Όχι δεν είχε σκοπό ποτέ να εκθέτει έργα του, να βγάζει φωτογραφικά βιβλία, ούτε καν να κάνει παρέα με celebrities. Ο πιο διάσημος που ονειρευόταν να γνωρίσει ήταν ο Tony Hawk. Άλλωστε το πάθος του ήταν το skate.

Ξεκίνησε το 1999 να συμμετέχει στα X Games, έφαγε πολλές τούμπες, όχι απλά γνώρισε το Hawk, αλλά έκανε και μια περιοδεία μαζί του και κάπου εκεί άλλαξαν όλα. Βλέπεις ο Tyler Shields πόσταρε φωτογραφίες από τα events του στον λογαριασμό του στο MySpace και κατάφερε να τραβήξει το ενδιαφέρον μερικών ειδικών.

Το αποτέλεσμα; Τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί στον αγαπημένο φωτογράφο της νέας γενιάς του Hollywood και μπροστά από τον φακό του έχουν περάσει αρκετοί διάσημοι, όπως η Lindsay Lohan, η Emma Roberts και η Mischa Barton. Βέβαια έχει δεχθεί και σκληρή κριτική από τους… παλιούς, ενώ έχει δεχθεί μέχρι και απειλητικά μηνύματα, όταν κορόιδεψε σε μια φωτογράφησή του την βία στις γυναίκες!

Ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε ώστε στις 12 Νοεμβρίου να κυκλοφορήσει ένα βιβλίο με έργα του. Ο τίτλος του; The dirty side of glamour. Όπως ακριβώς και τα έργα του.