Από τότε που anchorwoman του ΑΝΤ1 ήταν η Έλλη Στάη είχαμε να δούμε το κανάλι του Αμαρουσίου να παίζει τόσο «δυνατά» στις 20:00. Το δελτίο ειδήσεων του «μεγάλου καναλιού» φαίνεται πως περνάει μια δύσκολη φάση, ειδικά την τελευταία εβδομάδα, όπου και έχασε την πρωτιά από αυτό του ΑΝΤ1.

Το κανάλι της Μεσογείων επιμένει στη γνωστή συνταγή του πάνελ, στην οποία «πάτησε» για πολλά χρόνια. Η εβδομάδα που διανύουμε θα είναι καθοριστική, καθώς θα διαφανεί αν επανέλθουν οι ισορροπίες των προηγούμενων ετών ή αν οι συσχετισμοί αλλάζουν.

Με τον ΑΝΤ1 να έχει παρουσιάσει σχεδόν το σύνολο του νέου προγράμματός του, κατάφερε να πάρει «κεφάλι» και στο δελτίο ειδήσεων, ειδικά με την απουσία κάποιου δυνατού lead in του αντιπάλου καναλιού.

Δεν είναι άλλωστε λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως η πρωτιά του κεντρικού δελτίου ειδήσεων με κεντρική παρουσιάστρια την Όλγα Τρέμη έρχεται λόγω του εξωπραγματικού lead in που παίρνει από τη σαπουνόπερα που προηγείται. Και από τη στιγμή που η τουρκική σειρά Fatmagul βρήκε έναν άξιο ανταγωνιστή «απέναντι», το «Μπρούσκο», φαίνεται πως τα δύο δελτία το πηγαίνουν για … ντέρμπι, εκτός και αν γίνει ένα εκ νέου «ανακάτεμα της τράπουλας».

Έχει κουράσει το μοντέλο του δελτίου ειδήσεων του MEGA; Η παρουσιάστρια; Είναι πλέον προβλέψιμες οι τοποθετήσεις των σχολιαστών του; Χρειάζεται αλλαγή προσώπων; Αυτά είναι ερωτήματα που θα κληθούν να απαντήσουν οι ιθύνοντες του «μεγάλου καναλιού», σύντομα.

Αν συνυπολογίσουμε πως το δελτίο ειδήσεων που παρουσιάζει η Μαρία Χούκλη είναι γρήγορο, πολυθεματικό και πολύ πιο ανάλαφρο, φαίνεται πως «τσιμπάει» τηλεθεατές του παλιού δελτίου του Star, που μπορεί να έμειναν και ορφανοί.

Που θα κάτσει η μπίλια; Σε δύο εβδομάδες τα πράγματα θα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα!

Παρασκευή 25/10
ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ-1 22,0 26,7
MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ 19,8 12,1
(Την Πέμπτη 24/10 την ώρα του κεντρικού δελτίου ο ΑΝΤ1 μετέδωσε τον αγώνα του ΠΑΟΚ για τους ομίλους του Europa League)

Τετάρτη
ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ-1 19:56 21:06 21,7 24,7
MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ 19:59 21:08 20,5 12,9

Τρίτη 22/10
MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ 21,5 12,5   
ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ-1  20,2 18,3