Δεν χρειάζεται να είσαι fan της λογοτεχνίας για να ξέρεις αυτόν τον συγγραφέα. Ούτε καν θαυμαστής της 7ης Τέχνης για να ξέρεις τον ήρωα που «γέννησε». Θέλεις, δεν θέλεις, τον James Bond τον ξέρεις, καθώς είναι ο πιο διάσημος κατάσκοπος του πλανήτη. Και φυσικά γνωρίζεις ότι ο 007 ήρθε στη… ζωή μέσα από την πένα και τη φαντασία του Ian Fleming.

Όμως, ο γεννημένος στο Λονδίνο Fleming, ήταν κάτι παραπάνω από ένας συγγραφέας. Για την ακρίβεια με την συγγραφή βιβλίων άρχισε να ασχολείται πολύ αργά – αφού πρώτα δοκίμασε ως δημοσιογράφος και χρηματιστής. Ωστόσο την κλίση του την βρήκε με το ξεκίνημα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου και ξεκίνησε να συνεργάζεται με την Υπηρεσία Πληροφοριών του Πολεμικού Ναυτικού. Αρχικά ως υποδιοικητής και στη συνέχεια ως διοικητής, ο Fleming σχεδίασε πολλές επικίνδυνες αποστολές, πολλές από τις οποίες πραγματοποίησε ο ίδιος.

Μετά το τέλος του Πολέμου άρχισε να ασχολείται με τα κατασκοπευτικά μυθιστορήματα. Την εμπειρία την είχε, τη φαντασία το ίδιο και το 1953 έκανε την εμφάνισή του ο James Bond μέσα από το βιβλίο «Casino Royale». Αυτή ήταν η αρχή μια όμορφης ιστορίας.