Η Φούλαμ υποβιβάστηκε, ο Παναθηναϊκός επιχειρεί το comeback στην Ευρώπη μέσω του Τσάμπιονς Λιγκ και της συμμετοχής του στα προκριματικά των ομίλων, και το θέμα «επιστροφή Καραγκούνη» άνοιξε πάλι.

Όπως το 2012, όπως και πέρυσι. Το 2012 ήταν ο Ζεσουάλδο Φερέιρα που έκοψε τον φυσικό αρχηγό των Πρασίνων. Πέρυσι η επιθυμία του ίδιου του παίκτη να δοκιμάσει άλλη μια χρονιά στην Πρέμιερ Λιγκ. Θα γίνει αυτή τη φορά ο «γάμος»;

Τα δεδομένα είναι τα εξής:

Ο Γιάννης Αλαφούζος επιθυμεί την επιστροφή του «Κάρα» στην ομάδα. Νιώθει -ως ένα σημείο- ότι το χρωστάει στον αρχηγό της εθνικής μετά το «κόψιμό» του πριν από δύο χρόνια, λόγω της επιμονής του Φερέιρα και της εμπιστοσύνης που «υποχρεούνταν» να δείξει το αφεντικό της ΠΑΕ προς τον τότε τεχνικό του συλλόγου.

Μια άλλη παράμετρος είναι η επιθυμία του ίδιου του Καραγκούνη. Μια επιθυμία που συνοδεύεται από ένα «αλλά». Ο… όρος αυτός έχει να κάνει με τις συμμετοχές του στις υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού. Ο Καραγκούνης γνωρίζει καλά ότι στην ομάδα υπάρχουν νεότεροι και πιο φρέσκοι μέσοι, ενώ έχει πληροφορηθεί ότι στο σχεδιασμό των Νταμπίζα-Αναστασίου προβλέπεται η απόκτηση ενός ακόμη χαφ.

Παρά τα συγκεκριμένα δεδομένα, ωστόσο, δεν θέλει να γυρίσει και να «σκουπίζει τον πάγκο» ή να πηγαινοέρχεται μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Ο Καραγκούνης είναι παθιασμένος ποδοσφαιριστής και δεν μπορεί εύκολα να συμβιβαστεί, όπως ο κάθε φυσικός αρχηγός μιας ομάδας. 

Γι’ αυτό, στην περίπτωση που αντιληφθεί ότι κανείς δεν μπορεί να του εγγυηθεί τον εκ νέου πρωταγωνιστικό του ρόλο, θα ρίξει το βλέμμα του προς τα πρωταθλήματα των ΗΠΑ και της Αυστραλίας.

Όλα, λοιπόν, ανοιχτά, όπως τόνισε άλλωστε στη συνέντευξη Τύπου ο κουμπάρος του Νίκος Νταμπίζας.