Δεν έχεις πολλά να πεις όταν ένας κοντινός σου άνθρωπος πεθαίνει. Η αξιοπρέπεια θέλει σιωπή και βουβό πόνο. Η Κατερίνα Στικούδη απέδειξε ότι διαθέτει κι αυτές ανάμεσα στις υπόλοιπες ποιότητες της.

Την ώρα που τα media εδώ και μια εβδομάδα, «βράζουν» εκμεταλλευόμενα την τραγική αυτοκτονία του γνωστού καλλιτέχνη (γιατί υπάρχουν και μη τραγικές) Ρόμπιν Ουίλιαμς. Η Κατερίνα κράτησε κλειστό το στόμα της (δυστυχώς όχι όταν τραγουδούσε) και για να μην προκαλέσει υποψίες έκανε αυτό που όλοι περιμένουν από εκείνη ώστε να μη δείξει ότι κάτι  περίεργο συμβαίνει. Κράτησε “ανοιχτό” το σώμα της.

Μέσα από selfies και φωτογραφήσεις που της έβγαλε με πόνο ψυχής. Γιατί την ώρα που έπρεπε να κωλοτουρλωθεί στο φακό, ήθελε ταυτόχρονα και να μιλήσει. Αλλά ο αδίστακτος φωτογράφος της έλεγε: «Κράτα μωρή τη μούρη σου ακίνητη σε φάση έκανα το πέμπτο μπότοξ και σούφρωσε τα χείλη σου σαν να έχεις πάθει στοματική παράλυση αλλά στο πιο σέςξι. Και τον κώλο τον θέλω στημένο σαν πόζα σαν τότε που στο σχολείο παίζατε τη μακριά γαϊδάρα».

Ταπεινωμένη μεν, επαγγγελματίας δε, η Στικούδη τα ανέχτηκε όλα αυτά. Μέχρι ένα βράδυ που φορούσε νεγκλιζέ στο σπίτι της ,έπινε μόνη της ένα ποτήρι σαμπάνια και ο γκόμενος την είχε στήσει. Το αυγουστιάτικο φεγγάρι την παραπλάνησε, το γλυκό αεράκι που έκανε το νεγκλιζέ της να αναδεύεται πάνω στις τρυφερές της περιοχές τη ζάλισε, μαζί με τη σαμπάνια. Και θέλησε να εκφράσει τον πόνο της με ένα δημόσιο tweet όπως κάνουμε όλοι οι άνθρωποι όταν χάνουμε κάποιον δικό μας.

Μέσα στη ζάλη και την ηδονή όμως, ακόμα κι ένας έμπειρος δημοσιογράφος (εγώ δηλαδή) μπορεί να πληκτρολογήσει αρκούδες ή να μπερδευτεί. Κι έτσι έγραψε ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα στον μια χαρά και ζωντανό τραγουδιστή Ρόμπι Ουίλιαμς. Ονομάζοντας τον Ρόμπιν και αναφέροντάς πως «τα τραγούδια σου ήταν για μένα έμπνευση».

Οι κακεντρεχείς έτρεξαν να σχολιάσουν πως η Στικούδη τα έχει χαμένα και μπέρδεψε τη βούρτσα με τη Λούτσα. Όμως η αλήθεια είναι πάντα πιο πολύπλοκη στις καρδιές των ανθρώπων. Η Κατερίνα έκανε ένα απλό λάθος πληκτρολογώντας μεθυσμένη και βαθιά πληγωμένη.  Αλλά αυτό που έγραφε ήταν αλήθεια.

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, πολλές από τις φορές που οι δύο τους βρέθηκαν μαζί, ο αγαπημένος κωμικός της τραγουδούσε για να κοιμηθεί στο πλάι του στο κρεβάτι μετά από μια άγρια νύχτα σεξ. Αυτό του το είχε επιβάλλει η ίδια όταν η ψυχίατρος της είπε ότι για να μάθει να τραγουδάει, χρειάζεται υπνοθεραπεία από έναν κωμικό. Ώστε να χαλαρώσει την εκφραστικότητά της και να γίνει πιο γελαδαρή. Πράγμα που πλέον φαίνεται στις δημόσιες εμφανίσεις της.

Η επιρροή του στην καριέρα της, απίστευτη. Σε ένα σύντομο διάστημα χωρισμού τους ήταν που η Κατερίνα τραγούδησε με τόσο πάθος τον στίχο: «Τακούνια ψηλά, τακούνια ψηλά, τώρα ότι κι αν κάνεις δεν είναι αρκετό, τώρα ότι κι αν λες δε σ’ ακούω ξανά». To εμπνεύστηκε και το τραγούδησε με ασυγκράτητο πάθος, βλεποντας το dvd της μόνη και τρώγοντας μόνο ένα λεμόνι (για λόγους σιλουέτας) της “Μrs Doubtfire”

Tην ξεκαρδιτιστική (εεε, χμμμ;) κωνμωδία που ο Ρόμπι μεταμφιέζεται σε γυναίκα, φοράει γόβες και γίνεται οικιακή βοηθός, Η καρδιά του ανθρωπου είναι άβυσσος. Εκεί η κόλαση εκεί και ο παράδεισος. Η γλυκιά Κατερίνα μετά την προσωπική τραγωδία που εζησε και το tweet του μαλάκα που έγραψε, δείχνει αποφασισμένη να συνεχίσει δυναμικά την καλλλιτεχνική της διαδρομή και να τραγουδάει κουνώντας τον πισινό της.. ΄Άλλωστε όπως λένε στενοί φίλοι του ζευγαριού, ο μακαρίτης Ρόμπι τα τελευταία χρόνια, πάντα εμπνεόταν από τον πισινό της. Γι αυτό ίσως και γύρισε μερικές ταινίες τελυταία που οι κριτκοί τις χαρακτήρισαν ¨κώλο”.

Εμείς πάντως από την πλευρά μας, ευχόμαστε τα καλύτερα.