Ο ερχομός του Μπόγιαν Κρκιτς στον Ολυμπιακό είχε μπει σε… καλό δρόμο. Σε πολύ καλό θα λέγαμε και όσα ακούγονταν και γράφονταν τόσο καιρό δεν ήταν μαϊμουδένια, ούτε εντολή της διοίκησης των Ερυθρολεύκων να πλασαριστεί παραμύθι. Δεν υπάρχει, άλλωστε, αυτή η ανάγκη.Ο Ισπανός παρόλα αυτά, είπε «όχι» και κατέληξε στην Αγγλία και τη Στόουκ Σίτι. Ιστορική ομάδα, αλλά μόνο… ιστορία έχει να επιδείξει. Γιατί, λοιπόν, ο παίκτης της Μπαρτσελόνα πήγε στο Νησί;

Η αλήθεια, κατ’ αρχάς, είναι ότι ο πρωταθλητής ήθελε πολύ τον 24χρονο εξτρέμ, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει σε πολλά σημεία του γηπέδου από τη μέση και μπροστά. Θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για μια πιο εναλλακτική και σαφώς πιο ποιοτική περίπτωση Φουστέρ. Επειδή, όπως ειπώθηκε, οι Πειραιώτες ήθελαν τον Κρκιτς, εκείνοι ήταν ανάμεσα στους ανταγωνιστές που είχαν υποβάλει την καλύτερη πρόταση, ώστε να μην τραβήξει μακριά η βαλίτσα και να τελειώνει γρήγορα η μεταγραφή.

Ο παίκτης το σκέφτηκε, δεν απέρριψε αμέσως τον Ολυμπιακό. Από το ρεπορτάζ, όμως, σε καθημερινή βάση έβγαινε και γινόταν αντιληπτό ότι είναι διστακτικός. Ότι κάτι περιμένει. Αυτό που περίμενε, βεβαίως, δεν ήρθε ποτέ, διότι ο Λουίς Ενρίκε τον είχε στη λίστα παραχώρησης ευθύς εξαρχής. Αρα, Μπαρτσελόνα μόνο από τον καναπέ θα δει. 

Ο «μικρός» όμως ήλπιζε. Και ήλπιζε ότι οι Καταλανοί με τον μάνατζέρ του θα βρουν την άκρη για να τον πάνε σε μεγάλο αγγλικό σύλλογο, πρωταγωνιστικό. Ούτε αυτό έγινε και γι’ αυτό ο Κρκιτς συνέχιζε να καθυστερεί, με τον Ολυμπιακό την ίδια στιγμή να αρχίζει να «παγώνει» καθώς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πλέον έχει αποκτήσει brand name. Όχι σαν της Μάντσεστερ, αλλά ούτε σαν της Στόουκ.

Ακόμα κι έτσι, ωστόσο, ο νεαρός Ισπανός απάντησε αρνητικά στον Ολυμπιακό και τη «σιγουριά» του Τσάμπιονς Λιγκ. Είπε «όχι» σε έναν καθιερωμένο σύλλογο για τη… Στόουκ. Με την ελπίδα ότι εκεί θα παίζει όσο θέλει και είτε θα τον φωνάξουν πίσω στη Μπάρτσα, είτε θα… ξετρελάνει τον Μουρίνιο, τον Ρότζερς, τον Βενγκέρ και τους άλλους μεγάλους. 

Θεμιτό αυτό, για την Πρέμιερ Λιγκ μιλάμε, αλλά μια ερώτηση την έχουμε: Με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του, δεν θα τον είχαν προσέξει αυτά τα ιερά τέρατα;