H αξιοπρέπεια ενός ανθρώπου δεν φαίνεται όταν είναι στο απόγειο της δόξας του. Αλλά όταν φτάνει στον πάτο και κανείς δεν τον θυμάται (εκτός από κάποιον συντάκτη του provocateur που ανήθικα θέλει να εκμεταλλευτεί τον πόνο του άλλου.)

H υπερταλαντούχα ηθοποιός (δεν έχω δει δουλειά της αλλά πιστεύω ότι διαβάζω) έγινε γνωστή από τις κωμικές σειρές «Σφηνάκια» και «Σκερτσάκια» συν μια εκπομπή που είχε – έχει (δεν ξέρω) στο MAD. Κι ένα μαγκαζίνο στο Star που το θυμάται μόνο ένας πρώην γκόμενος της που τη μισεί και έχει «γράψει» εκπομπές της σε dvd για να γελάει μαζί με τους φίλους του. Όμως ταυτόχρονα η Νικολέτα έχει κερδίσει πολλούς πανεπιστημιακούς τίτλους.

Μολονότι φιλόδοξη για την κάμερα, δε δίστασε να σπουδάσει γεωλογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αποκτώντας σημαντικές γνώσεις για το τι υπάρχει κάτω από το χώμα. Άλλοι της τίτλοι σπουδών είναι ο τίτλος «Αναπληρωματική Miss Hellas». Κάτι που τη στιγμάτισε βαθιά στον ευαίσθητο ψυχισμό της αφού από τότε ταυτίστηκε γενικώς στην καριέρα της με τη λέξη «αναπληρωματική».

Και το δίπλωμα «Miss Queen Tourism International» στα καλλιστεία της Κίνας. Στην αρχή χάρηκε πολύ γι αυτό, μετά διαπίστωσε όμως πως οι κινέζοι δεν φημίζονται για τις σεξουαλικές τους επιδόσεις και ειδικά τα μεγέθη τους. Πανέτοιμη για διεθνή καριέρα στην τεράστια αγορά της Κίνας, είδε το όνειρο της να συντρίβεται από τη σκληρή πραγματικότητα και ειδικά από το ότι ο Υπουργός Πολιτισμού ή Τουρισμού ή Παιδείας τέλος πάντων, δεν της έστειλε ένα συγχαρητήριο τηλεγράφημα.

Παρ’ όλα αυτά, βυθισμένη στην κατάθλιψη και ξεχασμένη από τον κόσμο αλλά και την πολιτεία που τόσα με αυτοθυσία της προσέφερε, δεν το έβαλε κάτω. Έχοντας μια έντονη οικολογική συνείδηση (λόγω γεωλογίας) αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τον μαγικό κόσμο του Instagram. Προκειμένου να ξεσηκώσει τον κόσμο απέναντι στην επερχόμενη οικολογική καταστροφή. Ούτως ή άλλως χρόνο έχει να το κάνει γιατί το σύστημα την πολέμησε για την ανεξάρτητη περσόνα της και άλλη δουλειά δεν έχει.

Ξεπερνώντας τη φυσική της συστολή άρχισε να φωτογραφίζεται ξέκωλα, θέλοντας να μεταφέρει το μήνυμα «επιστροφή στη γυμνή φύση και της χαράς το… μεθύσι». Δυστυχώς για τη Νικολέτα ακόμα κι αυτή η απόπειρα που με αυτοθυσία και κόπο έκανε, δεν είχε την αναμενόμενη ανταπόκριση. Κυρίως επειδή τα περισσότερα περιοδικά έχουν κλείσει και μόνο κάτι κίτρινα site σαν το provocateur (από το οποίο αν και διευθυντής σύνταξης, παίρνω τις ηθικές μου αποστάσεις), ενδιαφέρονται για την περίπτωση της, με καθαρά οφθαλμολαγνικούς εκμεταλλευτικούς όρους.

Η τελευταία της φωτογραφία με μπικίνι όμως, είναι μια πραγματική κραυγή απόγνωσης. «Η ατρόμητη Νικολέτα Ράλλη βούτηξε στα παγωμένα νερά της λίμνης» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος από το οποίο κλέψαμε τη φωτογραφία. Τι σημαίνει αυτό; 1) Μήνα Αύγουστο με 40 κελσίου αυτή η λίμνη δεν είναι στην Ελλάδα. 2) Η Ράλλη από τη φύση της σεμνή, δεν θέλησε να φωτογραφηθεί σε μια κοσμική παραλία. 4) Η «ατρόμητη» σε συνδυασμό με το «παγωμένα νερά»  οδηγούν μαθηματικά σε μια τοποθεσία. Τη λίμνη της βόρειας Σκωτίας που φιλοξενεί το τέρας του Λόχ Νες.

Η Νικολέτα προσπαθεί απελπισμένα, μέσα στη βαθιά της κατάθλιψη να κάνει μια δημόσια δήλωση. Την αγάπη της για τη φύση και την αδιαφορία της απέναντι στο τέρας των ΜΜΕ και της δημοσιότητας. Ρισκάροντας τη ζωή της. Παρ’ όλα αυτά, ακόμα και αυτή την τραγική στιγμή, γελάει έστω και με το ζόρι ανέμελα στο φακό δείχνοντας ανωτερότητα απέναντι στον μικροαστικό φόβο. Προβάλλει την Ελλάδα στο εξωτερικό. Παράγει έργο. Και γνωρίζει πως αν τη φάει το τέρας (ή η πνευμονία από τα κρύα νερά της λίμνης), το πέρασμα της από αυτή τη γη, έχει αφήσει ένα μοναδικό αποτύπωμα και παράδειγμα προς μίμηση.

Εμείς από την πλευρά μας, της ευχόμαστε τα καλύτερα.