Από τότε που μπήκε στη ζωή μας έγινε το αγαπημένο μας social media και εκτόπισε άλλες «σελίδες» όπως το MySpace και το Hi5. Και λογικό, καθώς το Facebook στα έδινε όλα – μάθαινες τι έκαναν οι φίλοι σου, μάθαινες μουσική, μάθαινες τα event της ημέρας, προωθούσες δουλειές σου, ανέβαζες video, μέχρι και γκόμενα σου έβρισκε!

Αλλά όπως φαίνεται το δημιούργημα του Mark Zuckeberg έχει εξελιχθεί πάρα πολύ. Σε τέτοιο βαθμό που πλέον γνωρίζει και πότε θα χωρίσεις! Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει μια ομάδα από το πανεπιστήμιο Cornell.

Σύμφωνα με την έρευνα που έκανε σε 1.3 εκατομμύρια ανθρώπους, αν μελετήσεις σωστά τους κοινούς φίλους σε ένα ζευγάρι μπορείς να μάθεις αν θα χωρίσουν ή όχι! Με άρθρο τους στους New York Times οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αν στα profile τους το ζευγάρι έχει κοινούς φίλους από παλιότερες στιγμές της ζωής τους, αλλά έχει και ανθρώπους με τους οποίους δεν συναναστρέφονται πολύ συχνά, τότε δύσκολα θα χωρίσουν.
Δείχνει ότι ο δεσμός τους είναι πολύ ισχυρός.

Αν πάλι έχουν πολλούς κοινούς φίλους, αλλά όλοι προέρχονται από τις γνωριμίες που έκαναν μαζί ως ζευγάρι ή από τους τωρινούς επαγγελματικούς τους χώρους, τότε είναι πολύ πιθανών να χωρίσουν σύντομα.

Με απλά λόγια; Αν εσύ με τη Μαρία έχετε πολλούς κοινούς φίλους από τα μπαρ στα οποία διασκεδάζετε, ενώ στους friends της Μαρίας βρίσκεται και ο κολλητός σου από το σχολείο που βλέπεις πλέον μια φορά το μήνα, σημαίνει ότι όλα πάνε καλά.
Αν πάλι η Μαρία δεν έχει κάνει friend request στον παλιό κολλητό σου, τότε έχεις ένα 50% να χωρίσεις μαζί της σε 2 μήνες.

ΥΓ.: Βέβαια στην περίπτωση που η Μαρία έχει στους φίλους της τον παλιό κολλητό σου, αλλά εσύ δεν τον έχεις, κάτι περίεργο συμβαίνει. Ή απλά είναι μικρός ο κόσμος.