Λάδι στη φωτιά ρίχνουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός λίγες ώρες πριν από τον τελευταίο τελικό στο ΟΑΚΑ που θα κρίνει τον πρωταθλητή Ελλάδας.

Το χορό έσυρε πρώτη η ερυθρόλευκη ΚΑΕ, με ανακοίνωσή της για όσα εκτυλίχθηκαν στις 29 Μαϊου στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, αποδίδοντας στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο βαρύτατους χαρακτηρισμούς εις βάρος τους, με τον την πράσινη ΚΑΕ να απαντά λίγη ώρα μετά.

Το provocateur πήρε θέση τη Δευτέρα, μια μέρα μετά τον τέταρτο τελικό στο ΣΕΦ. Μια μέρα μετά, οι δύο ΚΑΕ «έσπευσαν» να μας δικαιώσουν.

Διαβάστε ακόμα: Τελικοί Α1: Εθνική… ντροπή

 

Αναλυτικά οι δύο ανακοινώσεις για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας:

ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στο πλαίσιο της πληρέστερης και αντικειμενικής ενημέρωσης της κοινής γνώμης, οφείλουμε να γνωστοποιήσουμε σε όλους  τα όσα διαδραματίστηκαν πριν και μετά από τον αγώνα της Πέμπτης 29 Μαΐου 2014 στο Ο.Α.Κ.Α.

Πιο συγκεκριμένα, από την Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 εκδηλώθηκε μία σειρά προσχεδιασμένων ενεργειών εκ μέρους του Προέδρου της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός κ. Δ. Γιαννακόπουλου, με μοναδικό σκοπό την δημιουργία κλίματος ανωμαλίας, καθώς και την πρόκληση αισθήματος ανασφάλειας  και αθέμιτης πίεσης στους διαιτητές των τελικών.

•    Την Τετάρτη 28 Μαΐου 2014, κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ε.Δ. για τον ορισμό των διαιτητών του τρίτου και του τέταρτου αγώνα, ο κ. Δ. Γιαννακόπουλος, ευρισκόμενος, ανεξήγητα, σε έξαλλη κατάσταση και αφού «περιέλουσε» έναν εκ των διαιτητών του δεύτερου αγώνα με υβριστικούς χαρακτηρισμούς όπως «ελεεινός», «τιποτένιος» και «τρισάθλιος», στη συνέχεια, απευθύνθηκε προς τα παριστάμενα μέλη της Κ.Ε.Δ. και προανήγγειλε την πρόκληση βίαιων επεισοδίων και συμπεριφορών στον επικείμενο αγώνα του Ο.Α.Κ.Α., απειλώντας τους πάντες και λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής : «… θα δείτε τι θα γίνει την Πέμπτη … για τη μάνα σας, τον πατέρα σας, τα πεθαμένα σας, τους αναπήρους σας … δεν θα έχετε ξαναδεί αυτό που θα γίνει την Πέμπτη και ξέρετε όταν εγώ λέω κάτι, γίνεται …» .

Όσα επιλήψιμα συνέβησαν κατά την παραπάνω συνεδρίαση της ΚΕΔ, έχουν    γνωστοποιηθεί στους αρμόδιους φορείς ήδη από την 29 Μαΐου 2014.

•    Την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014 και πριν την έναρξη του αγώνα στο Ο.Α.Κ.Α, ενόσω βρίσκονταν στην πόρτα που οδηγεί στη φυσούνα οι κ.κ. Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, μέλη της ασφάλειας του γηπέδου, συνεπικουρούμενα από μέλη της προσωπικής ασφάλειας του κ. Δ. Γιαννακόπουλου, τους προπηλάκισαν, προσπαθώντας με τη βία να τους απαγορεύσουν την είσοδο στο χώρο του γηπέδου. Το περιστατικό αυτό τέθηκε άμεσα υπόψη του Κομισάριου του αγώνα, με παρέμβαση του οποίου επιτράπηκε τελικά η είσοδός τους.

•    Στη συνέχεια, ο κ. Δ. Γιαννακόπουλος, με πρόσχημα τον αριθμό των ατόμων που επρόκειτο να καθίσουν στον πάγκο της ομάδας μας, εξαπέλυσε αποκρουστικούς χαρακτηρισμούς και ύβρεις κατά των ιδιοκτητών της Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός, επαναλαμβάνοντας διαρκώς τη φράση : «… βγάλετε έξω τους γαμ***νους …» .

•    Πριν το τέλος της αναμέτρησης, ο Πρόεδρος της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός, μη συμφωνώντας με τις υποδείξεις των διαιτητών, πλησίασε την τελική γραμμή και πέταξε στο β΄ διαιτητή του αγώνα κ. Κορομηλά τρία χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, αποκαλώντας ταυτόχρονα τον α΄ διαιτητή του αγώνα κ. Σχινά  «πουλημένο» και «αλήτη» (αναγράφεται αυτολεξεί στο φύλλο αγώνα).

•    Ομοίως, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, ο ίδιος ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος και μέλη της προσωπικής του ασφάλειας εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και αφού  εξύβρισαν τον α΄ διαιτητή του αγώνα κ. Σχινά με εκφράσεις όπως «είσαι π****να και θα σε γαμ*****με παλιόπ***τα», στη συνέχεια τον προπηλάκισαν (αναγράφεται αυτολεξεί στο φύλλο αγώνα). Το παραπάνω γεγονός, καθώς και τα πρόσωπα των δραστών έχουν καταγραφεί λεπτομερώς και δημοσιευτεί από πλήθος ιστοσελίδων και εφημερίδων. Μάλιστα, πρόκειται για τα ίδια άτομα που προπηλάκισαν τους ιδιοκτήτες της Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός πριν από την έναρξη του αγώνα.

•    Τέλος, την ίδια πάντα ημέρα, ο Πρόεδρος της Κ.ΑΕ. Παναθηναϊκός απείλησε δημόσια και σε ζωντανή σύνδεση τους διαιτητές του αγώνα κ.κ. Κορομηλά, Σχινά και Ψαριανό, δηλώνοντας τα εξής : «… Θέλω να πω στους τρεις διαιτητές ότι θα το βρουν μπροστά τους αυτό που έκαναν σήμερα …».

Μέσα στο αρρωστημένο κλίμα που είχε διαμορφωθεί σκόπιμα από όσους υπονομεύουν συστηματικά την υγιή λειτουργία του μπάσκετ στην Ελλάδα και επιθυμούν να το οικειοποιηθούν και ποδοπατήσουν με κάθε μέσο, η στάση των διαιτητών στον αγώνα της Κυριακής στο Σ.Ε.Φ. δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Αντί, λοιπόν, ορισμένοι να εγκαλούν εμάς ότι τάχα έχουμε ξεπεράσει τα όρια, οφείλουν να κάνουν την αυτοκριτική τους για το σημείο στο οποίο έχουν οδηγήσει το Ελληνικό μπάσκετ.

ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι άνθρωποι που παρακολουθούν αμέτοχοι το αίσχος, τους ξυλοδαρμούς, τις πυρκαγιές και τις επιθέσεις σε κάμερες που συμβαίνουν κάθε χρονιά στο ΣΕΦ, εξακολουθούν να παριστάνουν τους «οσιομάρτυρες».

Οι άνθρωποι που έχουν ξεσηκώσει τον κόσμο επειδή απλώς δεν παραδέχονται τα αποτελέσματα που δεν είναι ευνοϊκά γι’ αυτούς εξακολουθούν να φορούν το προσωπείο των… καλών παιδιών.

Για μια ακόμα φορά, παραμονές αγώνα στο ΟΑΚΑ προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, επιδιώκουν να ασκήσουν πίεση προς πάσα κατεύθυνση κι αποφεύγουν την ουσία.

Η οποία ουσία, τελικά, δεν έχει να κάνει με αυτούς, αλλά με τις Αρμόδιες Αρχές τις οποίες ξαναρωτάμε:

Θα κληθούν οι κ.κ. Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος για τα όσα είπαν στις κάμερες μετά την αναμέτρηση της Κυριακής;

Θα ευαισθητοποιηθούν οι προστάτες του ευ αγωνίζεσθαι για τον ωμό εκβιασμό που γίνεται στην Εθνική ομάδα με «λάφυρο» το πρωτάθλημα;

Εφόσον οι κ.κ.Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος αδυνατούν να κατανοήσουν το νόημα της ανακοίνωσης που είχαμε εκδώσει, τους το περιορίζουμε σε δύο προτάσεις με ερωτηματικά, μήπως και τα καταφέρουν τελικά.