Ο λαός σε χωρίς διάλειμμα αγώνα μποξ, είναι στριμωγμένος στα σχοινιά και τρώει απανωτά ντιρέκτ στο κεφάλι, χωρίς δικαίωμα για νοκ άουτ και -επιτέλους!- αφασία. Σε ένα πρωτοχρονιάτικο χωρίς χαρά «πάρ’ τα όλα» χάνει σε παιχνίδι σικέ και δεν παίζει με φασόλια και ρεβίθια αλλά με χιλιοφορολογημένα ακίνητα, μηδενικά έσοδα απ’ τη μαύρη και άραχνη ανεργία και καταθέσεις που -δεν υπάρχουν αλλά λέμε!- θα κουρευτούν, όμως ή μπορεί και όχι. Vivere pericolosamente, αδελφάκι μου, η ΔΕΗ, η Εφορία, ο ΟΤΕ, το νερό και ναρκοπέδιο το σουπερ μάρκετ, ειδικά αν έχεις οικογένεια! Survivor τα βράδια, τραβάμε χαρακιές στον τοίχο πως την πηδήξαμε κι αυτή τη μέρα και «αλλά δέκα χρόνια και άντε καθαρίσαμε»…  Φόντο στον ασπρόμαυρο αλλά ελληνικά σινιέ νεορεαλισμό μας, η τηλεόραση να παίζει νέα για και από σταρ δωματίου, το ραδιόφωνο ξεχασμένο σε αυτοαναγορευθέντα σουξέ, κάτι πληγωμένοι σταρ να στροβιλίζουν σιλικόνες και εξτένσιον σε ball room χορούς και μουγκές τραγουδίστριες να ποζάρουν ανέκφραστες απ τα πολλά μπότοξ, προβάλλοντας τους φρεσκοχειρουργημένους κοιλιακούς τους, αιμάτινες πια στην παρωδία του παλιού τους εαυτού! Τι να νοιαστούμε οι σκοταδιασμένοι πολίτες και στο ίδιο έργο θεατές για αυτό το θίασο αποπροσανατολισμένων, μεταλλαγμένων πλασμάτων που αναζητούν λόγο ύπαρξης, θλιβεροί και μοιραίοι σαν τσιρκολάνοι  το μεσαίωνα, χωρίς έναν παρανοϊκό ηγεμόνα να τους προστατεύει;

Χαζές δηλώσεις, πολιτικές αναλύσεις του κώλου, θυμοί κατά των δημοσιογράφων που τους αλλάζουν τα λεγόμενα (ποιος δημοσιογράφος νοιάστηκε απορώ!), αυτάρεσκες περιφορές σε διασκεδάσεις τάχα celebrity αλλά κυρίως επιταφίου χωρίς κατάνυξη, αυτό – φωτογραφίσεις και καλά σπουδαίων στιγμών που θα ανέβουν στο instagram και στο twitter, βαρύγδουπες εξομολογήσεις αδιάφορων, κοινοτύπων προσωπικών σε τηλεστάρ προδιαγραμμένης ανάλωσης. Το life style, το καταραμένο, που όλοι ουδεμία σχέση έχουν μαζί του, που φταίει για την οικονομική, κοινωνική, πολιτική κατρακύλα της χώρας -μπορεί και όλου του πλανήτη και πιθανόν του γαλαξία- πέθανε; Μη σας το χαλάσω αλλά και αυτό σαν την Ελλάδα, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και μετά προς το ιλουστρασιόν του τραβά… Είτε ασχολείται με το αν ο Αγγελόπουλος ερωτεύτηκε την Αννούλα Βασιλείου και ο Καζαντζίδης την Μαρινέλλα, στα εξώφυλλα της Βεντέτας, του Φαντάζιο, του Ρομάντζο, του Θησαυρού, είτε με το αν είναι μόνη της η Νατάσσα Θεοδωρίδου και αν πήγε με τζιν τα παιδιά στο σχολικό η Βανδή! Απλώς μεταλλάσσεται…

Η μετάλλαξη κάνει σταρ, celebrity, vip, πρωταγωνιστές της τηλεόρασης, αποκλειστικά και μόνο τους πολιτικούς κάθε κόμματος και πάσης ηλικίας και πολιτικής απόχρωσης. Ετσι, οι Καρντάσιανς, κάθε εβδομάδα καλούν έναν πολιτικό! Τη μια ο Γεωργιάδης, την άλλη ο Καρατζαφέρης και τους έχει ξεφύγει ο Βορίδης, προς το παρόν και ελπίζουμε να αναπληρώσουν το κενό! Ο Μουτσινάς την ίδια εβδομάδα και μέρα, είχε συνέντευξη, στο σόου του, την Κανέλλη, που χόρεψε και ένα ροκ εν ρολ στο τέλος. Τις επόμενες μέρες η Ευγενία Μανωλίδου, έκανε υψηλά νούμερα στης Ελένης Μενεγάκη το μαγαζί, όχι ως τελεστάρ έκπτωτη, αλλά ως σύζυγος υπουργού, που περιέγραφε την καθημερινότητα στο σπίτι και διηγιόταν τον άγνωστο περασμένο γάμο του Άδωνι Γεωργιάδη. Υψηλή τηλεθέαση κάνουν, αίφνης, όλες οι πολιτικές εκπομπές, από τις «ανακρίσεις» του Νίκου Χατζηνικολάου που κολλούν στον τοίχο μεγάλα γατάκια – πολιτικούς, έως τα ατμοσφαιρικά, φορμαλιστικά και ακιζόμενα αφιερώματα του Σταύρου Θεοδωράκη!

Και εκεί που είχαμε μάθει να συζητάμε -να βγάζουμε και κάνα μεροκάματο- αν φόρεσε την ίδια τουαλέτα και αν χτενίστηκε το ίδιο η Βανδή με το πρότυπο της, την Βίσση, καλούμαστε να αναλύσουμε αν ήταν αυθεντικό Burberrys το πουκάμισο του Αλέξη ή μαϊμού, άρα αγορασμένο από πάγκο, άρα είναι υπέρ του παραεμπορίου η αξιωματική αντιπολίτευση σύσσωμη! Στα πλαίσια αυτά παρατηρήσαμε και ενημερωθήκαμε από το βήμα της Βουλής για το τι ρολόι φοράει ο Μιχαλολιάκος και τι η σύζυγος, αλλά θαυμάσαμε και το υψηλής τεχνολογίας θαύμα ρολόι του Αδώνιδος Γεωργιάδη.

Στις ζωντανές συνδέσεις με τη Βουλή, μετράμε στα σπίτια βαμμένα κεφάλια και βάζουμε στοιχήματα ποιανού θα χει πιάσει καλύτερα η μπογιά απ του αλλουνού, ενώ λέμε «10 θα ναι στις αποχρώσεις του ακαζού» ή όχι «10 στο μαονί που πρασινίζει»; (σ.σ: συνήθως κερδίζει το μαονί που πρασινίζει, να το ξέρετε!).

Γίνονται δημόσιες τοποθετήσεις για το αν ντύνονται τολμηρά οι βουλευτίνες και αν ο παπαγάλος της Ραχήλ Μακρή στην μπλούζα φταίει που δεν ήταν κοσμία, ή που ήταν στενό το μπλουζάκι!

Οι ωραίες της βουλής, ήτοι η Έλενα Ράπτη, Έλενα Κουντουρά, άντε στο τσακίρ κέφι και η Ρένα Δούρου -για μερακλήδες!- κάνουν life style φωτογραφήσεις και είναι αγαπημένες των life style δημοσιογράφων (σ.σ: ή ότι απέμεινε απ αυτούς σε δουλειά, έντυπο και μισθολόγιο).

Τα καλοκαίρια πιο πολύ ασχολιόμαστε με τις βόλτες του Άρη Σπηλιωτόπουλου στη Μύκονο, τα μπάνια του Άδωνη και της Ευγενίας, τα μπικίνι της Καϊλή, παρά με το αν φωτογραφήθηκε με μπραζίλιαν για 14.000η φορά η Στικούδη και η Παπαβασιλείου!

Σε σχέσεις πιο πολύ μας ενδιαφέρει αν ο Σίμος Κεδίκογλου θα παντρευτεί την οικονομολόγο της καρδιάς του, παρά με το αν ο Οικονομόπουλος της πίστας με το πλεϊμομπίλ μαλλί, θα συγκατοικήσει με την Βίκυ Κάβουρα, που την είχαμε νταλκά και την βάλαμε ντέρτι!

Και όσο και να προσπαθήσει ο Νότης Σφακιανάκης (μτφρ: NOTIS), να μιλήσει για πατρίδα – θρησκεία – οικογένεια, εξωγήινους να χτίζουν την Ακρόπολη και άλλα εκκεντρικά, αρκεί μια δήλωση στο twitter του Φαήλου Κρανιδιώτη για να πάρουν φωτιά τα πληκτρολόγια των συντακτών, τα πάνελ και τα μηχανάκια της AGB…

…Ηθικό δίδαγμα; Life style never dies, αγαπούλες και πάρτε το απόφαση!