Ki όταν λέμε γνώστες, εννοούμε φανατικούς σπλατεράδες. Μοναχικούς κυνηγούς του ανείπωτου. Του τρόμου, του αίματος και του σπέρματος. Aυτούς που συγκινούνται και μόνο στο άκουσμα του ονόματος, Λούτσιο Φούλτσι. Του ιταλού πάπα του ακραίου ξεκοιλιάσματος, που το 1979, άφησε άφωνο το παγκόσμιο κοινό με το ζομποέπος «Zombie Flesh Eeaters». Ελληνικά το παραπάνω μεταφράζεται ως “Τα σαρκοφάγα ζόμπι” και είχε ως πρωταγωνίστρια μια από τις πιο όμoρφες γυναίκες του ελληνικού κινηματογράφου, την Όλγα Καρλάτου.

Στη δεκαετία του 70, υπήρξε μία από τις ομορφότερες Ελληνίδες ηθοποιούς, με τα απίστευτα πράσινα μάτια  της και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της και μία από τις ελάχιστες που πραγματικά κατάφεραν καριέρα στο εξωτερικό, έχοντας πρωταγωνιστήσει σε οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς. Από το καλλιτεχνικό σινεμά του Νίκου Παπατάκη με το “Gloria Mundi”  στην Αμερική (ως μητέρα του Prince στο «Purple Rain»). Και φυσικά την Ιταλία όπου δούλεψε κυρίως, με ένα πλήθος συμμετοχών  σε παραγωγές από τις πιο καλόφημες («Οι εντιμότατοι φίλοι μου» του Μάριο Μονιτσέλι) έως το περιβόητο και απαγορευμένο στην Αγγλία για αρκετά χρόνια λόγω της βιαιότητάς του, «Zombie Flesh Eaters».

Ταινία η οποία για το κοινό των ταινιών τρόμου, της εξασφάλισε μια θέση στην αθανασία λόγω της περιβόητης σκηνής του «ξεματιάσματος» των υπέροχων οφθαλμών της, από ένα αδίστακτο ζόμπι στις Αντίλες, που ζωντανεύει με βουντού και την ζουπάει με στοργή και πάθος πάνω σε  μια σκλήθρα βγάζοντάς της κυριολεκτικά το μάτι.

Σήμερα, έχοντας αποσυρθεί από το χώρο του θεάματος, ζει μια υπέροχη ζωή με την οικογένεια της στις Βερμούδες, το 2003 πήρε με άριστα το “Bachelor of Arts Degree in International Studies” στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και το 2004 μάστερ στην “Ανθρωπιστική και Κοινωνική Σκέψη’. Ακολούθησαν σεμινάρια στις Βερμούδες και στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου του Κεντ. Με την παρότρυνση του συζύγου της, ζήτησε και έγινε δεκτή από το πανεπιστήμιο και έγινε η γηραιότερη φοιτητής εδώ και δεκαετίες στο βρετανικό πανεπιστήμιο.

Έβγαλε δηλαδή για δεύτερη φορά τα μάτια της στο εξωτερικό, σε αυτήν την περίπτωση όμως λόγω διαβάσματος και όχι λόγω ζόμπι. Εγώ πάλι, αντί για το βίντεο της αποφοίτησης της, προτιμώ να σας δείξω το βίντεο με το ζόμπι. A και μπόνους τραγουδάκι της από τη θρυλική ταινία του Νίκου Φώσκολου “Έξοδος Κινδύνου” ή “Υπαστυνόμος Ντέζι” με την ίδια να τραγουδάει το ρομαντικό “Πιάσε μου τα χέρια” ενώ ως αδίστακτη μπατσίνα εξαρθρώνει κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών. Ταινία και θέμα στο οποίο φυσικά και θα επανελθω με ντοκουμέντα.

https://www.youtube.com/watch?v=DgvQkD3DkIA
 
https://www.youtube.com/watch?v=H1rWwrmqlnI