Οι περισσότεροι το έβλεπαν… over. Με πολλά γκολ σε βάρος του Παναθηναϊκού. Η διαφορά στην ποιότητα, άλλωστε, είναι πραγματικά μεγάλη. Με Σαβιόλα ο Ολυμπιακός, με Μπεργκ το «τριφύλλι». Με Μανωλά οι Πειραιώτες, με Ρισβάνη οι «πράσινοι».

Τελικά όλοι πήγαν κουβά. Και παραλίγο να χάσουν τα λεφτά τους και την ποδοσφαιρική τους υπόληψη άλλοι τόσοι, αν ο Φιγκερόα είχε ευστοχήσει στο τετ α τετ πριν από το ένα και χρυσό γκολ του Κώστα Μήτρογλου στο 90-φεύγα.

Πιο πολύ έξω, όμως, έπεσαν όσοι έβλεπαν τον Γιάννη Αναστασίου να απομακρύνεται από τον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά το ντέρμπι της Λεωφόρου. Οι κακές εμφανίσεις με Παναιτωλικό και Βέροια είχαν αρχίσει να σφίγγουν το ζωνάρι του τεχνικού των «πρασίνων», ο οποίος μάλιστα δέχθηκε την επίσκεψη του Γιάννη Αλαφούζου στο γραφείο του αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με τη «βασίλισσα του βορρά».

Από γνωστικούς και μη, αυτό ερμηνεύτηκε ως τελεσίγραφο. Ίσως και να ήταν, με δεδομένο ότι το «τριφύλλι» πήρε δύο διπλά στην Κρήτη κόντρα στον Εργοτέλη (ένα για το πρωτάθλημα και ένα για το κύπελλο) και στη συνέχεια αποδείχθηκε σκληρό καρύδι για τον μόνιμο πρωταθλητή.

Ο Αναστασίου σώθηκε, μέχρι νεωτέρας. Ο Γιάννης Αλαφούζος θα ήθελε τον «άσο» στο ντέρμπι, όμως δεν μπορεί να παραβλέψει ότι ο προπονητής του εργάζεται σκληρά και παρουσιάζει αποτελέσματα, παρά το «πενιχρό» μπάτζετ.

Ειδικότερα, αυτά που δεν μπορεί να παραβλέψει ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού είναι η πολύ καλή εικόνα της ομάδας στο ντέρμπι κόντρα στον «πλούσιο» και αστραφτερό αντίπαλο, αλλά και η ανάδειξη νέων ποδοσφαιριστών, που στο μέλλον ίσως δώσουν στο σύλλογο τη χαμένη του (ευρωπαϊκή) αίγλη. Είτε μέσω της εξέλιξης και βοήθειας που θα προσφέρουν στην ομάδα, είτε μέσω πώλησής τους σε ευρωπαϊκό club, κάτι που θα βγάλει την ΠΑΕ από το οικονομικό αδιέξοδο.

Εκτός, λοιπόν, από τους… αντιεμπορικούς Μπεργκ, Μέντεζ, Αμπεϊντ, ο Αναστασίου ανέδειξε αγωνιστικά το μέλλον της ομάδας, μέσα από τη στήριξη και εμπιστοσύνη που επέδειξε σε πιτσιρικάδες όπως ο Μαρινάκης, ο Ρισβάνης, ο Τριανταφυλλόπουλος και φυσικά ο Στέφανος Καπίνο.

Όλοι και όλα θέλουν το χρόνο τους. Τούτη τη στιγμή η διοίκηση το αντιλαμβάνεται και δίνει πίστωση χρόνου στον Αναστασίου και την ομάδα. Δίπλα της και ο κόσμος, που χειροκρότησε μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό, παρά την ήττα.