής του Φώτη Κουβέλη για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Περσινά ξινά σταφύλια θα πείτε οι περισσότεροι… Ο Φώτης Κουβέλης, όμως, καταφέρνει να είναι μέσα σε όλα τα σενάρια και να επιβιώνει παρά τις καταστροφικές αποφάσεις του που οδηγούν το κόμμα που ίδρυσε σε εκλογική εξαφάνιση.

Επίσης δεν είναι καμία σπουδαία ανακάλυψη πως ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει ξεπέσει ως ένα πολιτικό παίγνιο με ίντριγκες όλων των πολιτικών κομμάτων για την αποφυγή ή προκήρυξη εκλογών.

Τελικά ποιος είναι ο κ. Κουβέλης; Που η διαπλοκή τον στηρίζει με νύχια και με δόντια;

Είναι ο «αριστερός Καρατζαφέρης»; Όπως εμμέσως πλην σαφώς τον είχε χαρακτηρίσει ο Αλέξης Τσίπρας όταν συζητούσε τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου λέγοντας τότε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θέλουν να εφαρμόσουν την πολιτική του μνημονίου και «έψαχναν έναν αριστερό Καρατζαφέρη».

Είναι ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης επί Τζανετάκη του «βρώμικου 89» που… κάθισε τον Ανδρέα Παπανδρέου στο σκαμνί;

Αλλά και την ίδια περίοδο εισαγγελικής παρέμβασης για τις προμήθειες του ΟΤΕ από τη SIEMENS… Που μάλλον βγήκε…λάδι αφού στη συνέχεια η οικουμενική τα έδωσε όλα…

Θα ενώσει τους Πασόκους;

Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μπαίνει σε εκκλησίες ή θα κάθεται προσοχή στις στρατιωτικές παρελάσεις με την Ρεπούση στο πλάι του; Θα ενώσει τους δεξιούς;

Μήπως γνωρίζει ξένες γλώσσες ή έχει την ηλικία και την εμπειρία από διεθνείς σχέσεις να οργώσει τον πλανήτη για τα συμφέροντα της χώρας; 

Τίποτα από όλα αυτά, απλώς ψάχνουν κάποιον ο οποίος να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες 180 ψήφους! Όποιος τα καταφέρει μια χαρά θα κάνει για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θέλουμε δεν θέλουμε!

Όμως ο κύριος Φώτης μπορεί να εκτελέσει άριστα και τα καθήκοντα του προέδρου με μπόλικη «αριστεροσύνη» όπως τότε που ψήφιζε απολύσεις και πετσόκομμα σε μισθούς και συντάξεις.  

Μπορεί άνετα να κάνει αντίσταση στο μνημόνιο ενώ θα υπογράφει ότι του δίνουν…

Ο ρόλος του Προέδρου είναι διακοσμητικός.Το μόνο που επιδιώκουν όσοι έχουν πέσει με τα μούτρα σε αυτήν την ιστορία είναι να μαζέψουν τους 180 βουλευτές ώστε να εξαντληθεί η τετραετία από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Έτσι, λοιπόν, η ιδεολογία του κ. Κουβέλη θα γίνει «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ αλλά και με τον Πρόεδρο».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το πολύχρωμο κομματικό μόρφωμα που έφτιαξε το σύστημα (για να μην ξεχνιόμαστε) ανταποκρίθηκε και ανταποκρίνεται στα μέτρα των αναγκών συγκεκριμένων εκδοτικών και επιχειρηματικών κέντρων. Πάει με όλους και με όλα, έχει ευελιξία –mobility όπως λέει και ο ίδιος- προσαρμόζεται εύκολα και μπορεί να αλλάζει θέσεις αλα-καρτ.

Και με τον Σαμαρά και με τον Τσίπρα!

Για περάστε! Για περάστε! Στο 180 κληρώνει…