Δεν υπάρχει άνθρωπος που μην έχει παίξει έστω και μια φορά. Άλλοι έχουν παθιαστεί, άλλοι έχουν διασκεδάσει, ορισμένοι ένιωσαν έστω και για λίγα λεπτά εκατομμυριούχοι. Ωστόσο είναι ένα από τα αγαπημένα επιτραπέζια παιχνίδια του πλανήτη.

Η Monopoly δημιουργήθηκε το 1935 από τους αδερφούς Parker, πήρε το όνομά της από το «μονοπώλιο» και έγινε από νωρίς ένα από τα πιο δημοφιλή επιτραπέζια. Οι κανόνες του απλοί και… καπιταλιστικοί: οι παίκτες συμμετέχουν σε έναν κόσμο οικονομικής δολοπλοκίας και απεμπόλησης με σκοπό να αποκτήσουν πλούτο μέσω οικονομικών δραστηριοτήτων. Το παιχνίδι περιλαμβάνει αγορά και ενοικίαση ιδιοκτησιών με χρήματα του παιχνιδιού, καθώς οι παίκτες περιφέρονται διαδοχικά στο ταμπλό, σύμφωνα με την κάθε ζαριά.

Στα χρόνια που πέρασαν δημιουργήθηκαν διάφορες εκδοχές του παιχνιδιού, αλλά η λογική του έμεινε ίδια. Και το 1999 μπήκε ακόμα και στο βιβλίο Γκίνες ως «το μεγαλύτερο σε αριθμό παικτών (εμπορικό) επιτραπέζιο στον κόσμο», καθώς οι ειδικοί υπολόγισαν ότι πάνω 500 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν παίξει Monopoly.