Δρακουλίνια, σοκολάτες, παγωτά, αναψυκτικά… Η χοληστερίνη έκανε πάρτι χτες αργά το βράδυ σε ένα δωμάτιο στον Κορυδαλλό. (Όχι κελί. Δωμάτιο). Εκεί όπου είχαν αράξει δυο νέοι για να ξεπροβοδίσουν την τέταρτη σεζόν του Game of Thrones. Από τις βραδιές που στέκεσαι μπροστά από την οθόνη και καταβροχθίζεις με μεγαλύτερη ευχαρίστηση το ίδιο το επεισόδιο από τα ανθυγιεινά καλούδια.

Με τίτλο «Τα παιδιά», το συγκεκριμένο επεισόδιο δεν μπορούσε παρά να αφορά αυτά τα ίδια τα παιδιά της σειράς. Τα παιδιά που μεγάλωσαν, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και της… άλλαξαν τα πρέκια. Της πέταξαν τα μάτια έξω (μαζί με τα δικά μας), την ξεχαρβάλωσαν. Ένα επεισόδιο που παρά το γεγονός ότι είχε μεγαλύτερη διάρκεια από τα υπόλοιπα (66 λεπτά), προσευχόσουν να είχε κανά πεντάωρο ακόμη με extras. Και επειδή ήταν γαμάτο και γιατί στριφογύριζε στο μυαλό σου η ιδέα πως θα πρέπει να περιμένεις περίπου ένα δεκάμηνο για να ξαναδείς όλα τα φυντάνια του Γουέστερος στις οθόνες σου.

Τα παιδιά του Νεντ Σταρκ

Ο Σνόου βγαίνει από το Τείχος και πάει να συναντήσει τον Μανς Ρέιντερ, για να συνάψει συμφωνία. Ή για να του καρφώσει το μαχαίρι στην καρδιά. Μικρή η διαφορά. Μιλούν -σχεδόν- πολιτισμένα, πίνουν στην υγεία (στην ποια;) της Ίγκριτ, και πάνω που πάει να χαλάσει το κονέ από παρεξήγηση, σκάει σαν από μηχανής θεός το ιππικό του Στάνις σε άψογο σχηματισμό. Παίρνει κάμποσα κεφάλια Αγρίων και με την παρουσία του βάζει τα πράγματα σε μια σειρά. «Τίνος, μπρε, είσ’ συ;», και ο Γιαννάκης του απαντά: «Καλησπέρα κυρ Στάνις! Του Νεντ του Σταρκ είμαι το μπαστάρδι». Χαίρεται ο Στάνις, γιατί τον είχε σε εκτίμηση τον Νεντ και σώζει το κεφάλι του Σνόου, ο οποίος με τη σειρά του σώζει την κεφάλα του Μανς. Τίμιες αλλαξοκεφαλιές. Μπαίνουν ολτουγκέδα στο Τείχος, καίνε τους νεκρούς να μη βρυκολακιάσουν και μας αφήνουν στο περίμενε για την εξέλιξη αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας συμμαχίας.

Ο Μπραν και το σινάφι του, στο δρόμο για το κοράκι με τα τρία μάτια (αλήθεια; Κοράκι με τρία μάτια;), παλεύουν με κάτι τρομακτικούς σκελετούς (πλεονασμός), μέχρι που βλέπουν ένα κοριτσάκι-ξωτικό να πετάει φωτοβολίδες (ναι, φωτοβολίδες, όπως το ακούς) και να τους σώζει. Πώς τους σώζει; Τρέποντας τους σε φυγή μέσα σε μια σπηλιά όπου εκεί λέει «δεν είχε δύναμη το κακό». Και αφού, καλό μου κάτι-σαν-κορίτσι δεν είχε δύναμη το κακό γιατί δεν τους πήγες εκεί μέσα από την αρχή να μην έχετε άσκοπα τραβήγματα και απώλειες; Τέσπα. Το… κοριτσοξωτικό τους οδηγεί στο κοράκι με τα τρία μάτια, που δεν ήταν ακριβώς κοράκι με τρία μάτια, αλλά ένας παππούλης με δύο μάτια που υπόσχεται στον Μπραν ότι δεν θα ξαναπερπατήσει, αλλά ότι θα πετάξει! Χόντορ, τράβα βγάλε φωτοτυπία την ταυτότητα μπρος πίσω και ετοιμάσου για ΟΑΕΔ.

Η Άρυα (και το Κυνηγόσκυλο) συναντιούνται με την Μπριέν και τον Πόντρικ. Και εκεί που περιμέναμε να βγάλουν τα κεφτεδάκια, τις ντομάτες, τα κρασιά, να στήσουν πικ νικ και να το ρίξουν στο συρτάκι με το a la Highlands σκηνικό ξωπίσω τους, οι προστάτες της μικρής Σταρκ αρχίζουν τα μαχαιρώματα και τα κλωτσομπουνίδια στα γεννητικά όργανα (και όπου αλλού). Στο τέλος της μάχης, η Μπριεν ρίχνει από το γκρεμό το Σκυλί, αλλά επειδή «κακό σκυλί ψόφο δεν έχει», μαντέψτε την κατάληξή του. Η Μπριέν να ψάχνει μετά έντρομη να βρει την Άρυα, η Άρυα να κρύβεται από την Μπριέν και να πηγαίνει να βρίσκει το ετοιμοθάνατο Κυνηγόσκυλο που την παρακαλούσε να τον ψοφήσει, αλλά αυτή ανένδοτη και κυνική να τον αφήνει να ψοφάει μόνο του. Και δεν έφτανε αυτό, τον ψειρίζει κιόλας. Καβαλάει καμαρωτή το άσπρο της το άλογο, μπουκάρει σε ένα πλοίο και βουρ για το Μπράαβος. Βάλαρ Μοργκούλις!

Τα παιδιά της Ντενέρις.

Τα δρακουλίνια (όχι αυτά με τα οποία γέμισα ψίχουλα το σεντόνι. Οι δράκοι της Καλίσι). Είχαμε ψυλλιαστεί από τις αρχές της σεζόν πως οι δράκοι θα γεμίσουν φασαρίες τη ζωή της Ντενέρις και να που το κακό συνέβη. Ο ένας από αυτούς, ο Ντρόγκον, περνώντας προφανώς εφηβικά σκαλώματα, το σκάει και πάει να παίξει μόνος του μακριά από τη μητέρα και τα αδέρφια του. Και επειδή οι δράκοι κάτι WoW, κάτι Pro, κάτι κρυφτά και κάτι μακριές γαϊδούρες τα βαριούνται, είπε να πάει να κάψει ένα άμοιρο κοριτσάκι ενός χωρικού (η ερμηνεία του οποίου μπροστά από τη βασίλισσά του, ήταν απλά συγκλονιστική). Τα παιδάκια της καίνε άλλα παιδάκια, οι δούλοι που απελευθέρωσε το έχουν γυρίσει στην εθελοδουλεία, δύσκολα τα βλέπω τα πράγματα για την Καλίσι ενόψει της νέας σεζόν…

Τα παιδιά του Τάιγουιν.

Και πάμε στα παιδιά του δείξε-μου-τον-εγγονό-σου-να-σου-πω-ποιος-είσαι Τάιγουιν. Η Σέρσεϊ, βγαίνει στο αντάρτικο και του ανακοινώνει πως δεν θα παντρευτεί το Λόρας γιατί αγαπάει τον αδερφό της, δηλαδή τον γιο του. Ο άμοιρος πατέρας κάνει πως δεν καταλαβαίνει, αλλά η Σέρσεϊ του το κάνει ξεκάθαρο: «Μπάρμπα, αν επιμείνεις, όλο το Κινγκς Λάντινγκ θα μάθει ότι τα παιδιά σου βλέπουν αγκαλίτσα κάθε βράδυ αιμομικτικά βιντεάκια στο YouPorn». Τι να κάνει ο Τάιγουν; Πήρε τα υπογλώσσιά του και άραξε.

Ωστόσο χαΐρι δεν βρίσκει ούτε από το καμάρι του τον Τζέιμι, που πάει νυχτιάτικα και ανοίγει την πόρτα από το κελί του Τύριον αφήνοντάς τον να δραπετεύσει. (Ωραίος τύπος τελικά ο Τζέιμι. Θα τον είχαμε σε περίοπτη θέση στην καρδιά μας αν δεν άφηνε ανάπηρο ένα πιτσιρίκι. Και αν δεν βίαζε την αδερφή του μπροστά από το αιμομικτικό παράγωγο που άκουγε στο όνομα Τζόφρεϊ).

Τύριον, ω ναι, Τύριον! (μισό να σβήσω το καπνογόνο της χαράς, με κράζουν στο γραφείο). Ο νάνος που στα μάτια μας φαντάζει γίγαντας, ο καλυτερότερος και καλοψυχότερος Λάνιστερ όλων των εποχών (σιγά τον ανταγωνισμό, θα μου πείτε). Προτού το σκάσει από το Κινγκς Λάντινγκ με τη βοήθεια του Βάρυς, λέει να περάσει μια βόλτα από το δώμα του πατρός. Εκεί βρίσκει στο κρεβάτι ξαπλωμένη τη Σέι που μετά την κατάθεση-κόλαφο εναντίον του, είπε να του μπήξει άλλο ένα βέλος στη καρδιά. Τι έκανε η κοπέλα; Πηδιώσαντε με τον Τάιγουιν αφού! Ε δεν ήθελε πολύ ο νανούλης, την πνίγει τσακ μπαμ και αφού πενθεί για τρία δεύτερα, πάει να βρει και τον πατερούλη του να τον αποχαιρετήσει που φεύγει εκδρομούλα. Τον βρίσκει στη χέστρα και επί το έργον (σίγουρα όταν ο γέρος είδε το τόξο οπλισμένο στα χέρια του Τύριον, το… έργον θα τσουλούσε ασταμάτητα). Με τα πολλά, λοιπόν, του καρφώνει δυο βέλη και το σκάει από το βρωμοβασίλειο παρεάκι με τον Βάρυς.

Με αυτά και με αυτά, έχουμε και λέμε: Μια μεγάλη συμμαχία που γεννιέται στο Βορρά (στην οποία αν προστεθούν και οι Άγριοι που θέλουν να γλιτώσουν από το Χειμώνα και τους Άλλους, μιλάμε για μιλιούνια λαού). Ένα ακέφαλο Κινγκς Λάντινγκ με τον Τάιγουιν νεκρό και ένα νιάνιαρο στο θρόνο (υποχείριο της Σέρσεϊ). Τη δρακομάνα να αποδυναμώνεται, πάνω μου νομίζαμε ότι θα τους πάρει όλους αμπάριζα. Την Άρυα, τη Σάνσα και τον Μπραν να αφήνουν πίσω τους μια ΑΕΚτζήδικη αίσθηση του στιλ «Ερχόμαστε μουν1@!»…

Οι ομορφιές που θα συναντήσουμε την επόμενη σεζόν, είμαι βέβαιος ότι θα μπαλανσάρουν αυτό το αίσθημα ορφάνιας που μας αφήνει το τέλος κάθε χρονιάς. Υπομονή, δεν είναι μεγάλο το διάστημα της αντάμωσης. Τρεις μήνες μπάνια, μερικά πρωτοβρόχια, κανά μνημόνιο ακόμα, ένας Άγιος Βασίλης πάνω στις καμινάδες μας, μια παρέλαση και τσουπ ο πέμπτος κύκλος, τσουπ και τα όμορφα βράδια της Τρίτης! Εις το επανιδείν, αρρωστάκια!