Φιλικός, χωρίς τουπέ, με πολιτική άποψη και χωρίς να μασάει τα λόγια του. Ο Αιμίλιος Λιάτσος μιλάει αποκλειστικά στο provocateur.gr για τη νέα του εκπομπή στο Κόντρα, αλλά και για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Πέρασε από τα μεγαλύτερα κανάλια της χώρας, με ενημερωτικές εκπομπές και δελτία που «χτυπούσαν» κόκκινο στις τηλεθεάσεις. Ο γνωστός δημοσιογράφος αποκαλύπτει τις προτάσεις που του έγιναν μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ και πώς πήρε την απόφαση να πάει σε ένα αντιμνημονιακό κανάλι.

Νέα εκπομπή στο Κόντρα. Πολιτικού περιεχομένου αλλά ταυτόχρονα θα μπορείτε να λέτε και την γνώμη σας. Οι περισσότερες πολιτικές εκπομπές που υπάρχουν αυτήν την στιγμή στην τηλεόραση «χαϊδεύουν» την κυβέρνηση. Εσείς τι το διαφορετικό θα κάνετε;

Εγώ δεν κοιτάω τι κάνουν οι άλλες εκπομπές εγώ θα κοιτάξω τι θα κάνει η δική μου εκπομπή. Εμείς θα προσπαθήσουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Έχετε κάνει προετοιμασία για την εκπομπή;

Η εκπομπή αυτήν την στιγμή γεννιέται, χτίζεται. Υπάρχει μία συμφωνία με τον Γιώργο Κουρή ότι θα είναι πέντε μέρες την εβδομάδα, νυχτερινή από τις 00.00-02.00. Θα είναι επικαιρότητας που σημαίνει ότι θα ασχοληθούμε και με τα πολιτικά θέματα αλλά και με τα κοινωνικά. Δηλαδή με ότι είναι στην επικαιρότητα και απασχολεί τον Έλληνα πολίτη. Με καλεσμένους από τον πολιτικό, δημοσιογραφικό χώρο, ανθρώπους της αγοράς και πολίτες εργαζόμενους.

Πώς πήρατε την απόφαση μετά από τη θέση του γενικού διευθυντή ειδήσεων μίας συστημικής ΕΡΤ να επιστρέψετε σε ένα κανάλι με άκρως αντιμνημονιακό χαρακτήρα;

Το τελευταίο που είπατε για τον αντιμνημονιακό χαρακτήρα, είναι πολύ ενδιαφέρον,. Αυτό σημαίνει ότι το κανάλι το συγκεκριμένο κοιτάει πρώτα τον πολίτη και τα προβλήματά του κάτι που ήταν πολύ σημαντικό για μένα. Η συμφωνία που υπάρχει με τον Γιώργο τον Κουρή είναι ότι η εκπομπή θα είναι χωρίς φίλτρα. Θα είναι μία εκπομπή σε απόλυτο πλαίσιο ελευθερίας. Όταν έκλεισε η ΕΡΤ, μετά το λουκέτο που έβαλε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δηλαδή, είχα αποφασίσει να μην ξαναβγώ μπροστά από τις κάμερες. Πέρασε όμως ο καιρός, έκανα αρκετές συζητήσεις με τον ιδιοκτήτη του Κόντρα, και τελικά αποφάσισα από τον επόμενο Σεπτέμβριο να ξεκινήσω την εκπομπή. Παράλληλα με αυτήν, ετοιμάζω ήδη το κυριακάτικο φύλλο της Κόντρα News που κυκλοφορεί ήδη τις καθημερινές, το οποίο ελπίζω να είναι στα περίπτερα τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου. Και η εκπομπή θα ξεκινήσει περίπου την ίδια περίοδο.

 

Τι θα αποφύγετε να κάνετε στο νέο αυτό εγχείρημα, δεδομένης της εμπειρίας που είχατε από την εφημερίδα Παρασκευή και 13; Ποια λάθη τα οποία είχατε κάνει στο παρελθόν δεν θα επαναλάβετε τώρα;

Η εφημερίδα αυτή κυκλοφορεί ήδη και την έχει αγαπήσει παρά πολύ ο κόσμος. Είναι μία εφημερίδα που είναι δίπλα στον πολίτη, δίπλα στα προβλήματά του κι είναι απόλυτα διάφανη και ξεκάθαρη και στον στόχο της και στην πολιτική που ακολουθεί. Είναι μία εφημερίδα που δεν έχει μπει καθόλου στον πειρασμό των προσφορών, όπως για παράδειγμα είχε μπει η Παρασκευή και 13, η οποία εντέλει με το ξεκίνημα της κρίσης μας δημιούργησε τεράστια οικονομικά θέματα και κάποια στιγμή αποφασίσαμε να την σταματήσουμε γιατί δεν μπορούσαμε να αντεπεξέλθουμε οικονομικά. Το κυριακάτικο Κόντρα News, το οποίο θα είναι ένα φύλλο που θα αυξήσει τις σελίδες του, δεν θα ασχοληθεί με προσφορές παρά μόνο με την δημοσιογραφική ύλη και εκεί είναι το μεγάλο στοίχημα για να μπορέσει να κερδίσει  τον αναγνώστη. Είναι πολύ σημαντικό ότι έχει δημιουργηθεί ήδη ένας πολύ καλός αριθμός αναγνωστών της καθημερινής Κόντρα News, και στοίχημά μας είναι στην κυριακάτικη έκδοση να αυξήσουμε τους αναγνώστες μας. Νομίζω ότι με τις συνεργασίες τις οποίες θα πετύχω, θα φέρω ένα παρά πολύ καλό αποτέλεσμα με την κυριακάτικη Κόντρα news.

Εγώ όμως εκεί που θέλω να σταθώ είναι τι συνέβη μέσα σε αυτό το διάστημα, δηλαδή από τότε που πήγατε στην ΕΡΤ, έκλεισε και τώρα ξεκινάτε κάτι τελείως διαφορετικό. Άλλαξε ο Λιάτσος; Γύρισε σελίδα ενδεχομένως στις πολιτικές του θέσεις ή γενικά αλλάζουν τα πράγματα;

Δεν άλλαξε κάτι, αλλά και να τα παρατούσα θα ήταν κρίμα γιατί αισθάνομαι και πολύ νέος ακόμη και θέλω να κάνω παρά πολλά πράγματα. Έχω μία δημιουργική διάθεση, αυτό είναι το σημαντικό.

Πράγματι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αυτό που ρωτάω, όμως, είναι εάν εσείς έχετε επηρεαστεί από τη θέση που είχατε στην ΕΡΤ που καλώς ή κακώς στηριζόταν από το υπάρχον πολιτικό σύστημα και πάτε τώρα σε ένα κανάλι το οποίο είναι αντίθετο από αυτό που πρεσβεύει το σύστημα.

Εγώ και στην ΕΡΤ που ήμουν λειτουργούσα δημοσιογραφικά. Δεν άλλαξε κάτι. Έκανα την δουλειά μου με τον τρόπο που έκρινα ότι έπρεπε να την κάνω σωστά. Από εκεί και πέρα, για το κλείσιμο της ΕΡΤ, αυτή την αναπάντεχη τραγωδία, την τραγική απόφαση της κυβέρνησης, του Σαμαρά του Βενιζέλου και των λοιπών, με τα γνωστά αποτελέσματα. Χιλιάδες άνεργοι, η ΕΡΤ δεν βελτιώθηκε και βλέπουμε ένα κανάλι σήμερα την ΝΕΡΙΤ το οποίο είναι ένα κανάλι ανύπαρκτο, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς ενημέρωση. Ένα απόλυτο μηδενικό. Είναι αλήθεια ότι στενοχωρήθηκα πολύ με το κλείσιμο της ΕΡΤ και έπρεπε να δω τι θα κάνω μετά από αυτήν την αναπάντεχη απόφαση.

Εσείς πότε μάθατε ότι η ΕΡΤ θα βάλει λουκέτο; Ο κύριος Καλημέρης σε συνέντευξη που μας παραχώρησε, μας είπε ότι υπήρχαν έντονες φήμες τις 2-3 τελευταίες ημέρες πριν το λουκέτο. Εσείς είχατε κάποια άλλη πληροφόρηση;

Γινόταν μήνες πριν το λουκέτο μία μεγάλη συζήτηση για να τακτοποιηθεί, να νοικοκυρευτεί η ΕΡΤ τόσο στον τομέα της οικονομικής διαχείρισης όσο και στον προγραμματισμό του καναλιού. Αυτό ήταν μία συζήτηση η οποία είχε βάση. Πράγματι υπήρχαν θέματα και προβλήματα στην ΕΡΤ αλλά κανείς από εμάς που εργαζόμασταν εκεί δεν πίστευε ότι θα υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι θα έπαιρναν αυτήν την κάκιστη απόφαση. Θέλω να σας πω ότι την ημέρα που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση το κλείσιμο της ΕΡΤ εγώ ήμουν στο γραφείο μου μέχρι τις 6 το απόγευμα. Δεν είχαμε ιδέα το τι είχε αποφασιστεί και το μάθαμε στην ΕΡΤ εκείνη την ημέρα. Μετά από αυτήν την απόφαση οδηγήθηκαν στην ανεργία περισσότεροι από 2.500 εργαζόμενοι. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν θα μπορούσε να υπάρχει καμία απολύτως επικοινωνία με τους ανθρώπους που πήραν αυτήν την απόφαση. Διαφώνησα κάθετα.

Πάνω σε αυτό θέλω να σταθώ και να ρωτήσω το εξής. Εσείς ήσασταν προσωπική επιλογή του Αντώνη Σαμαρά. Μετά από το κλείσιμο της ΕΡΤ,  μιλήσατε; Είχατε κάποια επικοινωνία με τους στενούς του συνεργάτες;

Δεν είχα καμία επικοινωνία κι ούτε ήθελα να έχω καμία επικοινωνία γιατί ήταν μία απόφαση εντελώς ακατανόητη για μένα, άδικη. Και από ότι φάνηκε ήταν μία απόφαση η οποία δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα. Γιατί βλέπουμε εδώ και ένα χρόνο τώρα ποιο είναι  το αποτέλεσμα αυτής της απόφασης.

Εσείς βάζετε τον εαυτό σας μέσα σε αυτό που έγινε; Πιστεύετε ότι είχατε ένα μικρό μερίδιο ευθύνης; Χειριστήκατε ακριβώς με τον τρόπο που θέλατε τα πράγματα ή μετανιώνετε  για κάποια που δεν κάνατε κι ίσως θα μπορούσαν να λειτουργήσουν θετικά και να μην έκλεινε η ΕΡΤ; Βλέπαμε συνεχείς στάσεις εργασίας για μεγάλο χρονικό διάστημα πάνω σε συγκεκριμένες εκπομπές και απεργίες τα Σαββατοκύριακα.

Η ΕΣΗΕΑ με στοχοποιημένες απεργίες, ο κύριος Τρίμης δηλαδή που ήταν τότε πρόεδρος της Ένωσης ουσιαστικά έκανε τον προεκλογικό του αγώνα, ενόψει των τότε εκλογών στην ΕΣΗΕΑ, τις οποίες έχασε κιόλας, στις πλάτες των εργαζόμενων. Διότι απεργούσαν πάνω από 3 μήνες σε στοχευμένες ώρες κι εκπομπές, όπως επίσης και με σημαντικά πολιτικά γεγονότα στην Ελλάδα, δηλαδή με αφίξεις ξένων ηγετών κτλ απεργούσαν ώστε να μην μπορεί να μεταδοθεί τίποτα κι αυτό το πράγμα αν θέλετε έδινε εφόδια στο οπλοστάσιο του γραφείου του κύριου Σαμαρά, που είχε αποφασίσει προφανώς το κλείσιμο της ΕΡΤ για να προχωρήσει με τις απολύσεις αυτές κατόπιν εντολής της Τρόικα. Έμειναν στο δρόμο χιλιάδες άνθρωποι οι περισσότεροι από τους οποίος ακόμη και σήμερα είναι άνεργοι. Εγώ είχα δύο άξονες στην δουλειά που έκανα στην ΕΡΤ, στους 11 μήνες που ήμουν εκεί.  Ο ένας άξονας ήταν ότι είχα την γνώμη πως η ΕΡΤ χρειαζόταν φρέσκα πρόσωπα, όχι από μετεγγραφές από άλλα κανάλια ή από την αγορά. Από την ίδια την ΕΡΤ, γιατί είχε πράγματι παρά πολύ ικανούς νέους ανθρώπους οι οποίοι ήταν αναξιοποίητοι. Τον στόχο μου αυτό, σε έναν βαθμό τον υλοποίησα. Ο δεύτερος στόχος, ήταν να χτίσω ένα νέο πρόγραμμα μαζί με τους ανθρώπους του προγράμματος, όπως κι έγινε. Ήταν ένα πρόγραμμα παρά πολύ καλό, θα ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικό αν προλαβαίναμε να το υλοποιήσουμε από το φθινόπωρο του 2103. Δεν προλάβαμε δυστυχώς. Το πρόγραμμα αυτό ήταν έτοιμο στις αρχές Μαΐου του 2013,ένα μήνα περίπου πριν μπει το λουκέτο στην ΕΡΤ.

Παρόλα αυτά όμως βλέπουμε πάλι τους ίδιους ανθρώπους. Για ποια αναδιάρθρωση μιλάμε;

Και σήμερα υπάρχουν λάθος επιλογές σε θέσεις κλειδιά στην ΕΡΤ.

Πώς θα γίνει το νέο BBC που λένε ότι θέλουν;

Καλά, αυτό είναι ένα ανέκδοτο. Με κάποια στελέχη τα οποία αυτήν την στιγμή διοικούν την ΝΕΡΙΤ δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί δεν υπάρχουν οι δυνατότητες και τα προσόντα για να υλοποιήσουν μία τέτοια ιδέα. Εδώ μαθαίνω, και είναι πρόσφατο αυτό, ότι πριν από 3-4 μέρες πάνε να ξαναφέρουν στην θέση των διοικητικών υπηρεσιών της ΝΕΡΙΤ άνθρωπο ο οποίος είχε φύγει με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου όταν ήμασταν εμείς στην ΕΡΤ. Επίσης, έχουν κρατήσει ανθρώπους που, κατά την γνώμη μου, έχουν εγκληματήσει στον προγραμματισμό, όπως για παράδειγμα, με την αλλοπρόσαλλη απόφαση να καταργήσουν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων -το οποίο ήταν επί δεκαετίες το σήμα κατατεθέν της δημόσιας τηλεόρασης- στις 9 το βράδυ. Καταργήσανε αυτήν την ώρα κι έφεραν το δελτίο στις 6 το απόγευμα, με αποτέλεσμα να το βλέπουν ελάχιστοι τηλεθεατές. Είναι πραγματικά αποφάσεις οι οποίες είναι ακατανόητες τελείως. Είναι αλλοπρόσαλλες οι οποίες έχουν ως τελικό αποτέλεσμα την απαξίωση του δημόσιου φορέα.

Είστε άνθρωπος που έχει περάσει από σημαντικά πόστα στα μεγάλα κανάλια. Ένα από αυτά ήταν η θέση του κεντρικού παρουσιαστή στο δελτίο ειδήσεων του Mega. Θέλω να μου πείτε τι διαφορές παρατηρείτε στο χθες και στο σήμερα.

Το Mega την εποχή που εργαζόμουν εγώ, (αποχώρησα το 2004) ήμουν από τους πρώτους δημοσιογράφους που έφτιαξαν τον ενημερωτικό τομέα του σταθμού. Από την ίδρυση δηλαδή της ιδιωτικής τηλεόρασης, το Νοέμβριο του ’89. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, κι ενώ το Mega από το ’89 μέχρι και το 2008, είχε καταφέρει κι είχε γίνει το brand name στην ενημέρωση, όταν ξεκίνησαν τα μεγάλα οικονομικά θέματα της χώρας, τα μνημόνια κτλ, στήριξε την πολιτική των κυβερνήσεων με αποτέλεσμα να έρθει σε απευθείας κόντρα με το αίσθημα και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο ελληνικός λαός. Και σιγά σιγά άρχισε η απαξίωση του ενημερωτικού τομέα. Μιλάω περισσότερο για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων που τρίμηνο με το τρίμηνο η τηλεθέασή του, κοίταζε προς τα χαμηλά, έχανε χιλιάδες κόσμου τηλεθεατών. Το αποτέλεσμα την στιγμή που μιλάμε, και έχω τα συγκεκριμένα στοιχεία στα χέρια μου, ήταν να καταλήξει τέταρτο στην τηλεθέαση των δελτίων και όλη την περίοδο του 8μήνου 9μήνου έχει ταλαιπωρηθεί παρά πολύ, έχει χάσει την πρωτιά και χιλιάδες τηλεθεατές. Είναι στην πλήρη απαξίωση των Ελλήνων τηλεθεατών.

Αν σας γινόταν μία πρόταση να γυρίζατε στο Mega σε μία πολιτική εκπομπή θα το κάνατε;

Παρότι είχα δεθεί πολύ συναισθηματικά με το Μεγάλο Κανάλι, αποτελεί για μένα παρελθόν και δεν νομίζω ότι είναι στα σχέδιά μου ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αν και πιστεύω ότι δεν θα μου γινόταν ποτέ πρόταση από το Mega, διότι κι η αρθρογραφία μου στην Παρασκεύή +13 και στο ysterografonews.gr, είναι σκληρή -αλλά δίκαιη πιστεύω- σχετικά με το Mega, τις επιδόσεις του και την πολιτική που ακολουθεί.

Εδώ και λίγους μήνες έχετε μπει δυναμικά στο διαδίκτυο με το ysterografonews. Πώς πήρατε μία τέτοια απόφαση;

Το διαδίκτυο είναι το μέλλον. Το πιστεύω πάρα πολύ, ειδικά μετά την εμπειρία που είχα με την Παρασκευή +13, που την πρώτη εξαετία πήγε παρά πολύ καλά. Δεν άντεξε, όμως, διότι ήμασταν μόνοι μας, ήμασταν ανεξάρτητοι, δεν είχαμε οικονομικούς παράγοντες από πίσω να στηρίζουν την έκδοση και παλέψαμε με τις δικές μας ανάγκες, με τις λίγες οικονομικές δυνάμεις που είχαμε, κι έτσι σταματήσαμε την έκδοση. Το διαδίκτυο αυτήν την στιγμή είναι το μέλλον, έχει πολύ λιγότερα έξοδα αλλά μπορείς να κάνεις πολλά  πράγματα, πετυχημένα βήματα με μικρά κόστη. Θα δούμε αν θα τα καταφέρουμε ή όχι. Τα πρώτα δείγματα, οι πρώτες ενδείξεις που έχουμε είναι ελπιδοφόρες.

Πάμε τώρα σε ένα κανάλι που είχατε επίσης συνεργαστεί και δεν είναι άλλο από το Star. Φέτος έκανε την έκπληξη γιατί στην αρχή όπως βλέπαμε δεν τα πήγαινε τόσο καλά. Σύντομα όμως μας διέψευσε, και υπήρχαν φορές που κέρδιζε την πρωτιά στην μάχη των δελτίων. Παίζει ρόλο η συμμετοχή του Νίκου Χατζηνικολάου;

Η παρουσία του Νίκου είναι σαφώς πολύ σημαντική. Νομίζω ότι είναι το πρόσωπο που προσελκύει μεγάλο αριθμό τηλεθεατών κι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος το έχει αποδείξει αυτό. Έχει δικό του κοινό, που σε όποιο κανάλι πηγαίνει, τον ακολουθεί. Από εκεί και πέρα, η Μάρα Ζαχαρέα είναι μία πολύ καλή παρουσιάστρια, ενώ δουλεύει πολύ καλά ο ενημερωτικός τομέας ειδήσεων του σταθμού. Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι δημοσιογράφοι στο Star, οι οποίοι το έχουν αποδείξει κι υπηρετούσαν ένα άλλο είδος ενημέρωσης, με το lifestyle δελτίο που υπηρέτησα κι εγώ επί 8 χρόνια, και το δελτίο στην στρατηγική που ήθελε να ακολουθήσει το κανάλι στα νεανικά κοινά στο 15-45, πρώτευσε. Αυτός ήταν ο τότε στόχος του καναλιού με το συγκεκριμένο δελτίο, με την συγκεκριμένη φιλοσοφία. Όταν το Star, θέλησε να αλλάξει ύφος το δελτίο και να γίνει ένα ενημερωτικό καθαρά δελτίο, έγινε η μεγάλη αλλαγή με πολλή μεγάλη επιτυχία. Το δελτίο πηγαίνει πράγματι παρά πολύ καλά με αποκορύφωμα την εκλογική βραδιά στις Ευρωεκλογές, όπου η νίκη ήταν για κάποιους μεγάλη έκπληξη. Για μένα δεν ήταν, το είχα προβλέψει, το είχα γράψει και στο ysterografonews ότι θα είχαμε την μεγάλη ανατροπή και μάλιστα είχα σημειώσει ότι το Star θα ήταν το μεγάλο φαβορί την ημέρα των εκλογών. Και πράγματι κέρδισε με 5, 5 μονάδες διαφορά. Ήταν πρώτο το Star, κι ακολούθησαν το Mega και o ΑLPHA.

Εσείς όταν είχατε τη θέση του κεντρικού παρουσιαστή του Star, θεωρείτε ότι σας πήγε «πίσω» στην καριέρα που είχατε χτίσει μέχρι τότε;

Δεν νομίζω ότι μπορεί να σου καθορίσει ένα προϊόν, ούτε την δυναμική που έχεις σαν επαγγελματίας αλλά ούτε και την εικόνα που έχει σχηματίσει ο κόσμος για εσένα. Θέλω να σας θυμίσω ότι μπορεί να παρουσίαζα δελτίο lifestyle στο Star, αλλά όταν εμφανιζόμουν σε σημαντικά πολιτικά ραντεβού, τηλεοπτικά, όπως τα ντιμπέιτ για παράδειγμα, οι δημοσκοπήσεις που είχαν γίνει για την απόδοση τότε των δημοσιογράφων, με είχαν στην πρώτη θέση. Ένας δημοσιογράφος μπορεί να τα κάνει όλα, φτάνει να έχει όρεξη για πάρα πολλή δουλειά και να έχει την αγάπη για αυτό που κάνει.

Φέτος αρκετοί έκαναν λόγο για κακή τηλεοπτική χρονιά. Εσείς ξεχωρίσατε κάποιο πρόγραμμα;

Εγώ δεν συμφωνώ ότι ήταν κακή, απλώς τα κανάλια είχαν μεγάλα οικονομικά θέματα και δεν μπορούσαν να κάνουν τις επενδύσεις που έκαναν τα περασμένα χρόνια. Για αυτό δεν είδαμε αρκετά αξιόλογα προγράμματα κυρίως στην τηλεόραση, όχι στην ενημέρωση. Παρόλα αυτά διακρίθηκαν ορισμένα προγράμματα. Αν και δεν παρακολουθώ ελληνική μυθοπλασία πολύ, με ενδιαφέρουν περισσότερο οι ειδήσεις, οι αθλητικές εκπομπές, το ποδόσφαιρο, παρόλα αυτά ο κόσμος είδε φανατικά το The Voice, στον ΑΝΤ1 που ήταν ένα εξαιρετικά πετυχημένο πρόγραμμα, είδε το Κάτω Παρτάλι, αγάπησε αυτό το σίριαλ, κι έμεινε σε ορισμένες σταθερές αξίες της τηλεόρασης. Γενικώς ήταν μία φτωχή σεζόν γιατί τα χρήματα είναι πολύ λίγα. Να φανταστείτε ότι πριν 4-5 χρόνια, η διαφημιστική πίτα που μοιραζόταν στα κανάλια ήταν κοντά στα 850 εκατομμύρια ευρώ. Τα τελευταία δύο χρόνια η διαφημιστική δαπάνη δεν αγγίζει ούτε τα 200.

Πού πιστεύετε ότι οφείλεται η επιτυχία του ΑΝΤ1 φέτος ;

Ο ΑΝΤ1 είναι η εξαίρεση στον κανόνα των επενδυτικών κινήσεων που έγιναν τον τελευταίο χρόνο στα κανάλια. Προφανώς υπήρχε κάποια ρευστότητα διαθέσιμη στο κανάλι, η οποία επενδύθηκε μέσα στην κρίση κι αυτό του βγήκε.

Βλέπουμε τον ΑΝΤ1 και νικητή στα δελτία ειδήσεων.

Έκανε ένα δελτίο κατά την γνώμη μου παρά πολύ σωστό. Τον Βασίλη τον Πελέκη, τον διευθυντή ειδήσεων, τον γνωρίζω προσωπικά. Είχαμε συνεργαστεί παρά πολύ καλά στο Mega και στην δική μου εκπομπή, που ήταν βασικός συνεργάτης, είναι ένας πολύ αξιόλογος άνθρωπος κι η απόφαση του σταθμού να γίνει ένα δελτίο χωρίς σχολιαστές, ένα κανονικό δελτίο με ροή ειδήσεων, ήταν τελικά αυτό που ήθελε ο κόσμος και για αυτό το επιβραβεύει, για αυτό κι ήρθε και πρώτο το συγκεκριμένο δελτίο την σεζόν αυτή με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο.

Έχετε πει όχι σε προτάσεις και μετά από καιρό να το έχετε μετανιώσει;

Έχω πει όχι σε αρκετές προτάσεις κι έχω πει κι αρκετά όχι σε προτάσεις από την περίοδο που έμεινα χωρίς δουλειά, μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ. Είχα δύο σημαντικές προτάσεις από δύο μεγάλες καθημερινές εφημερίδες, να αναλάβω την διεύθυνσή τους, αλλά για άλλους λόγους που δεν είναι του παρόντος δεν το προχώρησα. Το ίδιο συνέβη και με μία πρόταση από μεγάλο κανάλι. Αντιθέτως, βρήκα πολύ καλή την πρόταση του Γιώργου Κουρή. Νομίζω ότι είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων που με γεμίζει, μου δίνει δύναμη για να δημιουργήσω πράγματα κι ελπίζω να πάνε όλα καλά.